پخش زنده
امروز: -
طبق اطلاعات تسهیلاتدهی بانکها، آنها در امر پرداخت وام تبعیضآمیز عمل میکنند و در قبال پرداخت تسهیلات به مردم سختگیریهایی دارند که این سختگیریها را در قبال اشخاص مرتبط با خود ندارند، در همین راستا خلق پول بیضابطه بانکها موجب ایجاد تورم و البته زیان جامعه شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، صورتهای مالی بانکها به صورت ماهانه، فصلی، ۶ ماهه، ۹ ماهه و یک ساله منتشر میشود، از طریق صورت مالی منتهی به اسفند هر سال، اطلاعاتی جهت بررسی عملکرد بانکها به دست میآید، در این صورتهای مالی، اطلاعاتی نظیر تسهیلات پرداختی بانکها، وجوه نقد، سپردههای جذب شده و سایر عملیاتی که بانکها انجام دادهاند، ثبت و منتشر میشود.
شاخص کفایت سرمایه بانکها شرایط مناسبی را نشان نمیدهد
بر اساس صورتهای مالی سالانه منتهی به اسفند ۱۴۰۰ بانکها، میتوان عملکرد آنها را به لحاظ رعایت کردن یا نکردن آییننامههایی که بانک مرکزی برای کنترل خلق پول آنها وضع کرده بود، بررسی کرد. یکی از این آییننامهها، آییننامه کفایت سرمایه است که بیان میکند که باید نسبت کفایت سرمایه در بانکهای ما بالای ۸ درصد باشد.
این در حالی است که صورت مالی مربوط به پایان اسفند ۱۴۰۰ بانکها نشان میدهد که ۱۳ بانک از ۱۸ بانک نسبت کفایت سرمایه زیر ۸ درصد دارند که در جدول زیر نشان داده شده است؛ نسبت کفایت سرمایه در واقع حاصل تقسیم سرمایه نظارتی به داراییهای موزون شده بانک است. این شاخص به نوعی میتواند وضعیت بانکها را نمایش دهد. آنچه که از این شاخص برآورد میشود آن است که نظارتی بر فعالیت شبکه بانکی وجود ندارد.