پخش زنده
امروز: -
فعالان ژاپنی در اعتراض به تصمیم دولت این کشور برای ادامه طرح تخلیه پساب هستهای نیروگاه فوکوشیما دایچی به دریا، در مقابل مقر شرکت برق توکیو (تپکو) تجمع کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، از اعتراض فعالان به تخلیه پساب هستهای نیروگاه هستهای فوکوشیما در ژاپن به دریا خبر داد.
فعالان ژاپنی عصر چهارشنبه در اعتراض به تصمیم دولت این کشور برای ادامه طرح تخلیه پساب هستهای نیروگاه فوکوشیما دایچی به دریا، در مقابل مقر شرکت برق توکیو (تپکو) تجمع کردند.
این فعالان پارچه نوشتههایی در دست داشتند که در آن از تپکو خواسته شده بود مسئولیت حادثه ذوب هستهای در نیروگاه هستهای فوکوشیما دایچی در سال ۲۰۱۱ را بر عهده بگیرد و به قربانیان آن حادثه غرامت بپردازد. معترضان همچنین خواستار لغو طرح تخلیه پساب هستهای این نیروگاه به داخل دریا شدند.
میاگوچی که یک فعال است گفت: ماده تریتیوم به راحتی در آب حل میشود. این ماده پس از تخلیه در دریا وارد بدن انسان میشود. ماهیها و جلبکهای دریایی میتوانند آن را به روشهای مختلف جذب کنند و در نتیجه این ماده آسیب جدی به بدن ما وارد میکند. این بسیار خطرناک است، بنابراین ما به هیچ وجه نباید فاضلاب این نیروگاه را به دریا تخلیه کنیم.
دولت ژاپن در ۲۳ آوریل سال گذشته اعلام کرد از بهار سال ۲۰۲۳ بیش از یک میلیون تن آب آلوده این نیروگاه را به اقیانوس آرام تخلیه خواهد کرد. این موضوع موج خشم عمومی و نگرانیهای جدی را در ارتباط با آلودگی آب دریا در داخل و خارج از ژاپن ایجاد کرده است.
یک معترض دیگر به نام هاشیموتو گفت: تپکو میگوید آب آلوده به مواد هستهای پس از رقیق شدن ایمن است، اما به هیچ وجه نمیتوان به آنها اعتماد کرد. ما باید در زمینه موارد خطرناک به شدت محتاط باشیم.
اگرچه دولت ژاپن در ماه اوت دستور تخلیه همه مناطق در منطقه فوکوشیما را لغو کرد، اما شمار بسیار کمی از مردم برای بازگشت به خانه هایشان درخواست داده اند.
یک معترض دیگر به نام تومیزوکا گفت: در حال حاضر نمیتوانم به خانه ام باز گردم، زیرا سطح تشعشعات همچنان بالاست. قانون به صراحت اعلام میکند که دوز قابل قبول تابش سالانه یک میلی سیورت است. دولتهای استانی و محلی و تپکو همگی قبل از حادثه تعهداتی داشتند، اما پس از حادثه این تعهدات را نادیده گرفتند. در ماه آوریل، این عدد به ۲۰ میلیسیورت افزایش یافت، که در واقع افزایش ۲۰ برابری را نشان میدهد. این نقض جدی قانون و عدم تبعیت از قانون و اصلاح استاندارد بدون مجوز محسوب میشود. کودکانی که در ترم جدید برای رفتن به مدرسه به آنجا منتقل شده اند در معرض خطر قرار دارند؛ بنابراین بیش از ۳۰۰ کودک مبتلا به سرطان تیروئید وجود دارد. این ناشی از عدم رعایت قانون است و آنها نمیتوانند از مسئولیت خود چشم پوشی کنند.
پساب آلوده به مواد هستهای انباشته شده در نیروگاه تاکنون از مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن فراتر رفته است. با این حال، راه حل دولت ژاپن و تپکو برای ساکنان به شدت نگران کننده بوده است.
یک فعال دیگر به نام اینابا گفت: شرکت تپکو مردم را فریب داده است. آنها اعتبار خود را به طور کامل از دست داده اند. گویی تخلیه این مواد به دریا همه مشکلات را حل میکند. اما آب دریا در سطح جهانی جریان دارد. دریا بخش با ارزشی از طبیعت است و اقدام تپکو در تخلیه غیرمسئولانه آب آلوده به مواد هستهای به اقیانوس غیرقابل بخشش است.
بر اثر وقوع زلزله ۹ ریشتری و سونامی متعاقب آن که در روز ۱۱ مارس سال ۲۰۱۱ در شمال شرق ژاپن روی داد، هسته رئاکتورهای شماره یک تا سه نیروگاه هستهای فوکوشیما دایچی ذوب شدند که این موضوع منجر به وقوع یک حادثه هستهای در سطح هفت شد.