پخش زنده
امروز: -
یک موسسه خیریه در مغرب از بازیافت دهها تن ضایعات در صنعت مد و اثاث خانه استفاده کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از بازیافت ضایعات در مغرب در صنعت مد و اثاث استفاده می شود.
هر آنچه که در این فروشگاه به نمایش گذاشته شده است بازیافتی است. همه اقلام از زبالههای پلاستیکی، مقوا یا کاغذ ساخته شده اند. یک موسسه خیریه مستقر در کازابلانکا به نام «کان»، به معنای «بودن» در زبان عربی، اینها را ساخته است.
ندا دیوری، یکی از مدیران این موسسه خیریه گفت: «وقتی در خیابانها قدم میزنیم، زبالهها را همه جا روی زمین میبینیم. افرادی هستند که به طور فزایندهای به بیماریهای تنفسی مبتلا میشوند. زبالههای پلاستیکی هر روز بیشتر و بیشتر میشود. در دریاها شاهد این مسئله هستیم. ماهیهایی را میبینیم که نیهای پلاستیکی یا کیسههای پلاستیکی را بلعیده اند. واقعا تاسف بار است.»
این تیم زبالههای پنج شرکت را جمع آوری و بازیافت میکند. آنها روزانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم زباله جمع آوری میکنند که ۶۰ درصد آن پلاستیک است. شرکت برون سپاری اینتلشیا یکی از شرکتهایی است که زبالهها را تامین میکند.
دنیا چرایبی، مدیر این شرکت گفت: در اولین دوره سال ۲۰۲۲، حدود ۶۵۰ کیلو پلاستیک و همچنین حدود ۴۵۰ کیلو کاغذ و مقوا به موسسه کان ارسال شد. از زمان تاسیس آن در سال ۲۰۱۷، شرکت کان بیش از ۷۰ تن زباله را بازیافت کرده است؛ و زبالهها همچنان میآیند. با رشد شرکت ها، زبالههایی که تولید میکنند نیز رشد میکند. در سال ۲۰۱۹، کان بین ۱۵ تا ۴۰ کیلو زباله جمع آوری میکرد.
اما دیوری امیدوار است که کار آنها شرکای آنها را تشویق به عمل کند. وی افزود: «همه چیز شروع به تغییر کرده است و شرکتها یاد گرفتهاند زبالهها را تفکیک کنند. اکنون به فکر چگونگی بهینهسازی و کاهش زبالههای خود هستند.»
این موسسه خیریه دارای سه کارگاه مختلف برای بازیافت پلاستیک، کاغذ و مقوا و همچنین بافندگی است.
برای بازیافت پلاستیک، زبالهها باید بر اساس رنگ و اندازه تفکیک شوند، سپس خرد شده و به خمیر تبدیل شوند.
بعد میتوان آن را برای ساخت میز، جا مدادی، صندلی و موارد دیگر تغییر کاربری داد.
تمام کارگرانی که این فرآیند را انجام میدهند یک دوره آموزشی را پشت سر میگذارند.
عباس کانونی، سرپرست این موسسه، گفت: «سعی میکنیم جوانانی را که اینجا به مرکز میپیوندند، متقاعد کنیم که میتوانیم در اینجا زبالههای پلاستیکی بی ارزشی را که در طبیعت میبینند و دور میاندازند، به مواد جدید تبدیل کنیم.»
در کارگاه دوم کاغذ خرد شده از دستگاه مخصوص عبور میکند.
چند ساعت در آب قرار داده میشود تا به صورت خمیر درآید و سپس خشک میشود.
عاصیه رکاس، یکی از کارگران این موسسه، گفت: «از این کاغذها میتوانیم چیزهای دیگری مانند کارت ویزیت، جعبه و دفترچه تولید کنیم. یک تا دو روز برای کارت ویزیت و برای دفترچه سه روز وقت لازم ا ست.
از آنها کیف، فرش، زیر بشقابی، کوسن، کمربند و همچنین کفش ساخته میشود.
سلیمه معرفت، یکی از کارگران این موسسه، نیز گفت: «مواد اولیه زباله است، بنابراین باید فرآیند تفکیک و تمیز کردن را انجام دهیم، سپس میتوانیم بافتن را شروع کنیم و این مرحله سخت کار است.»
به گفته انجمن گرین کارپت (فرش سبز)، هر ساله بیش از یک میلیون تن زباله پلاستیکی توسط مغربیها تولید میشود.
تنها هفت درصد (۷۰۰۰۰ تن) از این زبالهها بازیافت و ۳۳ درصد در طبیعت رها میشود.