معاون وزیر نیرو:
دولت باید تصدی گری در حوزه آب را واگذار کند
صیانت از منابع آبی از مهمترین اهداف ماست و اکنون زمان آن رسیده که دولت تصدی گری در این حوزه را رها کند و وظایف نظارتی خویش را انجام دهد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا
در همایش راهبرد برون رفت از بحران آب و تعادل بخشی حوضه آبریز کشف رود با هدف پایایی در مشهد گفت: اکنون الگوی مصرف در بخش کشاورزی نیازمند مدیریت است.
محمد جوانبخت افزود: برخی از تصمیمات اشتباه گذشته مانند احداث برخی از سدها در حوزه آب، شرایط را در این حوزه سخت کرده است و اکنون مجبور به ادامه آن هستیم.
وی ادامه داد: افزایش مصرف آب ماحصل بسیاری از اقدامات انجام شده در حوزه آب است که در سالهای گذشته به اشتباه گرفته شده است.
معاون وزیر نیرو گفت: برطرف کردن مشکلات حوزه آب در برخی از مناطق کشور چیزی شبیه معجزه است و با توجه به تصمیمات گرفته شده در سالهای گذشته این کار، امکان پذیر نیست.
جوانبخت افزود: مدیریت مصرف و سازگاری با شرایط موجود، راهکار بهبود وضعیت آب در کشور است همچنین تفویض اختیارات در حوزه آب در هر استان از جمله رویکردهای وزارت نیرو است.
وی در خصوص حوزه مدیریت پسماندهای شهری مشهد، ادامه داد: باز تخصیص پسابها به سرمایه گذار مدنظر وزارت نیرو است و ساخت تصفیه خانه با اعتبارات دولتی اقدام مناسبی نیست و نیازمند سرمایه گذاریهای محلی است.
استاندار خراسان رضوی هم در این همایش گفت: نگاه جامع به موضوع آب باید از زوایای مختلف باشد و برای هر بخش یک برنامه مدون مد نظر قرار گیرد و در این مسیر هر دستگاه نیازمند یک نقشه راه و هم افزایی است که باید به سرعت وارد مرحله عملیاتی شود.
یعقوبعلی نظری افزود: تامین منابع مالی مهمترین الزامی است که از وزارت نیرو انتظار داریم و بقیه موارد را در حوزه استان اجرایی خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: اصلاح شبکه آب، استانداردسازی انشعابات و توسعه شبکه و خطوط انتقال فاضلاب از مهمترین اولویتهایی است که دنبال میکنیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به کشف رود مشهد هم گفت: دستگاهها در این خصوص، منتظر اعتبارات دولتی نمانند و وظایف خود را انجام دهند تا اعتبارات دولتی فراهم شود.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم در این همایش گفت: برداشتهای غیر مجاز یکی از دغدغههای حوزه آب در خراسان رضوی است.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: به لحاظ فنی در استان زیرساختهای کافی وجود دارد که بتوانیم آن را مدیریت کنیم و این کار، تنها نیازمند تفویض اختیار و یک برنامه ریزی دقیق دستگاههاست.
وی ادامه داد: عملکرد وزارت نیرو در حوزه آبهای سطحی و زیرزمینی در کمیسیون اصل ۹۰ در حال بررسی و ارائه پیشنهاد است.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: متاسفانه اطلاعات حوزه آب مربوط به چندین سال قبل است و چون تصمیمات بر اساس آن گرفته میشود قابل اتکا و اثر بخش نیست.
پژمانفر افزود: کشف رود بیش از ۱۰ سال است که مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و در حال حاضر فقط تانکرداران روزی ۴۰۰ تانکر فاضلاب را وارد آن میکنند، همچنین فاضلاب شهرکهای صنعتی نیز وارد آن میشود ۷۰ شرکت صنعتی در اطراف کشف رود هستند.
وی اضافه کرد: استاندارد نبودن تصفیه خانهها و عدم احداث تصفیه خانه سبب معطل ماندن طرح ایمن سازی آب کشف رود شده است.