پخش زنده
امروز: -
زمان طلایی برای درمان ناشنوایی و کم شنوایی کودکان، دو سال اول تولد است و در بزرگسالان باید به محض شروع این مشکل، اقدامات درمانی لازم صورت بگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شنوایی، یکی از حواس برتر انسان است و محروم بودن از آن، موجب دستیابی نداشتن به بسیاری از تجربیات مفید و امید بخش زندگی فردی و اجتماعی میشود؛ بنابراین بدون شنیدن، گفتار به وجود نمیآید و به همین علت، کودکان و افراد ناشنوا قادر به تکلم نیستند.
دکتر صادق جعفرزاده افزود: اوتیت میانی (عفونتهای گوش)، علل مادرزادی و علل اکتسابی، مهمترین عوامل کم شنوایی نوزادان و کودکان است.
وی ادامه داد: اختلال در ایجاد ارتباط با دیگران، اختلال عاطفی، اختلال در تفکر، تاخیر رشد اجتماعی فرهنگی، اختلال در یادگیری و افت تحصیلی، اختلال در خواندن و نوشتن، اختلال در حافظه شنیداری، بروز ناتوانیهای درکی شنیداری، کاهش ذخیره لغات و ... از مهمترین عوارض کم شنوایی و یا ناشنوایی است.
به گفته او، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ارزیابی شنوایی کودکان، ارزیابی رسمی شنوایی انجام میشود و در مرکز جامع توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روزانه تا ۳۰ بیمار کم شنوا و یا ناشنوا تحت بررسی و یا درمان قرار میگیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: علاوه بر کم شنوایی برگشت ناپذیر ناشی از گوش داخلی و یا اختلال عصب شنوایی، اختلالی در مکانیسم گوش میانی نیز وجود دارد که باعث کاهش بیشتر شنوایی نسبت به کم شنوایی حسی-عصبی به تنهایی میشود.
دکتر جعفرزاده افزود: از بین رفتن شنوایی در یک گوش (کم شنوایی گوش راست/ کم شنوایی گوش چپ)، کم شنوایی یک طرفه یا ناشنوائی یک طرفه که با عنوان SSD یا UHL شناخته میشود، بسیار شایع است و میلیونها نفر در جهان درگیر آن هستند؛ این عارضه معمولاٌ ناشی از عفونتهای ویروسی، آسیبهای سر و گردن یا انجام جراحی برای برداشتن تومور مغزی و ... است.
وی بیان کرد: کم شنوایی دو طرفه (دو گوشی) زمانی اتفاق میافتد که شما در هر دو گوش در معرض کم شنوایی هستید. کم شنوایی دو طرفه میتواند متقارن یا نا متقارن باشد؛ به عبارتی از دست دادن یکسان شنوایی در هر دو گوش را متقارن مینامند و هنگامی که یک گوش بهتر از دیگری میشنود، به آن نامتقارن میگویند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در معرض صدای بلند قرار گرفتن، وراثت، دارو، آسیب فیزیکی و عفونت، از علل کاهش شنوایی دوطرفه است.
دکتر جعفرزاده استفاده از سمعک را متداولترین شیوه مبارزه و درمان کم شنوایی دانست و گفت: افرادی که دچار کم شنوایی دو طرفه هستند، اگر تنها از یک سمعک استفاده کنند جهت یابی دقیق را نخواهند داشت، لذا توصیه میشود افرادی که کم شنوایی دو طرفه دارند، از دو سمعک استفاده کنند.