پخش زنده
امروز: -
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در امور اجتماعی، از تدوین سند جامع سلامت در استان یزد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، دکتر لطفی در نشست خبری معاونان دانشگاه علوم پزشکی یزد با اصحاب رسانه گفت: برنامه جامع سلامت با هدف کاهش بار بیماریهای استان یزد و افزایش کیفیت زندگی تدوین شده است.
وی ادامه داد: با کاهش بار بیماریها در استان یزد، افزایش امید به زندگی در افراد را شاهد خواهیم بود.
دکتر لطفی افزود: این برنامه براساس بیماریهای موجود در استان یزد در چهار سطح پیشگیری، چهار بعد سلامت و چهار حیطه حاکمیتی وزارت بهداشت تدوین شده است.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در امور اجتماعی اظهار داشت: چهار هدف کلان، ۱۷ هدف کلی، ۸۵ هدف اختصاصی و ۱۵۰ پروژه در این برنامه در نظر گرفته شده است.
دکتر لطفی یادآور شد: در این سند کلیه اسناد از جمله بیماریهای غیرواگیر، بیماریهای واگیردار، تغذیه، سالمندی، سلامت روان، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در نظر گرفته شده است.
دکتر لطفی با اشاره به ۱۵۰ پروژه مطرح شده در این سند، تاکید کرد: در این سند، ۹۰ پروژه مربوط به دستگاههای برون بخشی و ۶۰ پروژه مربوط به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی میباشد.
وی گفت: برای رسیدن به این چهار هدف، پیشگیری، تقویت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، مشارکت و حمایت طلبی مردم دستگاههای بین بخشی میطلبد.
دکتر لطفی با اشاره به این که این سند علمی تنظیم شده است تصریح کرد: سند جامع سلامت براساس نیاز سنجی و هم اندیشی با گروههای مختلف تدوین شده و همه ابعاد مختلف بیماریها در سطوح پیشگیری، توانبخشی و رویکردهای اجتماعی سلامت در این سند پیش بینی شده است.
دکتر لطفی با اشاره به این که این سند نقشه راه است، تاکید کرد: عملیاتی کردن این پروژهها از مهمترین دغدغههای نظام سلامت استان است که با همکاری دستگاههای فرابخشی، درون بخشی و بین بخشی عملیاتی شود.
کاهش آمار فوتیهای کرونا با انجام واکسیناسیون
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در ادامه این نشست، با اشاره به وضعیت کرونا در مقایسه با سال گذشته در استان گفت: در این مدت متوسط فوت از ۴ نفر به ۱.۵ نفر کاهش یافته است.
دکتر میرزائی ادامه داد: پوشش واکسیناسیون استان یزد در نوبت اول و دوم بالاتر از میانگین کشور و در نوبت سوم برابر با میانگین کشوری است، اما در نوبت یادآور به خصوص واکسیناسیون دانش آموزان کمتر از میانگین کشوری است که این موضوع همکاری بیشتر خانوادهها را میطلبد.
وی با اشاره به انجام ۷۳۰ نمونه مشکوک به وبا آلتور در استان یزد، افزود: ۹ مورد قطعی وبا آلتور از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به استان یزد گزارش شده است و ۳ مورد هم تاییدیه استانی دارد و منتظر تایید کشوری آن هستیم.
همچنین در این نشست، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد از افتتاح بیمارستان حضرت زینب شهرستان اشکذر به زودی خبر داد.
دکتر نیکوکار با اشاره به اعزام بیماران سرطانی نیازمند به پیوند مغز استخوان به تهران افزود: بخش پیوند مغز استخوان در هفته دولت در بیمارستان شهید صدوقی یزد به بهره برداری رسید.
وی تاکید کرد: برای کاهش بار بیماریها در استان یزد، باید سبک زندگی تغییر و سواد سلامت افراد جامعه افزایش یابد.