پخش زنده
امروز: -
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: شهریار به علت داشتن سه خصیصه مسلمان، ایرانی و آذربایجانی بودن توانست نقش مهمی در وحدت ملی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما آقای غلامعلی حداد عادل در ششمین همایش شعر وادب فارسی و پاسداشت مقام استاد شهریار افزود: شهریار در روزگاری توانست در دلها رسوخ کند که میان شعر معاصر و کهن جنگ و جدال بود و کمتر شاعری شعر کهن موفق میسرود.
وی گفت: استاد شهریار نشان داد که برخلاف تصور برخی از شاعران دوران شعر کهن سپری نشده است و اگر شاعر شاخص باشد و شعرش نیکو در میان مردم جایگاهی والا مییابد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با شاره به این که حیدربابای شهریار به زبان ترکی حماسهای جاودانه است افزود:ما بایدگویشها و لهجهها و زبانهای محلی را حفظ کنیم و البته به صورت واحد در مدارس زبان و ادبیات فارسی را رونق بخشیم.
آقای حداد عادل گفت: از نظر ویژگیهای اخلاقی نیز در کارنامه شهریار عیب و نقصی مشاهده نمیشود و آن عشق دوران جوانی نیز او را به سوی عشق متعالی و ماندگار رهنمون شد.
وی افزود:هنر شهریار آن است که با ساده گویی و دوری از پیچیدگی شعرش را خواص پسند و همه فهم کرده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: اگرشعر «علیای همای رحمت» شهریار را مثال بزنیم گمان نمیکنم شاعری را بیابیم که در زمان حیاتش شعرش تا این اندازه رواج یافته باشد.
آقای حداد عادل افزود: شهریار را به تعبیر استاد شفیعی کدکنی که شاعر موفق را شاعری میداند که مردم شعرش را زمزمه کنند باید شاعر موفق بنامیم از آن رو که شعرش زبانزد مردم است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت:حداد عادل افزود: در تقویم رسمی کشور دو روز یکی ۲۷ شهریور روزشهر و ادب فارسی و بزرگداشت شهریار و دیگری ۲۵ اردیبهشت
روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی است.
ششمین همایش شعر و ادب فارسی و پاسداشت مقام استاد شهریار در برج میلاد تهران با حضور ادیبان و پژوهشگران برگزار شد.