پخش زنده
امروز: -
در پایان شانزدهمین دوره فوتسال جام ملتهای آسیا ۲۰۲۲ در کویت برترینها معرفی شدند.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما، در دور مقدماتی فوتسال جام ملتهای آسیا ۳۱ تیم شرکت کردند که در نهایت ۱۵ تیم برتر به همراه کویت - میزبان - به دور نهایی راه یافتند. تیمها به ۴ گروه ۴ تیمی تقسیم بندی شدند که از هر گروه ۲ تیم صعود کردند. مرحله نهایی در سالن ۶۰۰۰ نفری سعد عبدالله در شهر الکویت برگزار شد.
نتایج شب پایانی مسابقات به این شرح است:
رده بندی:
ازبکستان ۸ - ۲ تایلند
- قضاوت این دیدار را ابراهیم محرابی افشار بر عهده داشت.
فینال:
ژاپن ۳ - ۲ ایران (قهرمان دوره قبل)
- برای ایران سعید احمدعباسی در دقیقه ۱۵ و علیرضا جوان ۴۰ گلزنی کردند و گلهای تیم ژاپن را کازویا شیمیزو در دقیقه ۱۶، آرتور اولیویرا ۲۷ و سعید احمد عباسی - گل به خودی بازیکن ایران - در دقیقه ۴۰ به ثمر رساندند.
- تیم ایران در این دوره و در دور گروهی و در گروه سه با ۵ گل تیم اندونزی، ۱۰ - ۱ تیم تایوان و با ۹ گل تیم لبنان را شکست داد و با ۹ امتیاز به عنوان تیم اول صعود کرد. ملی پوشان ایران در دور یک چهارم نهایی ۸ - ۱ تیم ویتنام را درهم کوبیدند. تیم ایران در نیمه نهایی با ۵ گل تیم تایلند را مغلوب کرد.
- تیم ژاپن در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲ قهرمان آسیا شده است.
- در جدول پایانی گلزنان حسین طیبی از ایران با ۱۰ گل آقای گل شد و سعید احمد عباسی از ایران با ۷ گل دوم و ادریس یوروف از تاجیکستان و قربان گلدی شاهداف از تیم ترکمنستان با ۶ گل به طور مشترک سوم شدند.
- در این دوره ابراهیم محرابی افشار از ایران همچنین قضاوت دیدار تیمهای کویت با عمان و تایلند با عمان از گروه یک دور گروهی و ازبکستان با کویت را در دور یک چهارم نهایی بر عهده داشت. گلاره ناظمی نیز دیدار تیمهای ژاپن و عربستان از گروه یک، تاجیکستان با ازبکستان از گروه دو و کره جنوبی با ژاپن از گروه ۴ را قضاوت کرد.
- در این دوره محمد هاشمزاده هدایت تیم اندونزی را بر عهده داشت و محمد ناظم الشریعه تیم عراق را مربیگری کرد.
برترینها به این شرح معرفی شدند:
آقای گل (کفش طلا): حسین طیبی
بهترین دروازه بان (دستکش طلا): گیلرمه کروموتو از ژاپن
بهترین بازیکن: مسلم اولادقباد از ایران
- در ۳۲ بازی این دوره ۱۹۳ گل به ثمر رسید و میانگین ۶.۰۳ گل در هر بازی ثبت شد.
- تیم ایران در دور مقدماتی این دوره و در گروه یک منطقه آسیای جنوب و مرکز در بیشکک قرقیزستان، با ۱۷ گل تیم مالدیو را درهم کوبید و ۳ - ۰ تیم ترکمنستان و ۸ - ۱ تیم قرقیزستان را شکست داد و با ۹ امتیاز به عنوان تیم اول صعود کرد.
این رقابتها تا دوره قبل با نام قهرمانی آسیا برگزار میشد و سال ۲۰۲۰ رقابتها که ابتدا قرار بود در ترکمنستان و سپس در کویت برگزار شود، به علت شیوع بیماری کرونا لغو شد.
در دوره قبل در سال ۲۰۱۸ تیمهای ایران، ژاپن و ازبکستان اول تا سوم شدند.
در فوتسال قهرمانی آسیا، تیم ایران با ۱۲ قهرمانی، ۲ نایب قهرمانی و دو عنوان سومی همچنان رکورد دار است و تیمهای ژاپن با ۴ قهرمانی، ۶ نایب قهرمانی و ۲ مقام سومی در رده دوم و ازبکستان با ۴ نایب قهرمانی و ۵ سومی در رده سوم قرار دارند. تیم تایلند نیز ۲ بار نایب قهرمان و ۵ بار سوم شده است. تیمهای کره جنوبی و قزاقستان یک بار نایب قهرمان و سوم و تیم قرقیزستان نیز یک بار سوم شده اند.
تیم ایران در سالهای ۱۹۹۹، ۲۰۰۰، ۲۰۰۱، ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، ۲۰۰۴، ۲۰۰۵، ۲۰۰۷، ۲۰۰۷، ۲۰۰۸، ۲۰۱۰، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ قهرمان در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲ نایب قهرمان و در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۲ سوم آسیا شده است.
در تاریخ ادوار مختلف جام ملتهای آسیا تیم ایران در ۱۶ دوره حضور تا کنون در ۹۹ بازی به میدان رفته است که ۹۳ پیروزی ۲ تساوی و ۴ باخت در کارنامه این تیم به ثبت رسیده است.۹۳۸ گل زده و ۱۴۱ گل خورده حاصل کار تیم ایران بوده است.