پخش زنده
امروز: -
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گفت: نیازهای روز جامعه باید مورد توجه قرار بگیرند که معیشت نیازمندان و پشتیبانی از جبهه علم و فناوری دارای اولویت هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز قم، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان امروز در همایش یاوران وقف که در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی (ع) برگزار شد گفت: در شرایط کنونی جامعه، وظیفه مهم ما حضور در صحنه است و البته سیاستها و راهبردهای اصلی توسط رهبر معظم انقلاب و مسئولان کشور تعیین میشود.
حجتالاسلام عباس اسکندری افزود: این انقلاب به راحتی به دست نیامده است؛ عزت و اقتدار و تاثیرگذاری ایران در عرصه بینالمللی چیزی نیست که آن را دو دستی تقدیم اعتشاشگران کنیم، ما تا آخر ایستادهایم و پای انقلابمان هستیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به شهادت شهید زاهدلویی در قم توسط اغتشاشگران گفت: او خادم افتخاری حرم امامزاده سید معصوم (ع) بود و تا پای جان برای آرمانهای امام و شهدا ایستاد.
وی در ادامه به دهه وقف پرداخت و خاطرنشان کرد: وقف هنوز دچار غربت است البته نهاد وقف در طول تاریخ فراز و فرودهایی داشته است.
اسکندری با بیان اینکه همچنان از آثار و برکات دورههای اوجگیری وقف بهره میبریم عنوان کرد: در عین حال در برخی دورهها مثل دوران پهلوی اول و دوم، وقف مورد هجمه قرار گرفت و موقوفات مورد تصرف غیر قرار گرفتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گفت: موقوفاتی از گذشته وجود دادند که شکی در اسناد آنها وجود ندارد، ولی هنوز مشکلاتی در ثبت آنها وجود دارد؛ حقیقت این است که عزمی ملی برای حل این مشکلات وجود دارد و باید نهضت احیای وقف در ایران به وجود بیاید.
وی با بیان اینکه وقف میتواند بیش از بسیاری از بخشهای اقتصادی به ایفای نقش بپردازد خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ و در راستای اجرای ۱۶ نیت واقفان، ۲۷ میلیارد تومان در استان قم هزینه شده است که به گفته استاندار قم، هیچ دستگاهی نمیتواند این مقدار آورده مالی داشته باشد.
اسکندری از هزینه ۵ میلیارد تومانی در حوزه سرمایهگذاری در موقوفات طی سال گذشته خبر داد و گفت: تعهدات اوقاف قم در مجموع حدود ۱۱۸ میلیارد تومان است و این همه مربوط به موقوفاتی است که زیر نظر اوقاف اداره میشوند چرا که موقوفات بسیاری دارای متولی شخصی هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تصریح کرد: اوقاف هیچ دخل و تصرفی در درآمد موقوفات ندارد مگر در راستای اجرای نیت واقفان البته از درآمدهای حاصل از سرمایهگذاریها و با اجازه، ولی فقیه، اقدامات دیگری هم انجام میشود.
وی در ادامه به طرحهای گوناگون اوقاف قم اشاره و ابراز کرد: نیازهای روز جامعه باید مورد توجه قرار بگیرند که معیشت نیازمندان و پشتیبانی از جبهه علم و فناوری دارای اولویت هستند.
مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف هم در این همایش گفت: اجرای نیت واقفان، احیای موقوفات و بهرهبرداری صحیح از وقف در اولویت کاری اوقاف قم قرار گرفته است.
حجتالاسلام شوزب شیری با بیان اینکه اوقاف استان قم در حوزههای اجتماعی و فرهنگی، درخشیده است گفت: اجرای نیت واقفان، احیای موقوفات و بهرهبرداری صحیح از وقف در اولویت کاری اوقاف قم قرار گرفته است.
مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف با بیان اینکه سابقه موقوفات قم مربوط به سده اول هجری هستند گفت: خاندان اشعری اولین مسجد را در سال ۱۰۰ هجری در قم ساختند.
وی ادامه داد: شخصیتهای بزرگ اسلامی همگی موقوفاتی از خود به یادگار گذاشتهاند چه اینکه پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) اموال و املاک بسیاری را وقف کردهاند و الگویی بزرگان اسلامی و همه مسلمانان بودهاند.
شیری تصریح کرد: امیرالمونین علی (ع) در توصیف مومنان میفرمایند که بهترین آنها کسانی هستند که نفعی به دیگران برسانند و واقفان، از جمله این افراد هستند.
مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف با اشاره به موقوفات بزرگ در ایران همچون مسجد گوهرشاد و ۵۰ هزار رقبه آن گفت: نگاهی به نیت وقفنامهها در ایران، انسان را با دنیایی از معارف و مسئولیتهای اجتماعی آشنا میکند.
وی افزود: ۸۰ درصد موقوفات در ایران با نیت احیای فرهنگ و مکتب ائمه اطهار (ع) وقف شدهاند که گویای اهمیت مسئله است.
شیری در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ ورود فرزندان و نوادگان امامان معصوم به قم پرداخت و گفت: شخصیتهای بزرگ شیعی در قم حضور داشتند که زمینهساز این مهاجرت گسترده شدند و برخی از آنها وکیل و متولی موقوفات آن بزرگواران در قم بودند.
مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف افزود: علی بن ابراهیم قمی، علی بن بابویه قمی و زکریا بن آدم، از جمله بزرگانی بودند که قم را به مرکز تشیع و مکان امنی برای فرزندان ائمه اطهار (ع) تبدیل کردند.