پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران: کارخانه فراوری معدن سرب و روی در استان باید احداث شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، استاندار مازندران که به همراه هیاتی برای بررسی وضعیت زیست محیطی معدن سرب و روی نمارستان و شنیدن درد و دلهای مردم و ساکنان آن منطقه به روستای ننار در لاریجان رفته بود در حاشیه بازدید از معدن سرب و روی ننار گفت: معدن سرب و روی ننار یکی از مهمترین معادن مازندران است که در سال ۱۳۵۱ مجوز فعالیت معدن را گرفته بود.
حسینی پور افزود: در آن زمان کارشناسان خارجی برای بررسی وضعیت این معدن به ایران امده بودند و پس از مدتی گزارش خودرا روی مواردی که در این معدن میشود بهره برداری کرد ارائه دادند.
وی تصریح کرد: به دلیل اینکه صاحب اصلی معدن (اخوان) فوت کرده بود و پس از ان وضعیت این معدن بلاتکلیف ماند تا اینکه در سال ۱۳۹۸ مجددا این معدن فعالیت خود را اغاز کرد و تا امروز هم بحث اکتشاف دارد انجام میشود.
استاندار مازندران گفت: مباحثی در جلسه کار گروه معدن استان در خصوص فعالیت این معدن مطرح شد که بنده قانع نشدم و، چون بحث اجتماعی هم مطرح هست و هم بحث زیست محیطی و نظرات مردم و ساکنان این منطقه هم باید بررسی میشد به اینجا آمدم.
حسینی پور افزود: این معدن به عنوان یکی از معادن مهم استان هست و سیاست ما فعال سازی اقتصادی استان و ارتقاء رشد اقتصادی ان هست و معادن هم میتوانند سهم بسزایی در رشد اقتصادی استان داشته باشند.
وی تصریح کرد: ما بیش از ۲۴۰ معدن در استان داریم که از این تعداد حدود ۱۰۷ معدن بنا به دلایلی غیر فعال هست و ما بدنبال این هستیم تا این معادن را دوباره فعال کنیم.
استاندار خاطر نشان کرد: پیوست مسایل اجتماعی معادن برای ما اهمیت دارد یعنی در هر کجایی که در واقع معادنی فعال هست منطقه و روستا هم از نظر زیست محیطی و هم از نظر بهداشت و درمان و هم از نظر جاده باید پیشرفت کند.
حسینی پور یاداور شد: هدف بعدی ما در استان ایجاد کارخانههای فراوری و تبدیلی هست که ما ذخایر معدنی خودمان را نباید خام فروشی کنیم و عایداتش باید در صنایع تبدیلی استان که ان شاءالله انرا هم در دستور کار داریم مصرف بشود.
وی افزود: همین دیروز هم جلسهای با رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور جناب سلاجقه داشتیم و قرار شد هیاتی از معاونان وی به مازندران سفر کنند تا ما گرههای کوری که در مباحث زیست محیطی داریم برای همیشه برطرف شود و در سند آمایش محیط زیستی استان تصمیماتی مهم اتخاد خواهد شد.
گودرزی مدیر عامل شرکت معدنی سرب و روی نمارستاق هم گفت: ما کارمان را در این معدن از سال ۹۸ شروع کردیم و تاکنون برای بحث اکتشاف بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی افزود: فعلا" ۴۰ نفر در این معدن مشغول بکار هستند که در صورت بهره برداری از فازهای بعدی، این تعداد به ۲۰۰ نفر خواهد رسید.
گودرزی با رد ادعای الودگی زیست محیطی و نیز آب شرب به مواد معدنی گفت: این معدن هنوز فعال نیست که الودگی ایجاد کند ضمن اینکه تمام مجوزهای لازم از ادارات محیط زیست، منابع طبیعی، آب و صمت گرفته شده است و قصد داریم در آینده کارخانه فراوری را نیز در اینجا احداث کنیم.