پخش زنده
امروز: -
در حالیکه لحن جنگ طلبانه مقامات آمریکایی از فوری بودن حمله به سوریه حکایت داشت ؛ اوباما گامی به عقب برداشت و در سخنرانی دیشب خود تصمیم حمله به سوریه را به کنگره واگذار کرد که همزمان با این سخنان مردم خشمگین و مخالف جنگ این کشور که در شهرهای مختلف تجمع کرده بودند وی را هو کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، اوباما با این سخنان حرکت خود به سمت جنگ را به صورت موقت متوقف کرد و توپ را به زمین کنگره انداخت.
جلسه نمایندگان مجلس و سنای آمریکا نهم سپتامبر یعنی هشت روز دیگر بعد از تعطیلات تابستانی برگزار میشود.
همزمان با سخنرانی اوباما در میدان تایمز نیویورک تظاهرات کنندگان فریاد می زدند: ما جنگ دیگری نمی خواهیم، اوباما شرم کن و بی گناهان سوریه را به خاک و خون نکش.
نکته قابل توجه در این تظاهرات، دریافت سخنان همزمان اوباما از کاخ سفید و فریادهای مخالفت مردم با این اظهارات اوباما بود.
برخی از گردانندگان تظاهرات با استفاده از رادیو و تلفن همراه، محورهای سخنان اوباما را دریافت و برای معترضان تکرار می کردند. واکنش مردم به این سخنان، هو کردن اوباما و شعارهای مخالفت آمیز برضد او بود.
همچنین هنگام آن بخش از سخنان اوباما که مدعی شد ارتش سوریه برضد مخالفان از سلاح شیمیایی استفاده کرده است، تجمع کنندگان به یکباره فریاد دروغگو، دروغگو سر دادند.
این افراد تصاویر اوباما را در کنار تصاویر جورج بوش، رییس جمهور جنگ طلب قبلی آمریکا قرار داده و زیر آن نوشته بودند: این دو نفر هیچ تفاوتی با هم ندارند و هر دو جنگ طلب هستند.
این افراد همچنین دست نوشته هایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: دست از سر مردم سوریه بردارید.
مخالفان حمله آمریکا به سوریه با توزیع اعلامیه هایی، سابقه دروغگویی کاخ سفید درباره وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق در زمان جرج بوش را به رهگذران یادآوری می کردند.
چند نفر از شهروندان نیویورک در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر، از قصد واشنگتن در برافروختن آتش جنگی جدید در خاورمیانه ابراز انزجار کردند.
تظاهرات کنندگان در مقابل دوربین های خبری از مردم دیگر شهرهای آمریکا می خواستند روز یکشنبه نیز در اعتراض به تجاوز احتمالی آمریکا به سوریه، به خیابانها بریزند.
جمعی از مسلمانان و بویژه اتباع سوری مقیم نیویورک نیز در این تظاهرات مردمی حضور داشتند.
تظاهرات علیه حمله به سوریه در برابر کاخ سفید
تصمیم آمریکا برای حمله به سوریه سبب شد صدها نفر از فعالان ضد جنگ با تجمع در برابر کاخ سفید مخالفت خود را علیه این تصمیم اعلام کنند.
لیسی مک کالی فعال ضد جنگ گفت: سوریه می تواند به باتلاقی برای آمریکا تبدیل شود. کسی نمی خواهد انسان ها کشته شوند. بمباران سوریه یا حتی ایجاد منطقه پرواز ممنوع قطعا اوضاع را بدتر می کند و در نهایت به فاجعه منجر می شود. حمله نظامی جواب بحران سوریه نیست. بمباران و حمله به جایی که شرایط بسیار پیچیده ای دارد نه تنها شرایط را بهتر نمی کند بلکه اوضاع را بسیار پیچیده تر می کند.
دومین تظاهرات فعالان ضد جنگ در پاریس
فعالان ضد جنگ و حامیان صلح در فرانسه نیز برای دومین بار در مخالفت و اعتراض به مواضع فرانسوااولاند در پاریس تظاهرات کردند.
گروه مخالفان جنگ این تظاهرات را از میدان سن میشل تا میدان پان تئون برگزار کردند تا از این طریق صدای اعتراض خود را به فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه برای همراهی نکردن امریکا در این جنگ برسانند.
یکی از شرکت کنندگان در تظاهرات گفت .. ورود به این جنگ واقعا دیوانگی است چون انداختن کبریت به انبار باروت است . فرانسه با گرفتاریهای اقتصادی روبروست . چه کسی می خواهد هزینه این جنگ را پرداخت کند عربستان سعودی با پول نفت در جهت حمایت از صهیونیست ها است.
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این تظاهرات با بیان اینکه من یک فرانسوی وطن دوست اما مخالف جنگ هستم گفت .. مردم سوریه از همه مذاهب در کنار هم با ارامش زندگی میکردند اما کشورهای غربی وارد شدند و برای انها تعیین تکلیف کردند.
اولاند یک قاتل است و همدستی اش با اوباما نفرت انگیز است.
در این تظاهرات معترضان با حمل عکس ها و پارچه نوشته هایی درباره نتایج جنگ های افغانستان ، عراق و لیبی ، حمایت غربی ها از تکفیری ها و سلفی ها را در سوریه متناقض با شعار مبارزه با تروریست دانستند.
در این تظاهرات شرکت کنندگان با صدای بلند اعلام کردند اگر فرانسوا اولاند بدون نظر مردم و مشورت با مجلس وارد این جنگ شود قاتل جنگی است.
یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات با بیان اینکه من واقعا از سیاست کشورهای اروپایی متنفر هستم گفت .. مسئولان این کشورها ماشین دروغ پردازی هستند که قبل از گزارش بازرسان از جنگ حرف می زنند ، شکی نیست که سلفی ها و گروههای تروریست در سوریه برنامه غربی ها را پیاده می کنند تا به هر قیمتی جنگ را به سوریه تحمیل کنند.
جدیدترین نظرسنجی ها در فرانسه حکایت از این دارد که 64 درصد مردم این کشور مخالف ورود فرانسه به جنگ احتمالی و همراهی با امریکا هستند.
اردنی ها از گروه های سیاسی مختلف نیز با تظاهرات در مقابل سفارت آمریکا در امان پایتخت اردن در اعتراض به هرگونه مداخله نظامی در سوریه، پیامی محکم به گوش جهانیان رساندند.
اردنی ها در اعتراض به تهدیدات واشنگتن علیه سوریه، پرچم آمریکا را به آتش کشیدند تا مخالفت خود را با حمله به سوریه نشان دهند.
در انگلیس هم صدها نفر در لندن در مخالفت با مداخله احتمالی آمریکا در سوریه تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان ضمن استقبال از رای منفی پارلمان انگلیس به همکاری دولت این کشور در اقدام نظامی علیه سوریه ، خواستار توقف مداخله جویی ها در سوریه شدند.
تظاهرکنندگان از مقابل ساختمان پارلمان به طرف میدان «ترافالگار» راهپیمایی کردند و شعار سر می دادند که «حمله آمریکا ، نه» و «سوریه را رها کنید».