پخش زنده
امروز: -
دوازده محصول راهبردی که در صنایع مختلف کاربرد داشتند و بر اساس نیاز صنایع توسط شرکتهای دانش بنیان بومی سازی شدند، امروز در اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس رونمایی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون فناوری پارک فناوری پردیس گفت: امروز بیستمین اجلاس سالیانه پارک برگزار شد و سالانه شرکتها در پارک فناوری پردیس در کنار یکدیگر جمع میشوند و دستاوردهایشان معرفی میشود و برترین شرکتها در حوزههای مختلف معرفی میشوند این در حالیست که سال گذشته بیش از ۱۲۰ طرح در مجموعه پارک توسعه یافته اند.
سیدعلی هزاوه افزود: این ۱۲ طرح در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی بود که چهار طرح آن در حوزه سلامت و تعدادی هم در حوزه معدن و بحث کشاورزی بود.
وی با اشاره به اینکه پارک پردیس از سال ۱۳۸۰ کار خودش را شروع کرده است گفت: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ شرکت در پارک فعالیت میکنند، شرکتهای فناوری که بیش از ۱۶۰ شرکت آن دانش بنیان هستند.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس افزود: اساسا شرکتی که بخواهد وارد و عضو پارک شود، باید یک محصول فناورانه یا نوآورانه داشته باشد بنابراین همه شرکتهای عضو پارک این شاخصه را دارند و هر کدامشان در حوزه تخصصی خودشان، بخشی از نیاز آن صنعت را برطرف میکنند، اما برخی از محصولات کاملا دانش محور هستند و نیازهایی را که کشور با آنها چالش دارد برطرف میکنند، بعضا نمونههای داخلی ندارند و وابسته به واردات هستند که چالشهای خودش را دارد و بعضا به دلایل مختلف ممکن است امکان تامین آنها به اندازه کافی وجود نداشته باشد بنابراین شرکتها، این نیازها را در بخشهای مختلف برآورده میکنند.
سیدعلی هزاوه همچنین افزود: پارکها محل تجمع شرکتهای فناور و دانش بنیان هستند بنابراین هر کسی که به نوعی با فضای دانش بنیانی ارتباط داشته باشد به نوعی باید به پارکها مراجعه کند، در استانهای مختلف پارکهای مختلف وجود دارند، ولی به صورت خاص در پارک فناوری پردیس، بیش از ۴۰۰ شرکت فعال در حوزههای مختلف فناوری تخصصی فعالیت میکنند.
وی گفت: در حوزه فناوری اطلاعات، شرکتهای بسیار توانمدی در حوزه الکترونیک و مخابرات داریم و در حوزه سلامت نیز شرکتهایی هستند که از تجهیزات پزشکی و دارو موضوعات این چنینی تشکیل شده اند و در حوزههای دیگر فناوری مثل فناوری نانو فناوری بایو و حالا در حوزههای مختلف فناوری نیز شرکتهای فعال داریم بنابراین صنایع، ارگانهای مختلف و حتی افراد مختلفی که در حوزه کارآفرینی و حوزه دانش بنیان علاقهمند هستند، به نوعی باید با پارکهای فناوری ارتباط داشته باشند.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس افزود: در طول سالهای گذشته که اقتصاد دانش بنیان بسیار توسعه پیدا کرده است به گونهای که سهم قابل توجهی از اقتصاد را میشود در اقتصاد دانش بنیان پیدا کرد، نقش پارکها به عنوان تجمع شرکتهای فناور هم پررنگتر شده است همچنین بخشهای مختلف صنعتی به صورت خاص برای رفع نیازهای فناوری شان نیز به پارکها مراجعه میکنند و با اطمینان میگوییم اکثر نیازهای فناورانه کشور از طریق شرکتهای فناور و دانش بنیان قابل تامین است، اما در طول سالهای گذشته نمونههای موفق بسیاری داشتیم.
سیدعلی هزاوه گفت: معمولا صنایع مختلف نیازهای فناوری دارند که به دنبال کسی یا شرکتی برای برآورده شدن نیازهایشان هستند که ممکن است شرکتی را پیدا نکنند، که پارکهای علمی فناری میتوانند در این قسمت نقش آفرینی کنند که نمونههایی که امروز خصوصا در حوزه سلامت رونمایی شدند، از این جمله هستند.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس افزود: در طول دو سال گذشته که کشور با موضوع کرونا درگیر شد شرکتهای دانش بنیان توانستند واقعا نقش آفرینی کنند مثلا در حوزه تولید تجهیزاتی که مرتبط با همین موضوع بود مثل تجهیزات ونتیلاتور و دستگاههای دیگر که برای درمان نیاز میشد، شرکتها واقعا توانستند این کار را به خوبی انجام دهند و همچنین در مورد دستگاه دیالیز که یکی از شرکتهای عضو پارک فعالیت بسیار جدی در این حوزه دارد و صادرات خیلی خوبی هم در کشورهای منطقه و حتی کشورهای امریکای لاتین دارد.
