وی ادامه داد: اطلاعات این رتبهبندی از پایگاههای اطلاعاتی USPTO، WOS، Incites و وب سایت دانشگاه ها و سایر سایت های مرتبط گردآوری شده است.
دکتر فاضل زاده افزود: به منظور رتبه بندی دانشگاه های کشورهای گروه D8، دانشگاه هایی که بیش از 150 مدرک را در این بازه زمانی منتشر کرده بودند جامعه هدف رتبه بندی را تشکیل دادند.
تعداد دانشگاه هایی که این شرایط را داشتند 463 دانشگاه بود که در رتبه بندی D8-2021 حضور یافتند.
کشورهای ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و اندونزی بیشترین تعداد دانشگاه های حاضر در رتبه بندی را داشته اند.
در این رتبه بندی دانشگاه های مالایا، دانشگاه کامستس اسلام آباد از پاکستان، علوم پزشکی تهران، قاهره از مصر و دانشگاه تهران به ترتیب رتبه های اول تا پنجم این رتبه بندی را به دست آورده اند.
دانشگاه علوم پزشکی تهران از کشورمان رتبه نخست را در بین دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران از آن خود کرده است.
تعداد دانشگاه های عضو گروه D8 بر اساس رتبه ای که کسب کرده اند به تفکیک کشور در جدول زیر نشان داده شده است:
رتبه دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران
رییس ISC در ادامه گفت: همان گونه که در جدول زیر نشان داده شده است، در رتبه بندی دانشگاه های کشورهای گروه D8، 74 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که از این تعداد 17 دانشگاه در بین 50 دانشگاه برتر قرار گرفته اند. دانشگاه های علوم پزشکی تهران، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف با رتبه های 3، 5 و 14 به ترتیب رتبه های اول تا سوم جمهوری اسلامی ایران را از آن خود کرده اند.
نتایج کامل این رتبه بندی در پایگاه اینترنتی به آدرس https://d8.isc.ac/ قابل مشاهده است .
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که درصدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر است .
ایران بعد از ایالات متحده که 60 سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند ، سومین نظام استنادی جهان را بنیانگذاری کرده است .
دفتر اصلی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاورمیانه و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شیراز است .