پخش زنده
امروز: -
براساس فرمان رئیس جمهور روسیه این کشور رسما صاحب نیروگاه هستهای زاپوریژیا در جنوب اوکراین شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، براساس فرمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چهارشنبه امضا کرد روسیه رسما صاحب نیروگاه هستهای زاپوریژیا در جنوب اوکراین شد. روسیه از اوایل مارس این نیروگاه را تحت محاصره نظامی خود درآورده بود.
کمی پس از اعلام این خبر، رافائل گروسی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، که پیش بینی کرده بود این هفته به کی یف و مسکو سفر کند، از سفر خود به پایتخت اوکراین خبر داد تا در آنجا درباره ایجاد یک منطقه محافظتی در اطراف این نیروگاه گفتگو کند.
این نیروگاه هستهای که بزرگترین نیروگاه هستهای اروپاست، در منطقه زاپوریژیا قرار دارد. زاپوریژیا یکی از سرزمینهای اوکراینی است که هفته گذشته رسما به روسیه پیوست. این منطقه نزدیک به مرز میان مناطق تحت کنترل کی یف و مناطق تحت اشغال مسکو قرار دارد.
در فرمان روسیه آمده است «دولت اطمینان حاصل کند که تأسیسات هستهای نیروگاه جزء داراییهای فدرال محسوب میشود».
سازمان انرژی هستهای اوکراین، اِنِرگواتوم، به نوبه خود فرمان ولادیمیر پوتین را «باطل و بی اعتبار و پوچ و ناموزون دانست».
این سازمان در تلگرام اعلام کرد «نیروگاه زاپوریژیا در اوکراین، مطابق با قوانین اوکراین، و در سامانه انرژی اوکراین، در انرگواتوم به کار خود ادامه خواهد داد».
خبر در حال بروزرسانی است ...
خنثی سازی چند حمله نیروهای اوکراینی توسط روسها
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره وزارت دفاع روسیه اعلام کرد این کشور یک حمله اوکراین در محور کوبیانسک را خنثی و شهر زایتسووا را در محور باخموت تصرف کرده است.
وزارت دفاع روسیه افزود نیروهای اوکراینی تلاش مذبوحانهای برای تصرف محور آندریوو-کریوری کرده اند.
آزاد سازی ۴۰۰ کیلومتر مربع از اراضی خرسون
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد ارتش اوکراین اعلام کرده است طی هفته گذشته بیش از ۴۰۰ کیلومتر مربع از استان خرسون را آزاد کرده است.
۳۰ درصد موفقیتهای اوکراین، مدیون جنگ افزارهای انگلیسی و آلمانی است
شبکه اسکای نیوز در گزارشی ویژه به نقل از یک فرمانده نظامی در اوکراین که خواست نامش فاش نشود مدعی شد حدود ۳۰ درصد از موفقیتهایی که اوکراین در شرق این کشور بدست آورده به لطف سلاحهای انگلیسی و آلمانی بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، این شبکه که گفته نخستین بار توانسته مجوز تصویر برداری از سامانه راکت انداز متحرک انگلیسی را که به اوکراین داده شده تا علیه روسیه استفاده کند دریافت کرده است افزود: با بهره گیری از این سامانه، پایگاههای نظامی، ستونهای خودروهای زرهی و انبارهای مهمات روسیه در اوکراین هدف قرار گرفت.
اسکای نیوز شش سامانه موشکی چند پرتابی M۲۷۰ -MLRS را از جمله انواع جنگ افزارهای اهدایی انگلیس به اوکراین نام برد؛ که گفته نظامیان اوکراینی برای کار با انها در انگلیس آموزش دیدند.
بنا بر اعلام شبکه اسکای نیوز سامانه پرتاب موشک اهدایی انگلیس به اوکراین زمان جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱ استفاده شد.
یک فرمانده توپخانه که واحدش شش سامانه موشک انداز انگلیسی و سه پرتابگر المانی MARS را هدایت میکرد به اسکای گفت: یگان آنها فقط اهدافی با ارزش بالا را هدف قرار میدهند.
انگلیس به همراه امریکا نخستین کشورهایی بودند که پس از اغاز جنگ اوکراین به این کشور جنگ افزار اهدا کردند.
