خراسان رضوی رتبه دوم سطح زیرکشت پسته کشور را دارد
خراسان رضوی رتبه دوم کشور را در سطح زیرکشت پسته به عنوان یک محصول صادراتی مزیتدار با ۱۲۰ هزار هکتار در اختیار دارد که این رقم هر ساله رو به افزایش است.
غلامحسین ساربان افزود: میزان برداشت پسته از هر هکتار ۷۵۰ کیلوگرم است و این محصول در کنار زعفران، جزء محصولات صادراتی و ارزشمند خراسان رضوی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: براساس آمار موجود از مجموع کل سطح زیرکشت پسته استان، ۶۸ درصد بارور و ۳۲درصد غیر بارور است و سالیانه بین پنج تا هشت درصد به سطح زیر کشت این محصول در استان افزوده میشود.
ساربان افزود: این محصول در اکثر شهرستانهای خراسان رضوی به ویژه در مهولات، خوشاب، بردسکن، رشتخوار و گناباد کشت میشود که به ترتیب رتبههای اول تا پنجم تولید پسته در خراسان رضوی را دارا هستند و سطح زیر کشت در سایر شهرستانها نظیر بجستان، سبزوار، خلیلآباد، تربتحیدریه، تربتجام، تایباد و مشهد نیز هر سال رو به گسترش است.
وی ادامه داد:مهمترین ارقام پسته رایج در استان خراسان رضوی فندقی، کله قوچی، احمد آقایی، اکبری، بادامی سفید و قرمز و عباسعلی است.
۲ میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد که سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود که در ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح، زراعت و در ۳۰۰ هزار هکتار آن باغداری میشود.
۳۶۳ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان خراسان رضوی فعالیت میکنند که حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی آنها هشت میلیون تن است.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.