پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از انجام موفق جراحی تحریک عمقی مغز با همکاری تیم جراحی و متخصصان مغز و اعصاب به سرپرستی دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه در بیمارستان شهدای تجریش خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر فرزاد اشرافی متخصص مغز و اعصاب از انجام جراحی تحریک عمقی مغزی (Deep brain stimulation=DBS) برای فرد ۳۸ ساله مبتلا به پارکینسون با همکاری تیم جراحی و متخصصان مغز و اعصاب به سرپرستی دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه در بیمارستان شهدای تجریش خبر داد و گفت: این جراحی موفقیت آمیز بوده و علایم لرزشی بیماری به طور کامل رفع شده است.
وی افزود: بیماران مبتلا به پارکینسون یا دیگر اختلالات حرکتی مقاوم به درمان دارویی که علایم لرزشی دارند، میتوانند نامزد انجام این نوع عمل جراحی باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه وجود علایم اختلال در راه رفتن در این بیماران، انجام این عمل را غیرممکن میکند، ادامه داد: در روش DBS الکترودهایی در هسته قاعده مغز کاشته میشود که با ارسال تکانههای الکتریکی فعالیت غیرطبیعیای را که باعث ایجاد علائم میشود، متوقف میکند.
دکتر اشرافی گفت: در این روش الکترودها طبق شیوه نامه جاگذاری و توسط سیم به نوعی باتری (مولد پالس قابل کاشت) که در زیر پوست قفسه سینه قرار میگیرد متصل میشوند. باتری بسته به وضع بیمار باید هر چند وقت یک بار تنظیم شود.
وی با بیان اینکه تعداد مراکز کمی در کشور امکان انجام این عمل جراحی را دارند، افزود: بیمارستان شهدای تجریش در این مسیر پیشرو بوده است و نخستین جراحی الکتروگذاری نزدیک به ۱۸ سال قبل در این مرکز انجام شد، هماکنون نیز پس از رفع محدودیتهای ناشی از همه گیری کرونا، انجام این عمل جراحی در این مرکز امکان پذیر شده است.