پخش زنده
امروز: -
شواهد جدید از آیینهای دوره هخامنشی در محوطه تاریخی پاسارگاد کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرپرست کاوشهای باستان شناسی پاسارگاد، در نشست تخصصی نگاهی به برجهای سنگی هخامنشی بر پایه پژوهشهای نوین، در موزه ملی ایران، درباره تازهترین پژوهشهای خود گفت: درباره برج سنگی زندان سلیمان در پاسارگاد، تحقیقات تطبیقی انجام شده است که بر اساس آن ما معتقدیم این برج و اطراف آن کارکرد مذهبی داشته و محیط مقدسی در آن دوران بود.
علی موسوی افزود: در این محوطه آتشدانی با خشت بنا شده که قدیمیترین آتشدان دوره هخامنشی است که تابحال کشف شد.
این باستان شناس همچنین گفت: در کنار این بنا تعداد زیادی استخوان بز یا بره کشف شد که بنا به استنادات نوشتههای یکی از الواح مکشوفه از باروی تخت جمشید، در یک مراسم سوزانده شدند و میتوان دریافت اینجا یک آیین خاص مذهبی برگزار و پس از آن برای همیشه، مسدود شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نوشتههای الواح، در یک آیین خاص ۴۲۰ راس بره و بزغاله قربانی شد گفت: این آتشدان مقدس که در محوطه پاسارگاد کشف شد، مربوط به مراسم تکریم آتش در آغاز دوره هخامنشی بود که هنوز قربانی کردن حیوانات هنوز وجود داشت.
علی موسوی گفت: پاسارگاد فراتر از آن چیزی است که تصور میکنیم، اینجا یک منطقه ییلاقی، یک چارباغ و یک منطقه تفریحی با بناهای متعدد و با کاربریهای مختلف بود.
پاسارگاد قدیمیترین محوطه تاریخی هخامنشی هاست. امروز شاخصترین اثر در این محوطه، بنایی است موسوم به آرامگاه کوروش، اما بخش بسیار مهمی از بقایای معماری این محوطه، به سلامت این بنا نبوده و مشاهده آنها چندان ساده نیست.