نقش باکتری های روده ای در تنظیم وزن بدن
براساس تحقیقات محققان اختلال در باکتری های روده ای با خطر ابتلا به چاقی مرتبط است.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه لوفیگارو، در حالی که انتظار می رود سال 2015 هفتصد میلیون نفر به اضافه وزن بیمارگونه مبتلا باشند، این مسئله به یکی از اصلی ترین نگرانی های سیاست های بهداشت تبدیل شده است زیرا اضافه وزن عامل بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی است.
در ده سال گذشته، محققان بر ارتباط اضافه وزن و میکروبیوت( فلور روده ای) تمرکز کرده اند. طبق نتیجه بررسی های دو گروه تحقیقاتی با همکاری با چندین موسسه بهداشت که در مجله طبیعت روز پنج شنبه منتشر شد فقر باکتریایی در روده با چاقی همراه خواهد بود.
صد هزار میلیارد باکتری میکروبیوت های روده ای را تشکیل می دهند که ده برابر بیشتر از همه سلول های بدن انسان است. وزن این باکتری ها حدود یک و نیم تا دو کیلوگرم است.
دوسکو ارلیش، استاد میکروبیولوژی در موسسه ملی و تحقیقات کشاورزی فرانسه که در دو طرح تحقیقاتی میکروبیوت روده ای انسانی همکاری کرده است گفت: میکروبیوت یک اندام فراموش شده است؛ میکروبیوت روده به هضم فیبرها کمک می کند و از روده در برابر باکتری های مضر محافظت می کند. مطالعه بر موش ها نشان داده است که میکروبیوت در رشد روده، سیستم ایمنی بدن و حتی مغز نقش دارند.
به همین منظور محققان میکروبیوت 169 فرد چاق و 123 فرد غیر چاق را مورد مطالعه قرار دادند. آنها دریافتند در یک چهارم افراد، گوناگونی باکتری های روده ای کمتر است که 80% آنها از میان افراد چاق بودند.
آیا فقر میکروبیوت عامل خطری برای ابتلا به چاقی است یا این که اختلالات خوردن عامل ایجاد فقر باکتریایی می شود؟ نتیجه تحقیقات به این سوال پاسخی نمی دهد اما نتایج به دست آمده از بررسی موش ها این باور را به وجود آورده است که فرضیه نخست درست است.