همزمان با دهه پایانی صفر؛
ارائه خدمات بهداشتی، دارویی و درمانی به زائران رضوی
همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر، خادمان سلامت در دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی در کنار دیگر بخشها با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران رضوی مسیر این سفر معنوی را برای آنان هموار میکنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اقدامات گستردهای در حوزههای
بهداشتی، دارویی و درمانی صورت پذیرفته است تا در ایام دهه پایانی ماه صفر و شهادت امام رضا (ع) بهترین نوع خدمت را در هر سه حوزه به زائران ارائه دهیم.
دکتر محمدعلی کیانی افزود: موضوع سلامت به جهت اهمیت بسیاری که دارد، نیازمند مشارکت تمامی مجموعهها است و ما میخواهیم با همکاری تمامی مجموعهها، بهترین نوع عملکرد را در محورهای اجرایی و نظارتی حوزه سلامت داشته باشیم و با بالاترین میزان رضایتمندی زائران امام رضا (ع) همراه باشد.
وی با بیان اینکه پیش بینی حضور ۶ تا ۸ میلیون زائر در مشهد برای ایام شهادت امام رضا (ع) شده است، ادامه داد: از این تعداد بیش از یک میلیون نفر بهصورت پیاده از هشت مسیر منتهی به مشهد، به سمت حرم مطهر رضوی مشرف میشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در روزهای پایانی ماه صفر برای اطراف حرم مطهر رضوی از ظرفیت موتورآمبولانسها استفاده میشود تا در زمان ازدحام جمعیت، خدمترسانی با سرعت بیشتری در محل صورت پذیرد.
دکتر کیانی با تأکید بر اینکه کلیه بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی مشهد بهویژه مراکز درمانی نزدیک به حرم مطهر رضوی به حالت آمادهباش درآمدهاند، گفت: برای این ایام اقدامات گستردهای در حوزههای بهداشتی، دارویی و درمانی صورت پذیرفته است تا در هر سه حوزه بهترین نوع خدمت را به عزاداران رضوی ارائه دهیم و مشابه این خدمترسانیها را به زائران نیز خواهیم داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به منظور ارائه خدمات به موقع و در محل به بیماران احتمالی دهه آخر ماه صفر، چند دستگاه موتورلانس به ناوگان خدمت رسانی اورژانس پیش بیمارستانی استان افزوده میشود.
دکتر شاپور بدیعی، با اشاره به اینکه رویکرد اصلی در خدمت رسانی به زائران و عزاداران به خصوص در دهه پایانی صفر، ارائه خدمت در محل است، گفت: به دلیل ازدحام احتمالی جمعیت در مسیرهای منتهی به حرم، افرادی که دچار عارضه احتمالی شوند در محل مداوا خواهند شد و اگر نیاز به خدمات بیمارستانی باشد با استفاده از آمبولانسهای مستقر به مرکز درمانی اعزام میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون ۲ هزار و ۲۵۰ واحد بهداشتی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی آماده خدمت رسانی به زائران در دهه پایانی ماه صفر هستند.
دکتر سیدجواد حسینی افزود: برخی از این واحدها نیز در مسیرهایی که مکان مسکونی وجود داشته باشد، برای خدمت رسانی به زائران فعال خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود امسال حدود یک میلیون زائر پیاده به مشهد مشرف شوند، که بیشتر آنان از مسیرهای قوچان و نیشابور به مشهد وارد خواهند شد، افزود: در استان خراسان رضوی چهار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سبزوار، تربت حیدریه و گناباد و نیز ۲ دانشکده علوم پزشکی نیشابور و تربت جام به حدود ۷ هفت میلیون نفر از جمعیت ساکن در این استان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکنند که در ایام آخر صفر نیز برای خدمت رسانی به بیماران احتمالی، در آماده باش کامل هستند.
عضو ستاد خدمات سفر دهه آخر صفر استان خراسان رضوی اظهار داشت: در این راستا علاوه بر واحدهای بهداشتی، ۶۹ بیمارستان، ۴۲۵ درمانگاه، هزار و ۱۴۵ داروخانه، ۴۴۵ آزمایشگاه و ۲۴۷ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی با استقرار ۲۶۷ دستگاه آمبولانس، آماده خدمت رسانی به زائران امام رضا (ع) در دهه آخر ماه صفر هستند.
دکتر حسینی با بیان اینکه پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۴ فروند بالگرد اورژانس هوایی، ۱۲۶ پایگاه شهری و ۱۲۱ پایگاه جادهای اورژانس در این ایام به زائران خدمت رسانی میکنند، افزود: همچنین ۳۷ آمبولانس، یک فروند بالگرد، ۳۴ خودرو امدادی، مینیبوس، خودرو سواری و خودرو سنگین در پایگاههای هلال احمر استان در این ایام ارائه خدمت میکنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این حدود ۱۳۵ پایگاه سلامت در سطح استان به مناسبت این ایام در نظر گرفته شده است که نزدیک ۴۰ درصد از این پایگاهها در شهر مشهد و مابقی در مسیر راه و در دیگر شهرهای استان فعال هستند که ۸۱۰ نیرو در این پایگاهها استقرار خواهند یافت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: همچنین برای خدمت رسانی به زائران، پایگاههای سلامت جادهای خارج از شهر مشهد در روزهای ۲۸ تا ۳۰ صفر از ۸ صبح تا ۲۰ شب فعال خواهند بود.