گیاه سیاه رنگ پر خاصیت
سیاه دانه علاوه بر خواص درمانی و دارویی که دارد، بهعنوان ادویه هم استفاده میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سیاه دانه نخستینبار در جنوب غربی آسیا دیده شد و به گیاهان بومی آن منطقه تعلق دارد. استفاده از این دانهی باارزش از قدیم رواج داشته است. مردم در گذشته از سیاه دانه بهعنوان یک داروی مسهل، ضدباکتری و ضدانگل استفاده میکردند. بسیاری از افراد معتقدند خواص سیاه دانه آنقدر زیاد است که میتوان برای بسیاری از دردها بهسراغ آن رفت. این دانه میتواند در کنار سایر گیاهان دارویی و مواد خوراکی بهعنوان یک روش کارآمد درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
خواص سیاه دانه چیست؟
خاصیتهای سیاه دانه شاید بهنوعی قابلشمارش نباشد. اما مهمترین خاصیت آن تسکیندهنده و برطرفکننده دردها نیست. بلکه یکی از اصلیترین خواص سیاه دانه، تاثیریست که بر سلامت بدن شما میگذارد. ویتامینها و عناصر معدنی زیادی هستند که از طریق مصرف سیاه دانه به بدن شما وارد میشوند و به اندامهای بدن شما کمک میکنند تا عملکرد بهتری داشته باشند.
خواص سیاه دانه برای لاغری
امروزه کاهش وزن و لاغری به یکی از چالشهای اساسی در بین جوانان و بزرگسالان تبدیل شده است. شما هم ممکن است بهسراغ روشهای مختلفی برای کاهش وزن رفته باشید. باید به شما بگوییم که مصرف درست سیاه دانه میتواند یکی از موثرترین روشها برای شما باشد. سیاه دانه با تاثیری که روی دستگاه گوارش شما میگذارد، باعث میشود که این دستگاه حیاتی عملکرد بهتری داشته باشد و چربیسوزی، بیشتر و صحیحتر انجام گیرد.
یکی ازخواص سیاه دانه داشتن فیبر زیاد است. این ویژگی کمک میکند تا اشتهای شما کاهش پیدا کند و قند خون تثبیت شود. در نتیجه این اقدامات، مقدار چربیای که در ناحیه شکم وجود دارد، کاهش مییابد. در پی مصرف سیاه دانه، دیگر به اندازه قبل تمایلی به مصرف شیرینی، برنج و نان نخواهید داشت. برای این کار، پزشکان طب سنتی دوز مناسب مصرف سیاه دانه را در روز، یک تا سه قاشق غذاخوری اعلام کردهاند.
خواص سیاه دانه برای دیابت نوع ۲
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهاییست که در سنین جوانی بهسراغ افراد میآید و علت آن کاهش انسولین در بدن است. یکی از درمانهایی که برای این بیماری توصیه میشود، مصرف سیاه دانه است. شاید برای شما باورکردنی نباشد، اما خواص سیاه دانه آنقدر اعجابانگیز است که مصرف تنها ۲ گرم از آن در طول روز میتواند قند خون شما را کاهش دهد و تنظیم کند.
سیاه دانه در این فرآیند همچنین میزان هموگلوبین گلیکوزیله را در خون افراد کاهش و سلولهای بتا را افزایش میدهد. در نهایت پس از مصرف ۲ گرم سیاه دانه در روز، مقاومت به انسولین در افراد بیمار کاهش مییابد.
خواص سیاه دانه برای معده و دستگاه گوارش
زمانی که ازخواص سیاه دانه صحبت میکنیم نمیتوان از تاثیر معجزهآسای آن روی معده و دستگاه گوارش چشمپوشی کرد. بسیاری از پزشکان طب سنتی و عطاریها هنگامی که با سوال سیاه دانه چیست؟ مواجه میشوند، اولین نکتهای که به آن اشاره میکنند، تاثیر آن بر دردهای معده است. از جمله این تاثیرات، میتوان به کاهش نفخ معده اشاره کرد. در نتیجه این کار، دردهای معده و دلپیچههای ناشی از آن تا حد زیادی بهبود مییابد.
معده اندامی در سیستم گوارش است که مشکلات زیادی برای آن بهوجود میآید. از رایجترین آنها میتوان به زخم معده اشاره کرد. از مهمترین خواص سیاه دانه بهبود این زخمها و پیشگیری از آنهاست. برخی باور دارند که سیاه دانه برای معده مانند آب روی آتش است. سرطان روده بزرگ در زندگی امروز یکی از سرطانهای رایج است. سیاه دانه میتواند رشد سلولهای سرطانی را در این ناحیه متوقف کند و شرایط جسمانی فرد را بهبود ببخشد.
روغن سیاه دانه
خاصیتهای سیاه دانه بههمین جا ختم نمیشود. سیاه دانه را بهشکل روغن هم میتوان استفاده کرد و ازخواص سیاه دانه بهرهمند شد. برای آن که باخواص روغن سیاه دانه بیشتر آشنا شوید، باید بگوییم که این روغن میتواند مشکلاتی مانند قند خون، فشار خون، التهاب لثه، مشکلات کلیوی، مجاری ادراری و … را بهبود بخشد.
روماتیسم از جمله بیماریهاییست که بیمار رنج زیادی میکشد. برای بهبود این بیماری و دردهای ناشی از آن، پزشکان طب سنتی توصیه میکنند که یک فنجان روغن سیاه دانه را گرم کرده و پیش از خواب در محلی که درد میکند، بمالید. بهتر است که دور آن را با یک پارچهی پشمی ببندید و استراحت کنید.