پخش زنده
امروز: -
رویداد ملی تا ثریا امروز در دانشگاه علوم پیشرفته تحصیلات تکیملی ماهان با حضور مهمانان و مسئولان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان، این برنامه به همت شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج بسیج و معاونت علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان با هدف سرمایه گذاری مساله محور با هدف رشد تولید و ارتقا اقتصاد دانش بنیان، بمدت یکروز همراه با برپایی کارگاههای مختلف، در دانشگاه تحصیلات تکمیلی ماهان برگزار شد.
بیش از ۴۰ شرکت دانش بنیان در این مراسم حضور دارند و ۱۰ ایده برتر پس از طی مراحل مختلف به این رویداد رسیده اند و قرار است کاربردی شوند.
در مراسم شروع به کار این پویش، معاون اقتصادی استاندار ضمن تاکید بر انجام پژوهش بنیادین، گفت؛ تقاضا محوری در پژوهش، میتواند یک پژوهش و آموزش را فایده دار کند.
دکتر محرابی به ایجاد کمیتههایی در این زمینه اشاره کرد، و گفت؛ به کمک این کمیتهها تاکنون، ۹۰۰ نیاز فناورانه، احصا؛ و استخراج شده است که ۸۰۰ تای آنها در بخش صنعت است
وی به قانون جهش دانش بنیان اشاره کرد و از تصویب آن خبر داد و گفت: این قانون کمک میکند تا از کارهای موازی و بیهوده در زمینه پژوهش و تولید جلوگیری کرد.
وی افزود: تا جایی که یک ایده دانش بنیان به قرارداد ریالی تبدیل شود، این کمیته میتواند موثر باشد.
دکتر زاهدی نیز در این برنامه گفت :دانشگاههای برتر دنیا در حال گذر از نسل چهار به ۵ هستند و لازم است دانشگاههای ما پوست اندازی کنند تا از برنامههای نوآورانه روز دنیا و گام دوم انقلاب عقب نمانیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی همچنین به موضوع صلاحیت حرفهای در جذب نیرو اشاره کرد و گفت: متاسفانه در بحث استخدام مدرک گرایی حاکم است و صلاحیت حرفهای مد نظر نیست.
وی عدم بهره گیری از قوانین را یکی دیگر از چالشهای پیش روی تولید و پیشرفت برشمرد و افزود؛ قوانین موجود ریسک پذیری را میپذیرد، اما آگاهی از آنها کافی نیست
وی عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات، و عدم بهره گیری از توانمندیها را از موانع به ثمر نشستن برخی ایدهها برشمرد و
بر گردآوری بانک اطلاعاتی نیازهای استان و بانک اطلاعاتی توانمندیها و فناوران، و وجود یک هماهنگ کننده، در این بین تاکید کرد و راه چاره برای فعال کردن پارکهای علم و فناوری دانست.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون جهش تولید گفت؛ اختیارات خوبی در قانون جهش تولید به استانداران دادیم که بتوانند از امکانات و منابع بخوبی استفاده کنند.
دکتر زاهدی با تاکید بر نزدیکتر کردن ارتباط بین صنعت و دانشگاه، تسریع در صدور مجوزها را نیز در جریان عملیاتی شدن ایدهها نیز موثر دانست.
رئیس اتاق بازرگانی هم در این مراسم، با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به بازار، منابع کارایی، / بهره وری/ و دانش بنیان و نوآوری/ را مراحل منجر به تولید دانست و گفت در کرمان هنوز در مرحله اول هستیم.
وی با بیان اینکه. اقتصاد استان به منابع و معادن تجدید ناپذیر متکی است، گفت یکروزی این معادن به پایان میرسد و باید به فکر آینده و سرنوشت آینده باشیم..
وی ارتباط ضعیف صنعت دانشگاه را از دلایل شکل نگرفتن ایدههای فناورانه دانست و افزود؛ ارتباط معنا دار بین صنعت و دانشگاه میتواند در شکل گیری رشتههای کاربردی دانشگاهی، نیز موثر باشد.
وی افزود کمتر از ۲۰ درصد نیازهای استان درون استان تولید میشود و با رسیدن به ۷۰ درصد خودکفایی، حجم بالایی از گردش مالی درون استان شکل میگیرد.
بعد از مراسم، نمایندگان شرکتهای دانش بنیان در قالب کارگاهی یکروزه، به بیان ایدههای خود میپردازند و برای کاربردی شدن آنها، برنامه ریزی میشود