مرگ درختان با افزایش گرما در جنگلهای استوایی
تحقیقات جدید نشان داده است افزایش دما و گرمایش جهانی موجب کاهش فتوسنتز در برخی از گونههای درختها در جنگلهای گرمسیری شده و این پدیده بر کل اکوسیستم و مرگ درختان تاثیرگذار است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، توانایی جنگلهای استوایی برای ذخیره سازی کربن به موازات تغییرات آب و هوایی میتواند کاهش یابد. علت این مساله آن است که میزان فتوسنتز در برگهای درختان جنگلهای استوایی در دماهای بالاتر کاهش مییابد و سیستمهای خنک کننده طبیعی درختان در دوره خشکسالی کار نمیکند.
افزایش گرما بطور خاص گونههایی را تهدید میکند که بیشترین کربن را ذخیره میکنند. این مساله در یک پایاننامه تحقیقاتی جدید در دانشگاه گوتنبرگ(سوئد) نشان داده شده است. برخی از گونههای درختها قادرند افزایش گرما در مناطق حارهای را از طریق مکش حجم زیادی از آب به برگهای خود مدیریت کنند. اینها عمدتا درختهای با رشد سریع در جنگلها هستند.
به گفته کارشناسان، مناطق گرمسیری جهان (tropics) عصرهای یخبندان را تجربه نکردهاند و از این رو به صورت تاریخی آب و هوای نسبتا باثباتی داشتهاند، اما با تغییرات آب و هوایی این مناطق شروع به گرمتر شدن کردند و شاهد افزایش مرگ برخی از درختها بودیم.
تحقیقات جدید دانشمندان حاکی است که دمای برگهای انواع درختها در این مناطق تفاوت زیادی با هم دارند و تا حد ۱۰ درجه سانتیگراد متفاوت هستند.
بنا بر اعلام تارنمای اخبار علمی «ساینس دیلی» این تحقیقات حاکی است که با افزایش دما در برگهای درختان میزان فتوسنتز در درختان جنگلهای گرمسیری کاهش مییابد و درختان در نهایت میمیرند، زیرا قادر به تبدیل میزان کافی دی اکسید کربن از هوا نیستند و این بر کل اکوسیستم تاثیر دارد.
این تحقیقات با همکاری دانشگاهی در رواندا انجام شد. در این کشور جنگلهای گرمسیری زیادی وجود ندارد و این تحقیقات به کاشت درختان جدید در این کشور کمک خواهد کرد از این لحاظ که مقامات میدانند کدام گونهها قادر به بقا در آب و هوای گرمتر خواهند بود.