آمار «زنانِ سالمندِ تنها» ۴ برابر مردان سالمند تنها
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت از تفکر تاب آوری سالمندی در حل مشکلات سالمندان استقبال میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد مهدی ناصحی در همایش روز جهانی سالمند در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: آمار «زنانِ سالمندِ تنها» در جامعه ما ۴ برابر مردان سالمند تنها است. این امر آسیبی برای جامعه است که باید به آن توجه شود.
وی اظهار کرد: بیمه سلامت حدود ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت را تحت پوشش دارد که نزدیک به ۹ درصد آنها یعنی ۳ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۲۱۲ نفر سالمند هستند و در ۵ صندوق زیر مجموعه سازمان بیمه سلامت خدمات میگیرند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه باید سالمندان را طوری تربیت کنیم که به جای شکست و آسیب امکان رشد در ناملایمات را داشته باشند، درباره خدمات بیمه سلامت ادامه داد: ما در سطح یک با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ۱۴ خدمت حداقلی مراقبتهای اولیه نظیر خدماتی در راستای فشار خون و دیابت و... را پوشش میدهیم. در سطوح دو و سه خدمات مختلفی از جمله مشاوره روانپزشکی، جراحیهای قلبی و سرطانها و... با پوشش مناسبتر انجام میدهیم. سازمان بیمه سلامت ۹۰ درصد بخش بستری و ۷۰ درصد بخش سرپایی را پرداخت میکند.
محمد مهدی ناصحی گفت: بیمه سلامت حدود ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت را تحت پوشش دارد که نزدیک به ۹ درصد آنها یعنی ۳ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۲۱۲ نفر سالمند هستند و در ۵ صندوق زیر مجموعه سازمان بیمه سلامت خدمات میگیرند. دنیای امروز به سمت سالمندی پیش میرود و در کشور ما نیز با اجرای سیاستهای جمعیتی در گذشته به جمعیت سالمندی افزوده شده است؛ از این جهت تمام ارکان قانونگذاری باید راهکارهای مناسبی را برای ایجاد یک زندگی بهتر برای سالمندان اتخاذ کنند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران، با تاکید بر نقش مثبت دانشگاه علوم توان بخشی و سلامت اجتماعی در پیگیری مشکلات و مسائل بهداشت و درمانی مربوط به سالمندان افزود: در بحث سالمندی تفکر تاب آوری سالمندی برای بیمه سلامت بسیار پر اهمیت است، متاسفانه براساس آمارها میزان زنان سالمند ۴ برابر مردان سالمند است که این مساله نیز برای جامعه آسیب زا است.
وی با بیان اینکه تفکر تاب آوری سالمندی با همیاری، کارهای علمی و افزایش سواد سلامت در زمینه سالمندی در جامعه ترویج پیدا میکند تصریح کرد: بدون شک در سالمندی فراز و فرودهای بسیاری داریم، اما میتوان با تفکر تاب آوری سالمندی در مقابل مشکلات این قشر ایستاد.
ناصحی اظهار کرد: بیمه سلامت یکی از بیمههای اصلی و مهم کشور است، در حال حاضر ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش این سازمان هستند که نزدیک به ۹ درصد آن را جمعیت سالمند تشکیل میدهد؛ ضمن اینکه جمعیت فعال سالمند در ۵ صندوق سازمان نزدیک به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر هستند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به اینکه با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال آن هستیم که مباحث مربوط به توان بخشی و سالمندی ادغام شود گفت: خوشبختانه در سطح یک با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت خدمات و مراقبتهای اولیه در زمینه فشارخون، دیابت و ۱۴ خدمت حداقلی به این افراد پوشش داده میشود، البته در سطح ۲ و ۳ انواع خدمات از جمله جراحی قلب، مشاوره روانپزشکی، خدمات توان بخشی، سرطانها و عموم بیماریها پوشش داده میشود.
وی گفت: سازمان بیمه سلامت ایران در بحث سمعک و تعویض مفصل در بخش بستری به میزان ۹۰ درصد و سرپایی ۷۰ درصد هزینهها را پوشش میدهد.
ناصحی ادامه داد: بدون تردید هماهنگیها میان سازمانهای ذی ربط درحوزه سلامت میتواند در ارایه خدمات بهتر به سالمندان موثر باشد، البته که کارگروههایی در سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص توان بخشی تشکیل شده و پیگیریهای این سازمان در بحث سالمندی جدی است. بدون شک باید در یک افق ۵ ساله راهکارهای مناسبی برای حل مشکلات سالمندان در نظر گرفت.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران، با بیان اینکه کارهای علمی به سازمانهای بیمه گر در حل مباحث سالمندان کمک کننده است افزود: مهمترین و بیشترین کار در برنامه هفتم توسعه همکاری همه جانبه فعالان در حوزه توان بخشی و سالمندی است. با توجه به اینکه امید به زندگی در جامعه افزایش پیدا کرده باید حل مسائل مربوط به سالمندان در اولویت قرار گیرد.