پخش زنده
امروز: -
شهر سنندج نسبت به جمعیت و مساحت دارای بیشترین تعداد مساجد در کشور است و حتی رتبه اول جهان اسلام را به خود اختصاص داده که به همین دلیل به شهر مسجد و مناره مشهور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مساجد نمادی استوار از تمدن اسلامی در طول تاریخ بوده و با گذشت ۱۴ قرن از پیدایش آن ارزش و اعتبار خود را همواره در میان مسلمانان حفظ کرده است.
بیش از دو هزار مسجد در کشور وجود دارد و سنندج با ۲۹۸ مسجد رتبه اول جهان اسلام از لحاظ تعداد مساجد را دارد.
بر اساس سرانه در کشور به ازای هر یک هزار و ۲۰ نفر یک مکان مذهبی وجود دارد و این در حالی است که این رقم در استان کُردستان به ازای هر ۵۲۰ نفر یک مسجد می باشد، که به همین دلیل سنندج به شهر مسجد و مناره شهرت یافته به نحوی که در هر کوچه و خیابان این شهر مسجدی برپا شده است.
وجود آثار تاریخی و بناهای مذهبی بر اساس سبک معماری اصیل ایرانی و اسلامی در مناطق مختلف این شهر سنندج را به یکی از ظرفیتهای اصلی برای گردشگری و توسعه صنعت توریسم تبدیل کرده است.
در حال حاضر ۲۳ مسجد و مکان مذهبی تاریخی در سنندج جزو آثار ملی هستند که قدمت اکثر آنها به دوره قاجار برمی گردد.
مسجد دارالاحسان، که به مسجد جامع سنندج معروف است از جمله مهمترین مساجد تاریخی ثبت شده در آثار ملی کشور است.
بنای این مسجد در سال ۱۲۲۷ هجری قمری توسط امان الله خان اردلان والی کردستان ساخته شده و از نظر فضاهای موجود مشتمل بر دو ایوان شرقی و جنوبی، گلدستههای موجود بر بالای ایوان شرقی، صحن مرکزی، ۱۲ حجره و شبستان ستون دار با ۲۴ ستون سنگی مارپیچ است.
این بنا دارای تزئینات کاشی کاری هفت رنگ فوق العاده پرکار و ظریف، حوض سنگی و همچنین ستونها با تزئینات طنابی است.
با نگاهی به روند ساخت و توسعه مساجد در کشور میتوان دید که مساجد کشور در طول ۳۷ سال گذشته از ۲۵ هزار مسجد به ۷۲ هزار مسجد رسیده است.
هم اکنون در کشور ۵۷ هزار مکان مذهبی شناسایی شده که ۳ هزار مکان آن در کُردستان واقع شده و از این تعداد نیز دو هزار و ۹۴ مورد آن مسجد است.