پخش زنده
امروز: -
نتیجه یک پژوهش نشان داده است نوشیدن قهوه بدون کافئین بیش از هر ترکیب دیگری از این نوشیدنی، به انسان کمک میکند تا عمر طولانی تری داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی "دیلی تلگراف" نوشت: نتیجه یک پژوهش نشان داده است نوشیدن قهوه بدون کافئین بیش از هر ترکیب دیگری از این نوشیدنی، به انسان کمک میکند تا عمر طولانی تری داشته باشد.
این بررسی مشخص کرده است که مصرف دو تا سه فنجان قهوه بدون کافئین در روز، خطر مرگ زودرس و دچار شدن به بیماریهای قلبی - عروقی را در مقایسه با کسانی که قهوه نمیخورند، کاهش میدهد.
دانشمندان بر این عقیده اند که سودمندی نوشیدن این نوشیدنی از مواد شیمیایی موجود در دانههای قهوه به دست میآید، نه از کافئین.
دانشمندان در پژوهشگاه قلب و دیابت بِیکِر در ملبورن استرالیا در طرح پژوهشی "بایوبنک"، اطلاعات پزشکی به دست آمده از نزدیک به نیم میلیون شهروند انگلیسی را بررسی کردند.
اطلاعات ژنتیکی و عادتهای غذایی کسانی که در این پژوهش شرکت کردند، از جمله اینکه چه میزان قهوه مینوشند، از راه پاسخ به پرسشنامه به دست آمد.
شرکت کنندگان در این طرح پِژوهشی، از جنبه میزان مصرف قهوه در روز به شش دسته تقسیم شدند: کسانی که هیچ قهوهای نمینوشند، کسانی که کمتر از یک فنجان مینوشند، آنهایی که یک فنجان قهوه میخورند، کسانی که دو تا سه فنجان قهوه مینوشند، گروهی که چهار تا پنج فنجان مصرف روزانه قهوه دارند و آن دسته که در روز بیش از پنج فنجان قهوه میل میکنند.
نزدیک به یک پنجم شرکت کنندگان در نظرسنجی مربوط به این پژوهش گفتند که هیچ قهوهای نمیخورند. نزدیک به نیمی از آنان گفتند که از قهوه فوری میخورند. ۱۵ درصد نیز گفتند که بیشتر وقتها قهوه بدون کافئین میل میکنند.
در طول دوره ۱۲ ساله این پژوهش، ۲۷۸۰۹ نفر جان باختند، اما بر اساس آمار، کسانی که قهوه میخورند کمتر از کسانی که از خوردن قهوه خودداری میکنند احتمال فوتشان وجود دارد.
اطلاعات این بررسی نشان داد خطر مرگ زودهنگام در کسانی که هر روز دو تا سه فنجان قهوه میخورند، ۱۴ درصد در مقایسه با کسانی که قهوه خور نیستند، کمتر است. خوردن قهوه خالص و فوری نیز به ترتیب ۲۷ و ۱۱ درصد خطر مرگ را کاهش میدهد.
قهوه بدون کافئین همچنین خطر بیماریهای قلبی - عروقی را شش درصد کاهش میدهد. این میزان برای خوردن قهوه خالص ۲۰ درصد و برای قهوه فوری ۹ درصد است.
دانشگاه سملویس در بوداپست و دانشگاه کوئین مری لندن نیز ابتدای امسال با اجرای پژوهشی دریافتند که مصرف سه فنجان قهوه خالص خطر بیماری قلبی یا سکته را به ترتیب ۱۷ و ۲۱ درصد کاهش میدهد.
دانشگاه پزشکی جنوبی نیز در ماه مه با پژوهش نشان داد که کسانی که قهوه مینوشند بیش از کسانی که از خوردن قهوه پرهیز میکنند طول عمر پیدا میکنند. عمر طولانی ناشی از خوردن قهوه حتی شامل کسانی میشود که به قهوه خود شکر اضافه میکنند.
نتیجه این پژوهش تازه در نشریه کاردیولوژی بازدارنده اروپا به چاپ رسیده است.