پخش زنده
امروز: -
کمبود جهانی کودهای کشاورزی بر اثر تحریمهای غرب علیه روسیه، آب و هوای بد و کاهش صادرات، به تولید کنندگان مواد غذایی، به ویژه در آفریقا، آسیب زده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ کشاورزانی که در تلاش برای یافتن یا تهیه کود برای محصولات خود هستند، به دنبال جایگزینهایی برای مواد شیمیایی گران قیمتی هستند که قبلا استفاده میکردند. اکنون در اوگاندا گروهی از تولیدکنندگان به محصولات ارگانیک یا آلی و طبیعی روی آورده اند و مزارع لارو کرم حشرات را برای تولید پایدارتر کود راه اندازی میکنند. بسیاری از کشاورزان با افزایش قیمت به ویژه در مورد کودهای گیاهی مواجه هستند.
بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی در این منطقه برای استفاده از کودهای شیمیایی که قبلاً به آنها متکی بودند، در تلاش هستند. جنگ در اوکراین قیمت گاز طبیعی را که یک عنصر کلیدی در تولید کود است افزایش داده است. در حالی که روسیه، صادرکننده بزرگ کود در جهان است.
در ماه ژوئیه، سازمان ملل متحد هشدار داد که افزایش قیمت مواد غذایی، سوخت و کود ناشی از جنگ اوکراین، کشورهای سراسر جهان را به سمت قحطی سوق داده و بیثباتی جهانی، گرسنگی و مهاجرت دسته جمعی را در مقیاسی بی سابقه به همراه خواهد داشت.
اکنون کشاورزان آفریقایی به کود ارگانیک روی آورده اند. آنها کامیون زبالهها را جدا میکنند، به کارخانه میآورند، همه زبالهها را خمیر میکنند، در بشکههای مخصوص خرد میکنند و تخمیر میکنند؛ و سپس ضایعات نرم به مدت ۷ تا ۸ روز به لارو حشرات داده میشود و حشرههایی که آنها را میخورند آنزیمهای آنها آن را مصرف میکنند و تمام ضایعات را تجزیه میکنند؛ مانند آنچه در طبیعت اتفاق میافتد، در طبیعت چیزی میمیرد و میپوسد و توسط انگلها خورده میشود و سپس به خاک میرود، بنابراین این روندی است که آنها تقلید میکنند.
این حشرهها برای آنها سرمایهای ساخته و مزارع آنها در حال رونق است. قهوه رشد خوبی دارد و موز هم خیلی خوب است و دیگر برای خرید کودهای شیمیایی پول هدر نمیدهند.
یک کشاورز گفت: چیزی که من را ترغیب کرد به کود آلی روی بیاورم قیمت بالای کود شیمیایی بود، من هیچ منبع پول دیگری برای تهیه آن نداشتم. پول اندکی که ما دریافت میکردیم فقط نیازهای اولیه خانواده مانند غذا و داروهای کودکان و چیزهای دیگر را تامین میکرد. با شروع فصل کاشت، پولی برای کود نمیماند؛ بنابراین به کود طبیعی روی آوردیم.
مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران شرکت تولید کود آلی گفت: کاری که ما انجام میدهیم این است که کامیون خود را میبریم و کامیون زبالهها را جدا میکنیم و در کامیون خود تخلیه میکنیم، بنابراین کامیون حامل زبالهها را به کارخانه ما میآورد و ما تمام زبالههایی را در بشکهها تخمیر میکنیم خرد میکنیم و تخمیر ضایعات نرم میکنیم؛ و سپس ضایعات نرم به مدت ۷ تا ۸ روز به لارو حشرات ما داده میشود و حشرههایی که آن را میخورند، آنزیمهای آنها آن را مصرف میکنند و تمام ضایعات تجزیه میشوند درست مانند آنچه که در طبیعت اتفاق میافتد، در طبیعت چیزی میمیرد و میپوسد و توسط انگلها خورده میشود و سپس به خاک میرود، بنابراین این روندی است که ما تقلید میکنیم. به دلیل جنگ اوکراین، به دلیل تحریمهای تجاری غرب علیه روسیه و اینکه بنادر را مسدود کرده اند، ۳۰ تا ۴۰ درصد از کل کود شیمیایی قطع شده در حالی که اروپا به آن نیاز دارد، برزیل به آن نیاز دارد، آمریکا خود به آن نیاز دارد. اوگاندا و آفریقا نیاز دارد؛ بنابراین کشاورزانی که واقعاً به آن متکی هستند دیگر آن را در اختیارندارند و این یک مشکل بزرگ است. کشاورزان یا کود ندارند، یا کود کمی میدهند. ما اکنون این فرصت را داریم که به کشاورزان نحوه تولید و استفاده کود آلی را آموزش دهیم و شروع به مدیریت مزارع خود به روشی ارگانیکتر کنیم.
محمد مگزی، تولید کننده کود نیز گفت: ما بازخوردهای مثبت زیادی از کشاورزان خود دریافت میکنیم، زیرا در ابتدا قبل از معرفی این فناوری، آنها از کودهای شیمیایی استفاده میکردند که در بازار گرانتر هستند و پرورش لارو جایگزین ارزان تری است.
جوزف واگودوما، کشاورز نیز گفت: من از این حشرهها سرمایه به دست آورده ام و مزارعم در حال رونق است. قهوه ام خوب رشد میکند و موز نیز بسیار خوب است و دیگر برای خرید کودهای شیمیایی پول هدر نمیدهم. لاروها را هم میفروشم و مقداری پول میگیرم.