فاطمی امین: خلق قدرت با صادرات تجهیزات پزشکی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تجهیزات پزشکی جزو اقلامی هستند که همه کشورها توانایی تولید آن را ندارند و این صنعت از نظر پیچیدگی و فناوری میتواند قدرت خلق کند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت و معدن
خبرگزاری صدا و سیما، آقای سیدرضا فاطمی امین در نشست بررسی مشکلات صنعت تجهیزات و ملزومات پزشکی افزود: ما باید به سمت تولید کالاهایی برویم که قدرت ایجاد کنند، به طور نمونه سال گذشته دو ربات جراح به اندونزی صادر کردیم و این قدرت آفرین است.
وی ادامه داد: در جهان امروز شاخصی به نام شاخص پیچیدگی مطرح شده است و محصولی که سایر کشورها کمتر بتوانند مانند آن را تولید کنند، باعث بالارفتن این شاخص میشود.
وزیر صمت با بیان اینکه کشورها امروز بر اساس شاخص پیچیدگی رتبه بندی میشوند گفت: در سال ۲۰۰۸ رتبه ایران ۱۱۰ بود که در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۶۵ رسیدیم و برنامه ریزی کردیم که تا سال ۱۴۰۴ به رتبه زیر ۴۰ برسیم.
وی افزود: صنعت تجهیزات پزشکی این قابلیت را دارد که رتبه ما را در شاخص پیچیدگی ارتقا دهد، زیرا این صنعت جزو صنایع بالغ کشور است و دستاوردهای خوبی داشته است.
فاطمی امین عنوان کرد: هدف اولیه از صادرات محصول، ارز آوری است، اما هدف اصلی از این کار کسب قدرت در جهان است یعنی ما کالایی صادر کنیم که قدرت آفرین باشد.
وی گفت: ما در حال طراحی یک نقشه راه چهار ساله برای صنایع مختلف هستیم و انتظار داریم که تا ۱۵ آبان ماه، نقشه راه صنعت تجهیزات پزشکی نیز آماده شود.
وزیر صمت تصریح کرد: موضوع واردات در ازای صادرات را برای برخی از کالاها عملیاتی کرده ایم و در خصوص تجهیزات پزشکی نیز با همکاری وزارت بهداشت این موضوع را دنبال میکنیم.
فاطمی امین با اشاره به کنترل محصولات قاچاق و تقلبی گفت: حجم بازار تجهیزات پزشکی خیلی بزرگ نیست و برای همین هم سهم قاچاق در این حوزه کمتر از سایر حوزه هاست، اما ما برای کنترل قاچاق طرح شناسه اصالت کالاها را آغاز کرده ایم و تاکنون ۲۵۰ میلیون کد رهگیری برای قطعات یدکی خودرو و ۱۸ میلیون کد رهگیری برای لوازم خانگی صادر شده است.