سیدعلی هزاوه با اشاره به اینکه شرکتهای فناور در بخش سلامت، در چند سال گذشته توسعه پیدا کرده اند افزود: در حوزه نفت و گاز نیز شرکتها واقعا ارتباط خوبی دارند پارک هم به عنوان یک واسط بین بخش صنعت که بخش دولتی یا غیردولتی است و شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای نوپا ارتباط برقرار میکند.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس درخصوص حمایتهای پارک از شرکتهایی که داخل پارک مستقر هستند گفت: مهمترین نکته برای شرکتهایی که وارد پارکها میشوند به صورت خاص پارک پردیس، فرصتی است که از دل حضورشان در این فضاها و در کنار هم کارکردن ۴۰۰ شرکت فناور به وجود میآید، پارک پردیس یک کانون مراجعه است چه در بخشهای مختلف تجاری دیپلماتیک چه داخلی و چه بین المللی، بنابراین فرصت بسیار مناسبی برای شرکت بوجود میآید.
سیدعلی هزاوه گفت: نکته دوم هم فزایی است که بین شرکتها در کنار همدیگر اتفاق میافتد و نکته سوم حمایتهای قانونی است که در قانون تعبیه شده است مثل بحث معافیتهایی که برای شرکتها وجود دارد، منفعتهایی که در مناقصات برایشان مهیا میشود ترک تشریفات و موضوعات این چنینی که در قانون در بخشهای مختلفش تعبیه شده است.
وی درخصوص آمار فروش پارک در سال گذشته و میزان صادرات شرکتها افزود: در سال ۱۴۰۰ شرکتهای پارک بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند که رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۳۹۹ داشت و خیلی از شرکتهایی که عضو پارک هستند به کشورهای مختلف از جمله به ۲۴ کشور صادرات دارند که میزان صادرات آنها بیش از ۱۵ میلیون یورو و ارزآوریشان نیز بیش از ۳۵۰ میلیون یورو بود.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس درباره فرصت پیش آمده برای بخش خصوص درخصوص سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: عملکرد پارک پردیس در طول سالهای گذشته به گونهای بود که اعتماد بخش خصوصی زیاد شد و طبق آمار، بخش خصوصی حدود ۲۰ برابر نسبت به بودجه دولتی در طول سالهای گذشته در پارک سرمایه گذاری کرده است و این نشان از اعتماد بخش خصوصی است که صرفا در بحث ساختمان و تجهیزات صورت گرفت و سرمایه گذاری خرد خیلی بیش از اینها انجام شد.
وی افزود:، اما یکی از فرصتهایی که در دل پارک وجود دارد سرمایه گذاری برای طرحهای نوآورانهاست و دیگر اینکه پارک محل مراجعه است همان طور که شرکت ها، صنایع و سرمایه گذاران مراجعه میکنند از طرف دیگر نیز، افراد خلاق و نوآور که صاحب طرح هستند به پارکها مراجعه میکنند بنابراین پارک میتواند یک واسطه باشد و مکانیزمهای مختلفی که در پارکها به خصوص پارک پردیس وجود دارد این دو را مثل فن بازارها و شتاب دهندهها را بهم وصل میکند.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس در خصوص آمار سرمایه گذاری بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی بیش از ۹۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری داشته است.
همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بیستمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس درخصوص ایجاد فضای مناسبی برای کسب و کارهای نوپا در کنار شرکتهای دانش بنیان در پارک فناوری گفت: نقطه آغاز حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان، حتما شرکتهای نوپایی است که از مردم بلند میشود و حائز اهمیت است که این مسیر تکمیل شود و برای انجام این کار اگر انتظار داشته باشیم صرفا با توسعه استارتاپها یا شرکتهای نوپا بخواهد اقتصاد دانش بنیان محقق شود اشتباه کرده ایم و لازم است فرآیندهای زنجیره کردن اینها برای تشکیل اقتصادهای بزرگتر هم شکل بگیرد، بنابراین مسیر بعدی این است که ما بتوانیم این شرکتهای نوپایی که تشکیل میشوند را کنار هم قرار دهیم، خوشههایی از آنها بسازیم که در مقابله با اتفاقات عرصه اقتصاد، بزرگ و مقاومند.
