پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانش بنیان موفق به راه اندازی بزرگترین کارخانه بازیابی پسماندهای صنعت فولاد در ساختار قرارداد BOT شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر گروه یک شرکت دانش بنیان در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران نانو گفت: از سال ۱۳۸۳ این گروه راه اندازی شد و زمینه فعالیت آن تولید مواد شیمیایی پیشرفته است و ماموریت سازمان را این گونه تعریف کردهایم.
این گروه بزرگترین کارخانه بازیابی پسماندهای صنعت فولاد را راه اندازی کرده و ما بر روی ایدههای مختلفی که به ما ارائه میشوند ممیزی انجام میدهیم تا ببینیم در فضای کسب و کار داخل کشور چقدر پتانسیل وجود دارد، وقتی تایید شود و این پتانسیل وجود داشته باشد (چون تعدادی محدودی از طرحها و ایدهها تایید میشوند)، روی آن کار میکنیم. وقتی این ایدهها به مرحلهای برسند که قابلیت سرمایه گذاری داشته باشند، بخش خصوصی سرمایه گذاری کرده و یک شرکت مستقل ثبت میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۶ کارخانه راهاندازی کردهایم، در این راستا از موادی استفاده شده که عمدتا از خارج از کشور وارد میشد و فناوری آن در داخل کشور نبوده است. ما توانستیم این محصولات را تولید کنیم. تعداد از این شرکتهایی که راه اندازی شدند به دلیل اینکه تولیدتشان روتین شد، سهام خود را واگذار کردیم و فروختیم. سپس با سرمایه آن دوباره خطوط دیگری را راهاندازی کردیم. در حال حاصر این گروه شامل ۳ شرکت است که دانش بنیان هم هستند.
فخاری درباره چالشها و مشکلاتی که بر سر راه توسعه کسب و کار خود با آن مواجه شدهاند، اظهار کرد: مهمترین مشکلی که شرکتهای بخش خصوصی با آن روبه رو میشوند، شرایط حاکم بر محیط کسب و کار کشور است که اصلا خوب نیست. در رتبهبندیهای جهانی هم از نظر محیط کسب و کار معمولا جزو آخرین کشورها هستیم. حتی در منطقه غرب آسیا نیز رتبه در خور توجهی در این راستا نداریم.
مدیر گروه دانش بنیان فدک در ادامه بیان کرد: یکی از علتهای اصلی آن، بیثباتی اقتصادی کشور است که بخش خصوصی را تحت فشار قرار میدهد. در این صورت قابلیت برنامه ریزی پایین آمده و اتفاقات و چالشهای بسیاری ایجاد میشود. یعنی کسب و کارها به بحرانهایی جدی برخورد میکنند که متعاقب آن باعث میشود محیط کسب و کار محیط مناسبی نباشد و زمینه رشد آنچنان که باید فراهم نشود. علی رغم اینکه حرکت و فعالیتهای خوبی در صنعت نانو انجام شده، اما هنوز هم این صنعت جای کار دارد.