پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف محدود مایعات را از اصلیترین عوامل ایجاد سنگهای کلیوی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «گلبن سهراب» با بیان اینکه ژنتیک، ناهنجاریهای آناتومیک و رژیم غذایی نامناسب از اصلیترین دلایل تشکیل سنگهای کلیوی هستند، گفت: حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانی مبتلا به یکی از انواع سنگ کلیه هستند.
وی افزود: برای ایجاد نشدن سنگ کلیه، نوشیدن آب زیاد میتواند مفید باشد همچنین آب معدنی و یا آب لوله کشی میتواند در پیشگیری از ایجاد سنگهای کلیوی اثر داشته باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: املاح موجود در آب لوله کشی بسته به منطقه جغرافیایی و نوع خاک با هم تفاوت دارند، بنابراین نمیتواند ادعا کرد که مصرف آبهای معدنی باعث افزایش خطر تشکیل سنگ کلیه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مردم توصیه کرد: در صورتی که در شهرهایی زندگی میکنند که تصفیه خانههای مجهزی دارد، از آب لوله کشی استفاده کنند در غیر این صورت از آبهای معدنی با کیفیت بالا استفاده شود.
مقامات بهداشتی برای حفظ تعادل آب، مواد معدنی و املاح میگویند: بزرگسالان باید به ازای هر ۱۰۰۰ کیلو کالری مصرفی، حدود یک لیتر مایع بنوشند. این مقدار برای کسی که روزانه ۲۰۰۰ کالری دریافت میکند کمی بیش از هشت فنجان است؛ منبع احتمالی مفهوم ۸ × ۸. اما بر اساس مطالعهای در سال ۲۰۱۳ که روی ۱۶۰۰۰ بزرگسال انجام شد، اکثر افراد این سطح از هیدراتاسیون را از طریق انواع غذاها و نوشیدنیها به دست میآورند که حدود یک سوم آن از آب ساده تامین میشود.