پخش زنده
امروز: -
در حالیکه مهلت قانونی اعلام تعرفه صادراتی محصولات جالیزی پایان شهریور ماه بود، اما با گذشت ۸ روز از این مهلت این قانون هنوز عملیاتی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در باره دلایل تاخیر در اعلام تعرفه صادراتی محصولات جالیزی با تاکید بر اینکه هم اکنون الگوی کشت و نیز سیاستهای پشتیبان وزارتخانه آماده ارایه است، تعطیلات این هفته دلیل اصلی اعلام نشدن تعرفه بود وبا گذر از تعطیلات نهایتا تا ۲ هفته دیگر الگوی کشت اعلام میشود.
قربانی تاکید کرد سیاست کلی برای تصویب تعرفه این است که صادرات محصولات پر آب بر به میزانی باشد که حداقل، صدر درصد جذابیت را در پی نداشته باشد.
بنا بر این گزارش، بررسیها، حکایت از جذابیت صادرات این محصولات دارد؛ عاملی که باعث شده کشتهای پر آب بر جایگزین محصولات راهبردی شود.
متولیان کشاورزی و کارشناسان، راههای برون رفت از این معضل را اعمال تعرفه حداقل صد درصدی میدانند.
عطاء الله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی نیز در این باره گفت تعرفه نه تنها باید ما به التفاوت این قیمتها را پر کند، بلکه اگر لازم باشد بیشتر از این میزان قیمت نیز، تصویب شود؛ مثلا ۲۰۰ درصد حتی ۳۰۰ درصد.
سروی کارشناس کشاورزی در این باره گفت قیمت محصولات جالیزی در داخل و خارج از کشور تفاوت زیادی دارد.
سروی افزود به عنوان مثال قیمت قیمت صادراتی گوجه فرنگی ۱۵۰۰۰ تومان و قیمت خرید آن از کشاورز داخلی حدود ۴۰۰۰ تومان، قیمت صادراتی سیب زمینی به ازای هر کیلو گرم ۱۹۰۰۰ تومان و قیمت خرید آن از کشاورز ۸۰۰۰ تومان و یا قیمت صادراتی هندوانه هر کیلو گرم ۷۰۰۰ تومان و قیمت خرید آن از کشاورز در نهایت ۲۰۰۰ تومان است.
بنا بر این گزارش، بررسیها، حکایت از جذابیت صادرات این محصولات دارد؛ عاملی که باعث شده کشتهای پر آب بر جایگزین محصولات راهبردی شود.