پخش زنده
امروز: -
دولت جدید انگلیس که حدود یک ماه پیش بر سر کار آمد، در نخستین چرخش سیاست، ناچار شد طرح خود مبنی بر کاهش مالیات بر ثروتمندان و شرکتهای بزرگ را پس بگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، دولت جدید انگلیس که حدود یک ماه پیش بر سر کار آمد، در نخستین چرخش سیاست، ناچار شد طرح خود مبنی بر کاهش مالیات بر ثروتمندان و شرکتهای بزرگ را پس بگیرد.
روزنامه گاردین نوشت: کواسی کوارتنگ (Kwasi Kwarteng)، وزیر خزانه داری انگلیس، امروز گفت طرح خود مبنی بر کاهش مالیات بر درامد ثروتمندان را کنار میگذارد. طرح یاد شده که در قالب متمم بودجه دولت محافظه کار ارائه شد، علاوه بر تلاطم در بازارهای مالی، افزایش بهای کالاها و خدمات، بی ثبات کردن برنامههای ارائه وام در بانکها و موسسات مالی، ارزش برابری پوند انگلیس را در برابر دیگر ارزهای خارجی، به شدت کاهش داد. وزیر خزانه داری انگلیس در توضیح چرایی تغییر سیاست مالی ۱۰ روز پیش خود گفت: به صدای مردم، بازارهای مالی و رای دهندگان گوش فرا داده است.
این در حالی است که پیش از انکه این سیاستها به سرعت بر اقتصاد انگلیس اثر منفی بگذارد کارشناسان و دیگر احزاب اجرای این سیاست را خسارتبار دانستند، اما دولت انگلیس و لیز تراس نخست وزیر این کشور تاکید کرد که این سیاست درست است و با افزایش انگیزه سرمایه گذاری به نفع کشور میشود، اما اکنون که خسارتبار بودن ان در همان اغاز اشکار شد دولت در چرخشی اشکار ان را کنار گذاشت.
لیز تراس (Liz Truss) نخست وزیر انگلیس که روز یکشنبه این هفته، در مصاحبه با بی بی سی، از سیاست مالی دولتش درباره کاهش مالیات ثرودتمنادن دفاع کرد، امروز دوشنبه در توئیتی نوشت:" ما گوش فرا دادیم و (پیام) را گرفتیم. کاهش مالیات بر درامدهای بالا، موجب شده بود که ما تمرکزمان را بر هدفمان مبنی بر به پیش راندن بریتانیا، از دست بدهیم. هدف ما دستیابی به رشد زیاد اقتصادی است که بتواند ارائه خدمات عمومی سطح بالا را تامین سازد، حداقل دستمزدها را افزایش دهد و فرصتهای لازم را در سراسر کشور فراهم آورد. "
در پی اعلام تغیر سیاست دولت انگلیس، صبح امروز ارزش برابری پوند انگلیس در برابر دیگر ارزها افزایش و هزینه قرض کردن این دولت نیز کاهش یافت.
شماری از کارشناسان با استناد به شاخصهای منفی اقتصادی در انگلیس معتقدند این کشور در بغرنچترین شرایط پس از جنگ جهانی دوم به سر میبرد.