پخش زنده
امروز: -
نماینده دائم کویت در نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد در وین از جامعه بین المللی خواست رژیم صهیونیستی را وادار کند تا به پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای بپیوندد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامه "الانباء" در گزارشی نوشت، «طلال الفصام» نماینده دائم کویت در نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد در وین اتریش از جامعه بین المللی خواست رژیم صهیونیستی را وادار کند تا به سازمان منع گسترش تسلیحات هستهای بپیوندد و تاسیسات هستهای آن تحت نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی (ان پی تی) قرار گیرد.
الفصام در سخنرانی خود در شصت و ششمین نشست عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی که برای بررسی (توانایی هستهای اسرائیل) در حال برگزاری است، گفت: کویت بر اهمیت پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای و تعمیم اجرای اساسنامه پادمانهای وابسته به آژانس بین المللی انرژی اتمی بر همه فعالیتها و تاسیسات هستهای در منطقه خاورمیانه تاکید دارد، چون آژانس تنها نهاد و مرجع تخصصی است که میتواند صلح آمیز بودن برنامههای هستهای را تایید کند.
طلال الفصام افزود: موضع کویت مبتنی براین اصل است که التزام به پیمان منع گسترش و تلاش برای ایجاد منطقه خالی از سلاح هستهای در خاورمیانه، تاثیر مستقیمی بر ثبات منطقه دارد و بر تقویت امنیت و صلح جهانی کمک میکند.
نماینده کویت تصریح کرد گزارشهای مدیر کل (آژانس بین المللی انرژی اتمی) در ارتباط با این موضوع هر سال در بند چهار آن اشاره میکند که همه کشورهای منطقه خاورمیانه به استثناء اسرائیل تحت نظارت معاهده منع گسترس تسلیحات هستهای هستند و بنابراین همه کشورهای منطقه به غیر اسرائیل به قبول پادمانهای جامع آژانس متعهد شده اند.
الفصام خاطر نشان کرد: در بحبوحه گفتگوها و بررسیهای آژانس، که بر اهمیت ارتقای محیطی امن و ایمنی هسته ای، تقویت تمام ابعاد و جنبههای مرتبط به آن و اهمیت افزایش توانایی آژانس برای ایفای نقش خود در راستی آزمایی و اجرای جامع اساسنامه پادمانی تاکید دارد، از اینکه تمام جوانب مربوط به تواناییهای هستهای اسرائیل وتهدیدها و خطرات ناشی از آن همچنان نادیده گرفته میشود، متعجب هستیم.
وی از اینکه اسرائیل همچنان با هرگونه ابتکار و برداشتن گامهای جدی در مسیر توانمندی آژانس برای اجرای کامل و جامع نظام پادمانی آن در خاورمیانه و یا در مسیر عاری سازی منطقه از سلاح هستهای وکشتار جمعی مخالفت میکند، ابراز تاسف کرد.
نماینده دائم کویت در وین افزود: این درحالی است که برنامهها و فعالیتهای هستهای اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ایمنی منطقه است و وضعیت متشنج موجود در منطقه را تشدید و آشکارا با تعداد زیادی از قطعنامههای بین المللی در مجامح مختلف بین المللی مخالفت میکند.
وی بر اهمیت دستیابی به پیشرفت ملموس در خصوص اجرای قطعنامه ۱۹۹۵ درباره خاورمیانه، که بخشی از قرارداد تمدید نامحدود معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای است، تاکید کرد.
الفصام در عین حال بر پایبندی کویت به نتایج و دستاوردها نشستهای بازنگری معاهده منع گسترش سلاح هستهای (N P T) برای سالهای ۱۹۹۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ تاکید کرد.
وی به تلاشهای کشورهای عربی برای ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای و سایر سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه اشاره کرد و گفت که کویت به عنوان رئیس این دوره کنفرانس برتمایل اشتیاق کامل خود برای همکاری با کشورهای مسئول و ذیربط برای دستیابی به تمام اهداف و خواستههای کنفرانس تاکید میکند.
نماینده دائم کویت در وین از جامعه جهانی خواست به مسئولیت خود در وادار کردن اسرائیل برای پیوستن به معاهده منع گسترش سلاح هستهای عمل کند و تمام مراکز و تاسیسات هستهای آن تحت نظارت کامل ان پی تی قرار گیرد.
وی همچنین ادامه بررسی موضوع تواناییهای هستهای اسرائیل در نهادهای سیاست گذارو تصمیم ساز آژانس بین المللی انرژی اتمی را خواستار شد.