شناسایی اولین مورد مثبت مالاریا در نیشابور
اولین مورد مبتلا به بیماری مالاریا (پلاسمودیوم ویواکس) که سابقه سفر و اقامت در شهرهای استان سیستان و بلوچستان را داشت، در نیشابور شناسایی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشکده علوم
پزشکی نیشابور گفت: این بیمار پس از شناسایی، در بیمارستان ۲۲ بهمن تحت درمان مناسب دارویی قرار گرفت.
دکتر زهرا دستجردی با اشاره به افزایش موارد مالاریا در سال جاری در استان سیستان و بلوچستان، افزود: تردد کاری و سیاحتی افراد احتمال انتقال بیماری مالاریا را بخصوص در افرادی که شب را در مناطق پر خطر مالاریا سپری کرده و نکات بهداشتی را رعایت نکرده اند، افزایش یافته و باعث گسترش بیماری در مناطق عاری از مالاریا شده است.
وی این نکات بهداشتی را استفاده از پشه بند، اسکان نیافتن در اتاقهای مجهز به توری و همچنین استفاده از لباسهایی که کل بدن را بپوشاند، ذکر کرد و افزود: نیشابور منطقه آندمیک (بومی) مالاریا نیست، اما با توجه به سهولت سفرها و همچنین اهمیت تشخیص و درمان به موقع، به منظورکاهش عوارض بیماری و حفظ جان بیمار، تشخیص بیماری و نوع انگل در شروع به موقع درمان بسیار حائز اهمیت است.
دکتر دستجردی به همشهریان توصیه کرد: تمامی افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان به خصوص شهرستانهای جنوبی آن استان را داشتند، برای تهیه نمونه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند تا ضمن ارائه شرح حال، ویزیت توسط پزشک انجام شود.
مالاریا یک بیماری حاد و مزمن انگلی است که انتقال آن از گزش پشه آنوفل ماده آلوده به انگلی تک یاخته از جنس پلاسمودیوم صورت میگیرد.
از ویژگیهای مالاریا حملات بیماری است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود مییابد و در صورت تشخیص دیر هنگام، احتمال مرگ بیمار وجود دارد.