پخش زنده
امروز: -
شهردار مشهد گفت: مشهد شهری ملی است و باید نگاه به این شهر ملی باشددر حالیکه این شهر با رویکرد محلی اداره می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، سید عبدالله ارجائی در نشست خبری افزود: از دولت به دلیل توجه ویژه به امر زیارت سپاسگزاریم و طرحهای خوبی با حمایت دولت نظیر آزاد راه حرم تا حرم در حال اجراست.
وی گفت: یکی از سیاستهای دولت، تسهیل زیارت و افزایش زائرپذیری در این کلانشهر است اما باید ظرفیت این افزایش نیز وجود داشته باشد، نمی شود ظرفیت شهر را ثابت نگه داشت اما تعداد زائر را افزایش داد.
شهردار مشهد مقدس افزود:در کنار تسهیل زیارت باید زیرساختهای مشهد نیز گسترش یابد و در سطح ملی به این مهم توجه شود چون مشهد نماد مدیریت فرامرزی جمهوری اسلامی است و در برنامه هفتم باید توجه ویژه به این شهر زیارتی شود.
توسعه شهر مشهد به سمت شرق
شهردار مشهد در ادامه گفت: دلیلی برای مقاومت در مسیر تغییر رویکرد توسعه ای از غرب مشهد به سمت شرق وجود ندارد و این مهم پیگیری می شود.
ارجائی افزود: باید توسعه شهر به سمت شرق باشد تا محدوده حرم مطهر رضوی به گنبدی طلایی در حاشیه شهر تبدیل نشود. چرا اصرار به توسعه به سمتی وجود دارد که مردم تمایلی به اسکان در آن منطقه ندارند؟ چرا وقتی منطقه سیدی فضا برای اسکان دارد، طرحهای اسکان در بینالود اجرا می شود؟
وی در خصوص مرز اختلافی طرقبه - شاندیز با مشهد گفت: این موضوع مربوط به تقسیمات کشوری است و شهرداری مشهد در این خصوص مطالبه گر است و به سرعت در حال پیگیری موضوع هستیم و این موضوع به سرعت باید تعیین تکلیف شود.
حقوق ٢٨ میلیون تومانی شهردار مشهد
شهردار مشهد در پاسخ به پرسشی میزان حقوق خود را نیز بین ٢٧ تا ٢٨ میلیون تومان ذکر کرد.
ارجائی در خصوص پرونده قضایی اخیر تعدادی از مدیران حوزه شهردار افزود: پرونده قضایی برای تعدادی از مدیران تشکیل شده، این مدیران در مرحله اتهام هستند و در این مرحله مدافع مدیران هستیم اما اگر فسادی اثبات شود با متخلفان برخورد خواهد شد چون ارتکاب فساد خط قرمز ماست.
وی با اشاره ساخت حسینیه در عرصه میدان شهدا گفت: محل تدفین شهدای گمنام در میدان شهدا به مرکز فعالیت فرهنگی و اجتماعی تبدیل خواهد شد و هیات امنایی در این خصوص تشکیل شده تا این مهم محقق شود.
ارجائی افزود: در حوزه مترو نیز تلاش می شود مرحله نخست خط سوم تا پایان این دوره بهره برداری شود و برای تکمیل این بخش ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: تا کنون برای ریل این طرح، قراردادی منعقد نشده است و در صورت تامین اعتبار این مرحله تا سال ۱۴۰۳ بهره برداری می شود.
شهردار مشهد گفت: واگنهای مورد نیاز این خط نیز به مشهد رسیده است و شهرهای قم و کرج درخواست انتقال این واگنها را برای تست خطوط مترویی دارند که اعلام شده شهر مشهد به این واگن ها نیاز دارد.
ارجائی افزود: یکی از اصلی ترین زیرساختهای شهری، حمل و نقل عمومی است و در همین راستا سال گذشته تعداد اتوبوسهای فعال در شهر هزار و ٣٠٠ اتوبوس بود که از سال گذشته تا کنون ١١٣ دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه شده و ٢٧ دستگاه اتوبوس نیز بازسازی شده است.
وی ادامه داد: برای تکمیل ناوگان اتوبوسرانی در مشهد ٢ هزار و ۵٠٠ دستگاه اتوبوس نیاز است و تلاش می شود تا پایان این دوره مدیریت شهری تعداد ناوگان افزوده شده به هزار دستگاه برسد و یکی دو دستگاه اتوبوس برقی نیز در مشهد در حال آزمایش است.
تمهیدات دهه آخر صفر
شهردار مشهد در خصوص اقدامات شهرداری برای دهه پایان صفر در مشهد نیز گفت: طبق برآوردها بین ۶ تا هشت میلیون زائر در این ایام به مشهد سفر خواهند کرد.
ارجائی افزود: طبق اعلام ستاد خدمات سفر در استانداری، ظرفیت اسکان ۶٠٠ هزار نفر - شب در این ایام در مشهد فراهم شده که تامین حدود ١٠ درصد از این ظرفیت بر عهده شهرداری گذاشته شده است.
وی اضافه کرد: تمام سالن های ورزشی و بحران شهرداری در اختیار کمیته اسکان در اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته است و البته باز هم در موضوع اسکان با کمبود مواجه خواهیم بود و شهروندان نیز باید با فرهنگ میزبانی در این خصوص مشارکت کنند.
شهردار مشهد گفت: برای جلوگیری از گرانفروشی و مدیریت قیمت اقلام اساسی نیز باید شهروندان و اصحاب رسانه ورود کنند و شهرداری نیز خط قرمزی در کمک به دولت ندارد.
ارجائی در خصوص کمبود پارکینگ در هسته مرکزی شهر مشهد نیز گفت: افزایش پارکینگهای عمومی و خصوصی در دستور کار است و در دهه آخر صفر نیز ظرفیت افزایش قابل ملاحظه ای در حوزه پارکینگها در هسته مرکزی صورت خواهد گرفت که البته موقت است.
شهردار مشهد در خصوص امر به معروف و نهی از منکر نیز افزود: در خیلی از موارد باید فرهنگسازی صورت بگیرد و بسیاری از موضوعات با تذکر لسانی قابل رفع است.