پخش زنده
امروز: -
اجلاس مدیریت منابع آب با عنوان «بدون تاخیر» با محوریت احیای رودحانه زاینده رود و حفظ تمدن در فلات مرکزی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ استاندار اصفهان در اجلاس مدیریت منابع آب فلات مرکزی ایران با عنوان "بدون تاخیر" با اشاره به اینکه حوضه زایندهرود با حیات یک تمدن در فلات مرکزی ایران قرین و حیات بخش آثار تاریخی، تولیدات کشاورزی، شرایط فرهنگی و اجتماعی و بهطور کلی مردم منطقه است، گفت: با تشکیل قرارگاه آب در استان اصفهان و با همکاری سایر نهادهای ذیربط، بستههای پیشنهادی در راستای مسائل زایندهرود تهیه و ارایه شد تا جمعبندی آن به دولت داده شود.
سیدرضا مرتضوی با بیان اینکه زایندهرود یک مسئله ملی است و نباید به آن نگاه استانی داشت، افزود: نخبگان، دولت و مجلس باید بهطور مستمر پیگیر این موضوع باشد تا بتوان مشکلات حوضه زایندهرود را حل کرد.
علی بیت اللهی، مدیر بخش مرکز زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هم در این اجلاس با بیان اینکه فرونشست زمین در اصفهان مسئلهای ملی است، گفت: فرونشست در تمامی استانهای کشور ایجاد شده و حل این معضل در اصفهان میتواند برای سایر استانها الگو باشد.
متخصص مدیریت زیستبومهای تالابی در این اجلاس با اشاره به اینکه حل مشکل تالاب گاوخونی نیازمند مشارکت مناطق و استانهای بهرهبردار است، گفت: تالاب گاوخونی از حیث اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، زیستمحیطی و ابعاد فراوان دیگر اهمیت دارد و میتواند در کاهش آلایندهها و جلوگیری از انتشار ریزگردها بسیار موثر باشد.
علی ارواحی افزود: مشکل اصلی زایندهرود و تالاب گاوخونی ناشی از روند نادرست استفاده از منابع آبی است که تمام فشار ناشی از کمبود آب را به این حوزه وارد کرده و منجر به خشک شدن آن طی دو دهه اخیر شده است.
معاون قضایی دادگستری استان اصفهان در اجلاس مدیریت منابع آب فلات مرکزی ایران با اشاره به اینکه دستگاه قضایی استان اصفهان اقدامات موثری در زمینه مطالبات آبی مردم انجام داده، گفت: بارگذاریهای نادرست به حوضه زایندهرود در زمینه ترک فعل بوده و دادگستری پیگیر این موضوعات بوده است.
محمدحسین آقایی افزود: تامین نشدن حقابه منطقه شرق اصفهان منجر به خشکی منطقه، کاهش درآمد و رشد حاشیهنشینی شده است.
مهران زینلیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان هم در این اجلاس گفت: بسته راهکارهای پیشنهادی ما درخصوص حل معضل زایندهرود در قالب پنج محور در دیماه سال گذشته تدوین و به دولت ارائه شد که امیدواریم بهزودی به مرحله اجرایی برسد.
حسن ساسانی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان در اجلاس مدیریت منابع آب فلات مرکزی ایران با عنوان "بدون تاخیر"هم گفت: سدهای استان اصفهان از حیث منابع آبی وضعیت نامطلوبی دارند.