پخش زنده
امروز: -
بزرگترین عملیات جابجایی زائران بارگاه منور امام هشتم علیه السلام در خراسان رضوی به ویژه مشهد مقدس همزمان با دهه پایانی ماه صفر پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، بهرهگیری فناوری اطلاعات و بسیج ناوگان برخلاف سالهای قبل، پایان خوشی برای این عملیات لجستیکی رقم زد و زائران با آرامش و راحتی مشهد را به سوی شهرهای خود ترک کردند.
امسال ۵.۸ میلیون زائر در دهه پایانی صفر به مشهد مقدس سفر کردند که حدود ۹۰ درصد آنها خودروی سواری را برای این سفر معنوی برگزیدند.
مساله بازگشت زائران همه ساله چالش اصلی متولیان استان خراسان رضوی است و معمولا بازگشت زائران پیاده که امسال بیش از نیم میلیون نفر بوده اند با جالشهای فراوانی مواجه می شود اما امسال با اتکا به سامانه های نظارتی و فروش بلیت ، کمترین چالشها گریبان گیر زائران دهه آخر صفر شد.
رئیس سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای کشور که برای رصد کامل فعالیتها و نظارت بر بسیج کامل ناوگان ملی و محلی این ایام در مشهد حضور داشت بر محوریت استفاده از فناوری اطلاعات و تکنولوژی دانش بنیان در بهینه سازی فعالیت ناوگان بار و مسافر در کنار بهسازی راهها و نوسازی ناوگان حمل ونقل جاده ای، تاکید کرد.
داریوش امانی افزود:هم افزایی موثر در سطح ملی برای رفع دغدغه برگشت زائرین حرم رضوی و تحقق عینی شعار "همه خادم الرضاییم" با مشارکت همه استانها درتامین ناوگان برگشت زائرین حرم رضوی نمود یافت.
وی گفت: همچنین جابجایی ۱.۶ میلیون مسافر در قالب طرح عظیم حمل ونقل زائرین اربعین حسینی (ع) با ناوگان عمومی جاده ای و اعزام روزانه بیش از ۲۵۰۰دستگاه اتوبوس، مینی بوس و ون از مشهد مقدس را ناشی ازهمت رانندگان، شرکتهای حمل و نقل وهمکاری پلیس راه و وزارت کشور و تمام سازمانها وبکارگیری تمام ظرفیتهای سازمان راهداری در سطح کشوردانست.
رئیس سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای برادامه روند تحقق مدیریت فن آورانه وهوشمند سازی درحوزه حمل ونقل جاده ای تا کید کرد.
ویژگی مهم دیگر جابجایی زائرین رضوی امسال، بکارگیری گسترده فناوری اطلاعات و سامانه های هوشمند در مدیریت عرضه و تقاضای بلیت سفر با ناوگان عمومی جاده ای بود که برای اولین بار در کشور تحقق یافت و همزمان پویش همراهان ایمن در مسیر زائرین پیاده حرم رضوی اجرا شد. به گفته معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، با سامانه های نظارتی امکان مدیریت لحظه ای برنامه اعزام و ورود ناوگان به مشهد از مبدا حرکتشان را فراهم کردیم و پارک اتوبوسها در سطح شهر مشهد هم با اشراف کامل همکاران سازمان راهداری رصد شد.
محمد تیموری افزود: این سامانه های نظارتی پراکندگی ناوگان در شهرستان مشهد، خراسان رضوی و تمام استانها را نشان میدهد و ظرفیت تمام استانها و ناوگانی که به سمت مشهد در حال حرکت هستند به طور کامل و هوشمندانه قابل رصد است.
وی ادامه داد: در بخش تقاضای سفر نیز با اقدام هوشمندانه مسوولان استان و تشکلهای صنفی در راه اندازی لیست انتظار در سامانه فروش بلیت، امکان برآورد دقیق تقاضای سفر در هر لحظه و جلوگیری از ایجاد صف و ازدحام و شلوغی در پایانه مسافری امام رضا(ع) مشهد برای اولین بار در کشور عملیاتی شد و گام مهمی در تعادل هموشمند تقاضا و افزایش رضایتمندی زائرین برداشته شد.
عملیات خروج زائران با بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ اتوبوس
مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: دردهه آخرماه صفر، هرساله مشهدمقدس میعادگاه عاشقان اهل بیت (ع) است وزائران حرم رضوی از تمام کشور وبلکه سایر کشورها به زیارت امام رئوف مشرف می شوند.
جعفر شهامت افزود: به لحاظ سهم، عمده جابجایی زائرین ۸۷ درصد از طریق حمل ونقل جاده ای شخصی و ۷ درصد از طریق حمل ونقل عمومی جاده ای و۶درصد از طریق راه آهن وهواپیما انجام شده است.
وی گفت: از پنجم مهرماه تا امروز به حدود ۱۷۰ هزار نفر از زائرین با بیش از ۵هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس، مینی بوس وسواری کرایه به شهرهای خود اعزام شده اند که رقمی کم سابقه بوده است.
دبیر کمیسیون ایمنی راههای خراسان رضوی افزود: با تاکید معاون اول رئیس جمهور و استاندار خراسان رضوی مبنی بر نگاه ملی به دهه آخر ماه صفر، ریاست سازمان راهداری ومعاونین ومدیران ستادی مرتبط درمشهد مستقر و قرارگاه مرکزی حمل ونقل زائرین حرم رضوی در مشهد مقدس شکل گرفت و علاوه بر ستاد مرکزی سازمان راهداری، تمامی استانها درقالب شیوه نامه یکپارچه به اعزام ناوگان به مشهد مقدس یاری رساندند.