پخش زنده
امروز: -
خار پاشنه یکی از رایجترین علل درد پاشنه پا است که به علت التهاب رباط کف پا بوجود میآید این بیماری میان دوندگان و اشخاص دارای اضافه وزن شیوع بیشتری دارد.
در اثر التهاب فاسياي كف پا و طولاني شدن التهاب، سلول های استخوانساز به این ناحیه فرستاده میشوند. این سلول ها تشکیل استخوان میدهند و نتیجه نهایی آن، به وجود آمدن استخوان درون رباط یا چسبیده به استخوان پاشنه است. این شکلگیریهای استخوانی را «خار پاشنه» میگویند.
بیماران دارای خار پاشنه عموماً از دردی خنجری و تیز رنج میبرند که معمولاً صبحها هنگام برداشتن نخستین گامها و شروع راه رفتن، بروز می کند. درد «خار پاشنه» با گرم شدن پا کاهش مییابد، اما پس از ایستادن طولانی مدت یا تغییر حالت از وضعیت نشسته به ایستاده مجدداً عود میکند.
خار پاشنه در میان دوندگان و اشخاص دارای اضافه وزن شیوع بیشتری دارد، پوشیدن کفشهایی که پا را به اندازه کافی حمایت نمیکنند يا پوشیدن كفش پاشنه بلند نیز خطر ابتلا به خار پاشنه پا را افزایش میدهد.
علل خار پاشنه عبارتند از:
- وزن بالا
- دويدن هاي طولاني
- كفش ناراحت و كفي کفش سفت
- بی حرکت ایستادن های مکرر و طولانی
- صافی کف پا یا کم عمق بودن پا یا وجود ناهنجاری های دیگر در پا
- نرم نبودن بافت زیر پاشنه به اندازه کافی، مخصوصا در افراد سالمند به علت از بین رفتن چربی پا
- فشارهای مکرر بر پا
- آسیب دیدگی پا
- ديابت
علائم و نشانه هاي خار پاشنه پا
- درد خار پاشنه، از ناحیه پاشنه شروع می شود و به سمت ناحیه کمان پا منتقل می شود؛ اگرچه ممکن است فقط در ناحیه کمانی پا احساس شود.
- درد کف پا هنگام اولین ایستادن بعد از یک دوره استراحت (مثلا خواب شبانه) شدیدتر می شود؛ اکثر افرادی که دچار مشکل خار پاشنه هستند دراول صبح بعد از خواب با اولین قدم روی زمین، در ناحیه کف پا احساس درد می کنند، بعد از چند دقیقه پیاده روی درد این ناحیه کمتر می شود و به صورت کامل ازبین می رود؛ اما امکان بازگشت درد با پیاده روی و ایستادن های طولانی مدت وجود دارد.
بهبودی
درمراحل اولیه خار پاشنه و کف پا، درد معمولا به وسیله استراحت و بی حرکتی پا به سرعت کاهش می یابد اما هنگامی که این عارضه پیشرفت کرد زمان بیشتری نیاز است تا درد کاهش یابد. برای بهبود بیماری باید به پزشک مراجعه کرد.