پخش زنده
امروز: -
مازندران پایلوت الگوی کشت و اجرای طرح جهش تولید در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برخی محصولات مازندران بویژه برنج، مرکبات، طیور، کیوی و دانههای روغنی از مزیتهای استان و کشور است که نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارند، گفت: کشت غلات هم در استان از کشتهای غالب است و در کشت دوم و شبدر رتبه نخست کشور را داریم که در تامین علوفه و صنایع لبنی موثر است.
حسن عنایتی کلیجی ادامه داد: مازندران از جمله ۱۰ استان کشور به عنوان پایلوت الگوی کشت است و در این راستا طرح جهش تولید هم در مازندران با موفقیت اجرا شد و مازندران جزو ۱۵ استان کشور در طرح جهش تولید است.
او با اشاره به اینکه امسال ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار هکتار اراضی استان به کشت پاییزه اختصاص پیدا کرد که شامل غلات، علوفه، دانههای روغنی و سبزی و صیفی است، گفت: تولید سبزی و صیفی در استان با توجه به نزدیکی بازار پایتخت در تولید و عرضه با اقبال خوبی مواجه است و رونق خوبی دارد.
عنایتی کلیجی افزود: افزایش سه برابری جهانی قیمت کودهای پایه سبب شد تامین و توزیع این کودها دچار مشکل شود که جای نگرانی دارد، اما با اختصاص یارانه تولید این مشکل تا حدودی مرتفع خواهد شد و پیگیریها برای حل این مشکل ادامه دارد.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشاورزی قراردادی برنج در مازندران اجرا شد و بیشترین سطح، عملکرد و تولید را داشتیم، اما در عملیات اجرایی به اهداف موردنظر دست پیدا نکردیم که قطعا اثرات خود را روی کشت پاییزه میگذارد چراکه کشاورزان از عدم خرید برنج گلایهمند هستند و از وزیر جهاد کشاورزی میخواهیم این مشکل را رسیدگی کند.
او با بیان اینکه از فناوری استفاده میکنیم، اما نوآوری نداریم و به همین منظور پیشرفت قابل ملاحظهای در کارها نداریم، ادامه داد: در کشاورزی باید از ادواتی استفاده کنیم که با یکبار حضور در مزرعه همه مراحل کشت را انجام دهد.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه شرکتهای تولیدکننده بذر در استان ضعیف هستند و نتوانستند تعهدات خود را به خوبی انجام دهند، افزود: توجه خود را باید به مناطق میانبند و بالادست معطوف کنیم و در این مناطق کشت پاییزه گسترش پیدا کند.
عنایتی گفت: عدم بارندگی را بهانهای برای عقب ماندن کشتهای پاییزه قرار ندهیم بلکه فکری برای توسعه کشت پاییزه بویژه در مناطق میانبند و بالادست داشته باشیم.