دهقانی فیروزآبادی افزود: از طرفی دیگر باید یک جریان دیگر را از بالادست شروع کنیم که ایجاد فرصتها در بازار است که از سطوح پایین شروع میکنیم، شرکتها را توسعه میدهیم و بزرگ و مقاوم میکنیم از طرفی هم سعی میکنیم بازار ملی را به کسب و کارهای ملی اختصاص دهیم و نقطهای که رشد شرکتها و توسعه بازار به همدیگر میرسند، نقطه اتصال دانش بنیان محقق میشود.
معاون فناوری پارک فناوری پردیس در ادامه صحبت هایش گفت: موتور مولد اقتصاد دانش بنیان یا زیست بوم فناوری، نوآوری همان شرکتهای نوپا و تیمها یا به نوعی حتی آزادکارها و افراد است، بنابراین باید توجه داشته باشیم در این زنجیره همه بخش هایش را درنظر بگیریم و پارک پردیس تلاش کرده است در همه مقاطع این زنجیره، مکانیزمهایی برای مخاطبین آن حوزه و به صورت خاص در مورد شرکتهای نوپا داشته باشد.
وی درخصوص تعداد کسب و کار نوپا گفت: در قالب مرکز رشد که در داخل خود پارک است، ۵۰ شرکت نوپا در آن فعالیت میکنند و در طول فراخوانهایی که در طول سال انجام میشود نیز شرکتهایی به این فضا ورود پیدا میکنند، اما همچنین چند برنامه دیگر داریم که خارج از فضای جغرافیای فیزیک پارک است.
سیدعلی هزاوه افزود: ما دو شعبه در قالب کارخانه نوآوری داریم به نام کارخانه نوآوری آزادی و کارخانه نوآوریهایی که آنجا مراکز نوآوری و شتاب دهندهها مستقر هستند و در داخل آنها هم تیمهای نوپا و شرکتهای نوپا حضور دارند که ما آنجا ۴۷ شرکت داریم که عضو پارک هستند و بیش از دو هزار نفر در قالب فرد یا تیمهایی که ممکن است هنوز شخصیت حقوقی پیدا نکرده باشند در قالب تیم در این شعب فعالیت میکنند همچنین، برنامه دیگری داریم در قالب حمایت از شتاب دهندههای نوآوری و همانطور که میدانید شتاب دهندهها توسط بخش خصوصی برای سرمایه گذاری روی تیمهای نوپایی که پتانسیل خوب برای رشد دارند، ایجاد میشوند.
سیدعلی هزاوه درخصوص زمان کسب و کارهای نوپایی که در پارک مستقرند، افزود: رشد این کسب و کارها به سال ۹۳ یا اواخر ۹۲ برمی گردد و بعد هرچه قدر جلوتر رفتیم توسعه پیدا کرد و امروزه میبینیم مردم نیازهایشان را از طریق شرکتهای نوپای مختلف تامین میکنند که برخی در همین کارخانه نوآوری و آن شتاب دهندههای نوآوری است که در کل کشور پراکنده هستند یعنی پارک یک مرکز شتاب دهی دارد که شتاب دهندهها عضو آن میشوند حدود ۸۰ شتاب دهنده در استانهای مختلف و در حوزههای تخصصی مختلف عضو این مرکز هستند و فعالیت میکنند، خود آن شتاب دهندهها بخش خصوصی هستند و برای شرکت نوپا سرمایه گذاری و حمایت میکنند.
اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس امروز برگزار شد و از ۱۲ محصول راهبردی که در صنایع مختلف کاربرد داشتند و بر اساس نیاز صنایع توسط شرکتهای دانش بنیان بومی سازی شدند رونمایی شد. این محصولات قاعدتا محصولات تحریمی هستند صنایع به آنها نیاز داشتند و باتوجه به نیاز صنایع، نخبگان شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری پردیس توانستند در یک سال گذشته آنها را بومی سازی و صنعتی سازی کنند و در اختیار صنایع قرار دهند و نیاز صنایع را برطرف کنند.
بیش از ۵۰ پارک علم و فناوری در ایران در حال فعالیت هستند که جایگاه مناسبی برای فعالیت نخبگان کشورمان است و شرکتهای دانش بنیان در این پارکها فعال هستند.