بوریس جانسون نخست وزیر پیشین انگلیس که ۱۶ تیر ماه امسال با استعفای شماری از اعضای کابینه اش مجبور به استعفا شد، در مدت شش ماه جنگ در اوکراین سه بار به این کشور سفر کرده بود، دولتش را پیشتاز کمک به اوکراین معرفی کرد.
بوریس جانسون چند روز پیش از کناره گیری اجباری و در سومین سفر خود به اوکراین از بسته حمایت مالی و تسلیحاتی ۵۴ میلیون پوندی دیگر به این کشور خبر داد و گفته بود: مجموع کمکهای دولت انگلیس به اوکراین در جنگ با روسیه به دو میلیارد و سیصد میلیون پوند رسیده است.
لیز تراس (Liz Truss)، نخست وزیر جدید انگلیس که پیش از این وزیر خارجه دولت جانسون بود نیز ۲۹ شهریور امسال اعلام کرد: کشورش متعهد شده است ۲.۳ میلیارد پوند کمک نظامی دیگر در سال آینده میلادی به اوکراین ارائه دهد.
این در حالی است که نهادهای ناظر اقتصادی در انگلیس اعلام کردند اقتصاد این کشور در بغرنجترین شرایط پس از جنگ جهانی دوم قرار گرفته است و علاوه بر افزایش بدهیهای این کشور و کسری شدید بودجه، تورم در این کشور به بالاترین میزان در بیش از چهل سال اخیر رسیده و رشد اقتصادی این کشور نیز به طور کم سابقهای کاهش یافته است به گونهای که در میان کشورهای عضو گروه هفت کمترین رشد اقتصادی را تجربه میکند.
تاکید روسیه بر پایبندی این کشور به جلوگیری از وقوع جنگ هستهای
خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما کاملا به اصل عدم اجازه به بروز جنگ هستهای متعهد هستیم.
زاخارووا: حمایت نظامی غربیها از اوکراین آنها را طرف منازعه میکند
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت هدف اوکراینیها کشتن بیشترین تعداد از روسهاست و این را سفرای اوکراین در سراسر جهان نیز اعلام میکنند. حمایت نظامی کشورهای غربی از اوکراین موجب میشود آنها طرف منازعه باشند.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت غرب میخواهد با جلوگیری از تحقیق درباره اقدام خرابکارانه در خط انتقال گاز روسیه به اروپا موسوم به نورداستریم حقیقت را کتمان کند.
پنج فروند کشتی مرتبط با ماهوارهها خط نورد استریم را زیر نظر داشتند که از آنها قبل از انفجار خواسته شده بود منطقه را ترک کنند. غرب با شرکت روسیه در تحقیقات ویژه مرتبط به اقدامات خرابکارانه در خط نورد استریم مخالفت میکند.
۹۰ سرباز اوکراینی در لیمان کشته شدند
شبکه تلویزیونی راشاتودی در گزارشی از کشته شدن ۹۰ سرباز اوکراینی در منطقه لیمان خبر داد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد روز چهارشنبه بیش از ۹۰ سرباز اوکراینی در درگیریها در منطقه لیمان کشته شدند. بر اساس این گزارش، همچنین شمار زیادی خودروی نظامی اوکراینی در این درگیریها منهدم شد. روسیه هفته گذشته نیروهای خود را از این شهر راهبردی در جمهوری دونتسک خارج کرد تا نیروهای روس تحت محاصره نیروهای اوکراینی قرار نگیرند. رئیس جمهوری دونتسک در سخنانی اعلام اوضاع در شهر لیمان با ثبات است.
هشدار روسیه به غرب در خصوص همه پرسی در چهار منطقه اوکراین
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد به غرب درباره تهیه هرگونه پیش نویسی علیه همه پرسی انجام گرفته در چهار منطقه اوکراین که مردمان آنها با اکثریت قاطع آرا به پیوستن به روسیه رأی داده اند، هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، واسیلی نبنزیا با فرستادن پیامی به اعضای سازمان ملل اعلام کرد هرگونه قطعنامهای که غرب تهیه و مجمع عمومی سازمان ملل با آن موافقت و همه پرسیهای انجام گرفته را در چهار منطقه اوکراین محکوم کند، مسکو آن را تحولی سیاسی و تحریک آمیز تلقی خواهد کرد که هدفش عمیق کردن دو دستگی در مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود.
