پخش زنده
امروز: -
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: متوسط پیشرفت طرح جهاد آبرسانی به روستاهای کشور به حدود ۲۵ درصد رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای فیروز قاسمزاده یکشنبه دهم مهر، در نشست خبری درباره آخرین وضع طرح جهاد آبرسانی به روستاهای کشور افزود: پیشرفت این طرح در برخی استانها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد و در برخی استانها بیش از ۷۰ درصد است، اما متوسط پیشرفت این طرح که از یک سال گذشته آغاز شده هم اکنون به حدود ۲۵ درصد رسیده است.
وی درباره وضع بارشهای کشور در سال آبی گذشته یعنی از ابتدای مهر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ۱۴۰۱ هم گفت: در این مدت، فقط ۳ استان جنوبی کشور بارش مثبت داشتند.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: در این مدت، به غیر از استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان که بارشهای خوبی داشتند استانهایی که بالای ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشتند استانهای ایلام، کرمانشاه، سمنان، همدان، زنجان و خوزستان بودند و استان تهران نیز ۲۶ درصد نسبت به شرایط معمولی (نرمال) کاهش بارش داشته است.
وی گفت: در سال آبی گذشته حدود ۳۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب ورودی آب به مخازن سدهای کشور داشتیم که حدود ۵ درصد بیش از سال قبل از آن است، اما در مقایسه با ۵ سال گذشته بیش از ۳۰ درصد کاهش ورودی داشته ایم.
کاهش میزان آب خروجی از سدهای کشور
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: میزان آب خروجی از سدهای کشور در سال آبی گذشته نسبت به سال قبل از آن حدود ۱۸ درصد کمتر بوده است.
وی تصریح کرد: سال آبی گذشته در حالی در حدود ۱۰ روز پیش به پایان رسید که با وجود کاهش ۱۸ درصدی بارش ها، میزان آب ذخیره در پشت سدهای کشور حدود ۱۹ میلیارد متر مکعب است.
آقای قاسمزاده همچنین گفت: با اجرای طرح آبرسانی غدیر، مشکل کمی و کیفی آب در مناطقی از استان خوزستان تا افق سال ۱۴۲۵ رفع شد.
سخنگوی صنعت آب کشور درباره آخرین وضع طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب کلانشهر اهواز نیز افزود: شهر اهواز هم اکنون تبدیل به یک کارگاه سازندگی با هدف اجرای طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب شده و پیشرفت ۳۰ درصدی طرح، در مدت یک سال گذشته به حدود ۵۰ درصد رسیده است.
وی درباره طرح احیا و تعادل بخشی ابهای زیرزمینی کشور نیز گفت: امسال دو برابر سال قبل، برای این طرح، هدف گذاری کرده ایم که در بخش تولید کنتورهای هوشمند آب، برنامه ریزی مناسبی انجام شده است.
همکاری ایران با افغانستان و ترکیه برسر آبهای مرزی
آقای قاسمزاده درباره موضوع دیپلماسی آب در دولت سیزدهم افزود: هم اکنون فضای مناسب همکاری بین ایران و افغانستان شکل گرفته و در سال آبی گذشته بیش از ۲۷ میلیون متر مکعب حقابه کشورمان از محل رودخانه هیرمند دریافت شده است.
وی گفت: در موضوع آبهای مرزی با ترکیه هم جلساتی داشته ایم و قرار شد با تشکیل یک کمیته دائمی مشترک دوجانبه، در ابان امسال، نخستین جلسه مشترک برگزار تا توافقات، تبدیل به یک سند رسمی شود.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: در بخش نقاط حادثه و سیل خیز یا سازههای تقاطعی، حدود ۷۴۰۰ نقطه در کشور شناسائی شده و هم اکنون اقداماتی برای اصلاح آنها آغاز شده است.
وی گفت: هم اکنون از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون پساب تولیدی در کشور حدود ۴۵ درصد آن برای بخش کشاورزی تخصیص داده میشود و تا انتهای دولت سیزدهم این عدد به حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: با وجود کاهش دما در پائیز,، اما مصرف آب شهروندان تهرانی در مقایسه با تابستان کاهش چندانی نداشته که لازم است مشترکان تهرانی مدیریت مصرف را بیشتر و بهتر در دستور کار خود قرار دهند.
آخرین وضعیت احیای دریاچه ارومیه
وی درباره آخرین وضع احیای دریاچه ارومیه گفت: هم اکنون هزار و ۲۷۰ ممیز ۱۰ سانتیمتر، تراز سطح آب این دریاچه است و تراز اکولوژیک آن عدد هزار و ۲۷۴ متر و ۱۰ سانتیمتر میباشد که این اعداد نشان میدهد سطح آب دریاچه ارومیه حدود ۴ متر زیر تراز اکولوژیک است، اما در مقایسه با سال قبل فقط نیم متر شاهد کاهش سطح آب هستیم.
آقای قاسمزاده افزود: مساحت دریاچه میبایست حدود ۴ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع باشد، اما مساحت فعلی ان حدود ۷۸۰ کیلومتر مربع است که نشان میدهد حدود ۸۴ درصد مساحت دریاچه خشک شده است.
وی گفت: حجم اب دریاچه ارومیه هم اکنون حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با سال ۹۴ که سال خشکی بود وضع ان بهتر میباشد، اما در کل، وضع دریاچه بحرانی است و با توجه به پیش بینی کاهش بارندگیها تا اواسط اذر، وضع ان بحرانیتر خواهد شد.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: مشکل آبدهی تونل انتقال آب به سمت دریاچه در حال برطرف شدن است و تا پایان امسال مشکل این طرح مرتفع و افتتاح میشود.
وی گفت: طرح آبهای ژرف در حال مطالعه و تحقیق است و پس از کامل شدن ابعاد مختلف آن، درباره چگونگی استفاده از ان تصمیم خواهیم گرفت.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: در تابستان امسال وضع آبرسانی به حدود ۸ شهر کشور در وضع شکنندگی قرار داشت که در فصل پائیز برنامه ریزی کرده ایم هیچ شهری دارای این وضع نباشد.
آقای فیروز قاسمزاده گفت: بهداشت و کیفیت آب در کشور وضع خوبی دارد به نحوی که با نظارت چند دستگاه مربوطه، هم اکنون آب ایران یکی از بهترین آبهای دنیا میباشد.