پخش زنده
امروز: -
گوردون براون، نخست وزیر اسبق انگلیس در مقالهای نوشت در حالی که این کشور تشنه وحدت است، دولت لیز تراس ، نخست وزیر جدید، کشور را به دو بخش فقیر یا غنی تقسیم کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ گوردون براون، نخست وزیر اسبق انگلیس در مقالهای نوشت در حالی که این کشور تشنه وحدت است، دولت لیز تراس (Liz Truss)، نخست وزیر جدید، کشور را به دو بخش فقیر یا غنی تقسیم کرده است.
گوردون براون در مقاله خود در گاردین افزود: نخستین بار از زمان ایجاد نظام رفاه اجتماعی در انگلیس، اکنون بانکهای غذا که افراد خیر برای گرسنگان راه انداخته اند به شبکه امنیت غذایی اقشار کم درامد و سازمانهای خیریه، به خط مقدم دفاع از فقیران مبدل شده اند. وی مینویسد از ابتدای ماه اکتبر، ۹ مهر ماه، ۲۵ درصد دیگر بر صورتحساب انرژی مردم در انگلیس افزوده خواهد شد با این که دولت مدعی است بهای انرژی را ثابت نگاه میدارد.
به نوشته نخست وزیر سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ در انگلیس، دولت این کشور تمام مدت تابستان وانمود میکرد مشغول کار است تا از اقشار کم درامد در برابر بحران گرانی هزینههای زندگی دفاع کند، اما عملا کاری انجام نداد. گوردون براون مینویسد تا ده روز دیگر، مردم انگلیس به طور متوسط هر هفته باید ۱۰ پوند دیگر برای مصرف برق و گاز بپردازند در حالی که از آوریل امسال، هر هفته ۱۴ پوند اضافه میپرداخته اند.
نخست وزیر اسبق انگلیس در ادامه مقاله اش در گاردین مینویسد بهای سوخت خودرو در ماه اکتبر، حدود ۲۰ درصد از درامد ۴.۱ میلیون خانوار انگلیسی را میبلعد که تا ماه میسال بعد، فرودین سال آینده، این میزان به ۷.۴ میلیون خانوار افزایش خواهد یافت. همچنین برای ۲.۲ میلیون خانوار، بهای سوخت خودرو، ۳۰ درصد از درامد خانوارها را هدف قرار خواهد داد که تا ماه می، این میزان به ۳.۸ میلیون خانوار افزایش مییابد که قادر به پرداخت بهای سوخت نخواهند شد.
گوردون براون افزوده است اگر طرح ۱۵۰ میلیارد پوندی دولت جدید انگلیس، به خوبی اجرا نشود و فقیران را تحت پوشش قرار ندهد، احتمالا ۵ میلیون کودک دیگر در این کشور به لشکر فقرا خواهند پیوست و شمار بیش تری از مردم انگلیس، برای دریافت یک وعده غذای رایگان خیریه، روانه یکی از ۳ هزار بانک غذا خواهند شد. به نوشته گوردون براون، افزایش تورم و گرانی کالاها و نبود کمک دولتی موجب شده است شمار فراوانی از سازمانهای خیریه، به علت افزایش تقاضاها، ورشکسته شوند. وی میافزاید سازمانهای خیریه که زمانی سالنهای خود را برای گرم کردن مردم فقیر باز نگاه میداشتند، اکنون برای پرداخت صورتحساب برق و گاز خود مستاصل شده است.
گوردون براون مینویسد براساس گزارش نظرسنجی موسسه ایپسوس (Ipsos)، ۷۳ درصد از مردم انگلیس میگویند فقر، نابرابری اجتماعی و تورم، مهمترین دغدغههای زندگی آنان در حال حاضر است و بسیاری از سازمانهای خیریه دینی، خیریههای وابسته به کلیسا و سازمانهای ضد فقر تلاش میکنند دولت را از آینده ترسناک فقیران در این کشور آگاه سازند. وی میافزاید اکنون فقر نه تنها خانوارهای کم درامد بلکه خانوارهای طبقه متوسط را نیز تهدید میکند و اکنون این تلقی در مردم وجود دارد که این وضعیت، به علت فقیر بودن این کشور نیست بلکه به خاطر نابرابری در سطح ملی است. نخست وزیر اسبق انگلیس در ادامه مینویسد روز جمعه این هفته که گزارش مینی بودجه دولت انگلیس منتشر شود معلوم میشود در پی کاهش حق السهم بیمه ملی، ثروتمندان سالانه یکهزار و ۸۰۰ پوند به جیب میزنند در حالی که سهم فقیران، فقط ۷ پوند و ۶۶ پنس خواهد شد. بدین ترتیب، دره میان فقیر و غنی در انگلیس، عمیقتر خواهد شد. وی میافزاید براساس طرحهای دولت انگلیس، همچنین سقف پاداش بانکداران برداشته خواهد شد، مالیات بر شرکتهای نفت و گاز اضافه نخواهد شد، مالیات بر درامد شرکتها کم خواهد شد و با انباشته شدن بر ثروت ثروتمندان و فقر فقیران، جامعه انگلیس کاملا دوپارچه و قطبی خواهد شد.
گوردون براون مینویسد از یک دولت بدون قلب نمیتوان انتظار داشت از صمیم قلب، تغییری برای قشرهای کم درامد ایجاد کند، اما اقدام یکپارچه مردم میتواند عامل تغییر در سیاستهای این دولت شود. وی تاکید میکند فقط یک ائتلاف ملی برای تغییر سیاست ها، راه نجات مردم این کشور است. وی میافزاید در حالی که سرمای زمستان در راه است، زمان برای اقدام مردم اندک است. نخست وزیر اسبق انگلیس در پایان هشدار میدهد جنگی که در راه است، باید علیه فقر باشد نه علیه مردم فقیر در انگلیس.