نبنزیا پیشنهاد کرد در سازمان ملل هفته آینده به جای رأی گیری علنی در خصوص تلاشها برای محکومیت الحاق مناطق اوکراین به روسیه، رأی گیری سرّی صورت بگیرد.
وی گفت رأی گیری سرّی ضرورت دارد، زیرا فشارهای غرب موجب میشود اعلام علنی مواضع، کار بسیار دشواری باشد.
اوکراین، بازداشت غیرقانونی رئیس نیروگاه زاپوریژیا را محکوم کرد
اوکراین، روز شنبه، بازداشت غیرقانونی ایگور موراچوف، مدیرکل نیروگاه «زاپوریژیا» را که روز جمعه توسط روسیه دستگیر شد، محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت امور خارجه اوکراین با انتشار بیانیهای اعلام کرد: بازداشت غیرقانونی موراچوف، مدیر بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا را که از چهارم مارس توسط نیروهای روسی، اشغال شده و در ماههای اخیر، چندین بار هدف قرار گرفته است، به شدت محکوم میکند. روسیه و اوکراین، یکدیگر را به حملات متقابل به نیروگاه «زاپوریژیا» متهم میکنند.
این وزارتخانه تاکید کرد: این جنایت، حاکی از تروریسم دولتی از طرف روسیه و نشان دهنده نقض جدی قوانین بین المللی است. در این بیانیه همچنین آمده است: ما از جامعه بین الملل از جمله سازمان ملل، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و گروه هفت میخواهیم اقدامات قاطعی را به همین منظور انجام دهند. انرگواتم، اپراتور اتمی اوکراین اعلام کرد: روسیه، روز جمعه ایگور موراچوف، مدیرکل نیروگاه «زاپوریژیا» را دستگیر کرد.
این نیروگاه، بزرگترین نیروگاه اروپا، از اوایل ماه مارس، توسط نیروهای روسی اشغال شده است. هیاتی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، ماه سپتامبر از این نیروگاه بازدید کرد. این آژانس سازمان ملل از ایجاد یک منطقه امنیتی در اطراف این مرکز هستهای حمایت میکند.
پوتین امیدوار است وضعیت نظامی در سرزمینهای ضمیمه شده تثبیت شود
به رغم مشکلاتی که نیروهای نظامی روسیه در اوکراین با آنها مواجه شده و در برخی موارد مجبور به عقب نشینی شده اند، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز چهارشنبه گفت امیدوار است وضعیت نظامی در سرزمینهای اوکراین که به تازگی ضمیمه خاک روسیه شده است، تثبیت شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پوتین که اظهاراتش از تلویزیون سراسری روسیه پخش میشد، افزود: ما اصل را بر این قرار میدهیم که وضعیت تثبیت خواهد شد و خواهیم توانست این مناطق را به صورت صلحآمیز توسعه دهیم.
سفیر آمریکا در ناتو: به ارسال سامانه موشکی هامارس برای اوکراین ادامه میدهیم
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از سفیر آمریکا در ناتو اعلام کرد: کشورش به قرار دادن سامانه موشکی هیمارس در اختیار اوکراینیها ادامه خواهد داد.
پوتین: مناطق ملحق شده به خاک روسیه بزودی ثبات خواهند یافت
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه طی سخنانی از طریق ویدئو کنفرانس به مناسبت روز جهانی معلم مصادف با پنجم اکتبر که یک رویداد سالانه بوده و توسط یونسکو نامگذاری شده است، گفت: روسیه با وجود اوضاع کنونی احترام زیادی برای مردم اوکراین قائل است.
پوتین افزود: فراخوان بسیج محدود نیروها شامل دانش آموزن و کارکنان در سازمانهای آموزشی نخواهد شد.
رئیس جمهور روسیه افزود: انتظار داریم اوضاع در مناطق اوکراینی که روسیه بر آنها تسلط پیدا کرده و آنها را به خاک خود ملحق کرده است، بزودی باثبات شود.
پوتین تاکید کرد ما حمایتهای لازم را از خانواده افرادی که در عملیات ویژه ما در اوکراین شرکت دارند به عمل خواهیم آورد.
