پخش زنده
امروز: -
پسکوف سخنگوی کرملین درباره آینده مذاکرات رفع تحریمهای ایران، گفت: هنوز اختلافنظرها در چند موضوع حل نشده که باید درباره آنها توافق شود، اما احیای برجام به نفع همه طرفهاست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین درخصوص توافق هستهای ایران، اعلام کرد: چند مسئله مورد اختلاف وجود دارد که باید حل و فصل شود.
پسکوف در کنفرانس خبری روز دوشنبه در کرملین در پاسخ به سئوالی درباره ادعای بن بست مذاکرات رفع تحریمهای ایران و آینده این گفتگوها گفت: هنوز اختلافنظرها در چند موضوع حل نشده که باید درباره آنها توافق شود، اما احیای برجام، به نفع همه طرفهاست.
پسکوف همچنین در پاسخ به سئوالی درخصوص سخنان اخیر وندی شرمن معاون آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که مدعی بن بست در مذاکرات است، گفت: احیای توافق لغو تحریمهای ایران منافع همه کشورها را برآورده میکند.
شرمن اخیرا بدون اشاره به پاسخ منطقی ایران به پیشنهاد اروپا - به اذعان جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی این اتحادیه- ادعا کرد: جواب ایران به این پیشنهاد سرسختانه و برای ما غیرقابل قبول بود. (بیشتر بدانید)
جدیدترین دور مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه تا ۱۷ مردادماه در شهر وین برگزار شد. برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقالهای در روزنامه فایننشالتایمز مدعی شد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای بهروزشدهای درخصوص رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.(جزئیات بیشتر)
گفتنی است ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز در نشست هفتگی در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد هیچ نشست دوجانبهای با مقامات آمریکایی در نیویورک وجود نخواهد داشت و در حوزه مذاکرات رفع تحریمها ارتباطات و تماسها از طریق هماهنگکننده اتحادیه اروپا ادامه دارد و هرگونه تحولی در همین چارچوب رخ خواهد داد.(جزئیات بیشتر)
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان هم در گفتگویی که روز یکشنبه پخش شد، گفت: اگر ضمانت شود که هیچ یک از روسای جمهور آینده آمریکا از توافق هستهای خارج نخواهد شد، ایران به طور جدی احیای توافق سال ۲۰۱۵ را بررسی میکند.(جزئیات بیشتر)
آقای رئیسی که با هدف تأمین منافع ملت ایران و تلاش برای تحقق «نظم عادلانه بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی اقتصادی» به نیویورک سفر میکند، در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سخنرانی و با تعدادی از سران کشورهای شرکتکننده در این نشست نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد. (جزئیات بیشتر)
در کنار این مسائل، مواضع از روی استیصال و نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی را شاهدیم که در جدیدترین مورد آن یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی سرخورده و از روی جهل نسبت به واکنش بازدارنده ایران در قبال هر تهدیدی ازجانب دشمن، در جلسه هفتگی کابینه تل آویو در روز یکشنبه ادعا میکند: حتی اگر توافقی بین ایران و آمریکا در رابطه با موضوع هستهای وجود داشته باشد ما حق اقدام نظامی را ضد ایران برای خود محفوظ میدانیم.
لاپید با اشاره از روی ناچاری به اختلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی و اینکه دو طرف لزوماً در مورد نیاز به تهدید نظامی معتبر ضد ایران در حال حاضر توافق ندارند، گفت: در سفر رئیس جمهور بایدن در ماه ژوئیه ما آمدیم تا یک تهدید نظامی معتبر را ضد ایران به وی ارائه کنیم. اما ما لزوماً در این مورد با آمریکاییها توافق نداشتیم.
رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرده است که تا آخرین لحظه تلاش خواهد کرد تا آمریکا را مجبور به رد توافق هستهای کند.(بیشتر بدانید)
در اوایل ماه جاری هم دیوید بارنیا، رئیس موساد، با اشاره به یکسری مطالب حساس اطلاعاتی ساختگی و بدون سند و مدرک، گفته که آنها را با سران سیا، افبیآی، پنتاگون و دیگر مقامات ارشد آمریکایی به اشتراک گذاشته است.(جزئیات بیشتر)
در همین حال در آمریکا هم تکاپو در این خصوص در جریان است و وب سایت جوییش نیوز سیندیکت در گزارشی نوشت: راب مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه گذشته در نشستی در پشت درهای بسته در کنگره گزارشی را درباره آخرین تحولات گفتگوهای هستهای ارایه کرد.
با این حال، کلودیو تنی از نمایندگان کنگره حاضر در این نشست گفت: این گزارش بیش از آن که پاسخی برای حاضران فراهم کند موجب طرح پرسش از جانب آنها شد.
تنی در گفتگو با جوییش نیوز سیندیکت اضافه کرد: گزارشهای راب مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا همیشه با ابهام همراه بوده و موجب سردرگمی اعضای این کمیته شده است.
کلودیو تنی نمیتوانست به صراحت درباره پاسخهای مالی در این نشست محرمانه سخن بگوید، اما گفت: حال و هوای این جلسه توام با یاس و استیصال بود.
وی گفت: احساسم این بود که این جلسه ابهام فراوانی داشت. به نظرم هر دو حزب دارند دولت را پس میزنند و من این حال و هوا را در اتاق نشست مشاهده کردم. اعضای هر دو حزب در این جلسه بودند و نمایندگان حزب دموکرات به اندازه همتایان خود از حزب جمهوری خواه مایوس شده بودند.
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بعدازظهر چهارشنبه شروع به تدوین کلیات پیش نویس قطعنامهای کرد که طی آن از کاخ سفید میخواهد فورا متن پیش نویس معامله ایران و هرگونه توافق جانبی با این کشور را به کنگره ارایه کند هرچند مذاکرات هنوز در حال پیشرفت است.
کلودیو تنی گفت: این کمیته پاسخهای مبهمی را درباره نحوه پایبندی دولت بایدن به قانون بازنگری در توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران دریافت کرده است. این قانون موید حق کنگره در تجدیدنظر در هرگونه توافق حاصله با ایران است. قرار است هفته جاری در مجلس نمایندگان آمریکا درباره این پیش نویس رای گیری شود.
تنی گفت: به نظرم اعضای هر دو حزب آمریکا به این پیش نویس رای مثبت خواهند داد، اما باید دید. نمیدانم موقع تصویب این پیش نویس چه بر سر مذاکرات خواهد آمد، اما این احتمال هست که هر دو حزب آن را تایید کنند.
همزمان با تشدید جدال در آمریکا برسر مذاکرات لغو تحریمها، برخی از اعضای کنگره در حالیکه کمتر از دو ماه به انتخابات آن زمان مانده، در اظهاراتی جداگانه، واکنشهای مختلفی به این مسئله ابراز کردند و حتی گروهی از نمایندگان کنگره به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره احیای این مذاکرات و انتفاع جمهوری اسلامی ایران از آن، نامه اعتراضی و هشدار آمیز نوشتند.(جزئیات بیشتر)