پخش زنده
امروز: -
سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، ارتباط محاصره ائتلاف سعودی علیه یمن با گرسنگی و قحطی در این کشور را آشکار و تاکید کرد این اقدام، جنایت جنگی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین؛ یک سازمان بین المللی اعلام کرد، ائتلاف سعودی با محاصره یمن، عامل قحطی در این کشور و گرسنگی مردم این کشور است.
تحقیقات حقوقی سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، ارتباط محاصره ائتلاف سعودی علیه یمن با گرسنگی و قحطی در این کشور را آشکار و تاکید کرد این اقدام، جنایت جنگی است.
موسی عاصی خبرنگار المیادین در ژنو گزارش داد: سازمان جهانی مبارزه با شکنجه در یک تحقیق حقوقی درباره پیامدهای محاصره یمن اعلام کرد، محاصره دریایی تحمیلی ائتلاف سعودی به یمن، یکی از عوامل گرسنگی غیرنظامیان در این کشور است و میتوان آن را جنایت جنگی دانست. این محاصره که زیر پوشش سازمان ملل به بهانه جلوگیری از ورود سلاح به یمن از سال ۲۰۱۵ صورت میگیرد، مانع از رسیدن کالاهای اساسی و مشتقات نفتی میشود. این در حالی است که بدون مشتقات نفتی، فعالیت اماکن عمومی به ویژه بیمارستانها متوقف میشود. همچنین از رسیدن دارو و مواد غذایی به یمن جلوگیری میشود.
هلن لیگی مدیر حقوقی دفتر خاورمیانهای سازمان جهانی مبارزه با شکنجه گفت: عربستان و امارات از قطعنامه سازمان ملل برای بازرسی سختگیرانه کشتیها استفاده میکنند، بدون آنکه هیچ نوع سلاحی را کشف کنند. آنها به عمد کشتیها به ویژه نفتکشها را دهها یا صدها روز توقیف میکنند که باعث بحران سوخت در یمن شده است. این شرایط تاثیر مستقیم بر فعالیت تاسیسات حیاتی و بهداشتی داشته است. آنها همچنین محمولههای غلات و داروها را به مدتهای طولانی توقیف میکردند و حتی گاهی مانع از رسیدن آنها به یمن میشدند.
خبرنگار المیادین افزود: سازمان ملل تلاش کرد سازوکاری را برای محدود کردن پیامدهای محاصره دریایی ائتلاف سعودی علیه یمن اجرا کند که نتیجه آن منفی بود و مانع مضاعفی در راه رسیدن کالاهای اساسی به یمن ایجاد کرد.
هلن لیگی مدیر حقوقی دفتر خاورمیانهای سازمان جهانی مبارزه با شکنجه گفت: سازمان ملل زمانی که احساس کرد ائتلاف سعودی از قطعنامه برای گرسنگی دادن یمنیها استفاده میکند، تلاش کرد وارد عمل شود و این سازمان، واحدی را برای صدور مجوز ورود کشتیها به یمن تشکیل داد. اما ائتلاف سعودی تصمیم این سازمان را دور زد و تصمیم گرفت خود مجوز ورود به یمن صادر کند و در نتیجه کشتیها به دریافت مجوز از دو طرف نیاز دارند که این مسئله باعث افزایش مدت انتظار پیش از ورود به یمن شد.
خبرنگار در ادامه گفت: گزارش سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، خواستار پایان فوری محاصره یمن و مجازات عاملان جنایت و پرداخت غرامتهای دسته جمعی به ملت یمن شد.
در سال ۲۰۱۵ شورای امنیت قطعنامهای صادر کرد که شامل نظارت بر کشتیهایی بود که وارد شمال یمن میشوند تا از ورود سلاح به این کشور جلوگیری کند. شورای امنیت، ماموریت اجرای این قطعنامه را به ائتلاف سعودی واگذار کرد. اما نتیجه آن، قحطی بود که گریبان میلیونها غیرنظامی یمنی را گرفت، اما سازمان ملل همچنان هر نوع اصلاح این قطعنامه را رد میکند.