پوتین: تلاشهای غرب و برخی قدرتها در کی یف باعث جنگ در اوکراین شد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: اگر تلاشهای غرب و برخی قدرتها در کی یف برای تحریف تاریخ نبود، جنگ در اوکراین روی نمیداد.
پوتین افزود: علی رغم وضعیت کنونی، روسیه احترام زیادی برای ملت اوکراین قائل است.
کره شمالی از الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه حمایت کرد
کره شمالی روز سه شنبه حمایت خود را از الحاق اخیر سرزمینهای اوکراین به روسیه اعلام و آمریکا را به «سوء استفاده» از شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، روسیه روز جمعه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را در محکومیت الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه وتو کرد. روسیه به دنبال همه پرسی در پایان ماه گذشته چهار منطقه اوکراین از جمله جمهوری مردمی دونتسک را به خاک خود ضمیمه کرد.
جو شول-سو، مدیرکل بخش سازمانهای بین المللی در وزارت امور خارجه کره شمالی از الحاق اخیر مناطقی از اوکراین به خاک روسیه دفاع و اعلام کرد همه پرسیها مطابق با اصول منشور سازمان ملل متحد برگزار شده است.
بر اساس اخباری که خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر کرده است، جو شول-سو اعلام کرد «ما بر اراده ساکنان که الحاق به روسیه را خواستار شده اند، احترام میگذاریم و از موضع دولت روسیه برای ضمیمه کردن مناطق اعلام شده به روسیه حمایت میکنیم».
جنگ اوکراین جنگ میان ذخایر جنگ افزاری است
اگر اوکراین میتواند عملیاتهای خود علیه روسیه را پیش ببرد به لطف کمکهای نظامی است که از آمریکا دریافت میکند. محموله جدید این کمکهای نظامی قرار است شامل مهمات باشد. جو بایدن رییس جمهور آمریکا وعده داده است از اوکراین تا هر زمان که لازم باشد حمایت کند.
برای روابط عمومی کاخ سفید اطلاع رسانی در مورد کمک به اوکراین تقریبا به یک عادت هفتگی تبدیل شده است. اما این بار برای تشویق پیشرفتهای ارتش اوکراین در میدان جنگ، جو بایدن قصد دارد جزئیات این کمکها را به طور مستقیم به اطلاع ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین برساند. راکت انداز مشهور هایمارس، مهمات همراه آن، توپهای ۱۵۵ و هزاران خمپاره با هدایتگر جی پی اس از جمله این کمکهای نظامی هستند. پنتاگون هر روز صنایع تسلیحاتی آمریکا و شرکتهای زیرمجموعه خارجی آنها را تحریک میکند تا مهمات سبک سازگار با تسلیحات نسبتا قدیمی ارتش اوکراین را ذخیره سازی کنند. زیرا این جنگ در واقع جنگی میان ذخایر جنگ افزاری است؛ ذخایر ارتش روسیه در برابر ذخایر تسلیحاتی کشورهای غربی که حمایت از تلاشهای جنگی اوکراین را برگزیده اند.
در نشست خبری کاخ سفید با انتشار این اطلاعات تاکتیکی، پنتاگون تایید کرد ارتش روسیه عقب نشینی کرده است و پیشروی ارتش اوکراین پیش از آغاز بارندگیهای زمستان و همچنین پیش از رسیدن ۲۰۰ هزار نیروی ذخیره ارتش روسیه که به واسطه حکم بسیج کرملین فراخوانده شده اند حیاتی خواهد بود.
پوتین الحاق ۴ منطقه از اوکراین به خاک روسیه را امضا کرد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بطور رسمی الحاق ۴ منطقه از اوکراین به خاک روسیه را امضا کرد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز» به نقل از خبرگزاری دولتی «ایتارتاس»، پوتین امروز چهارشنبه قانونی را که بر اساس آن چهار منطقه تحت کنترل اوکراین را بطور رسمی به خاک روسیه ملحق میکند، امضا کرد. این مناطق شامل جمهوریهای خود خوانده دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق خرسون و زاپروژیا است.
دیگه برق ۴ منطقه الحاقی ب روسیه تامین میشه