پخش زنده
امروز: -
آثار منفی سیگار حتی به نسلهای بعدی هم میرسد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه ویون، عواقب کشیدن سیگار حتی به نسلهای بعدی فرد سیگاری یا کسانی که در معرض دود سیگار هستند هم میرسد.
میدانید افراد سیگاری میپرسند مگر مشکل کشیدن یک نخ سیگار چیست؟ دلیلهایی که میآورند ساده است. مثلا میگویند سیگاریها زندگی طولانیتر و شادتری دارند و خیلی از آنهایی هم که سیگار نمیکشند سرطان دارند. شاید این درست باشد، اما اصلا دلیل نمیشود که سراغ سیگار بروید و ما هم اصلا شما را تشویق به سیگار نمیکنیم. میخواهم با شما درباره یک گزارش جذاب حرف بزنم که میگوید سیگار کشیدن نه تنها برای شما که برای نسل بعدی شما و حتی نسل بعدی آنها اثرات مرگباری به همراه دارد. به عبارت دیگر نوههای شما هم از عواقب سیگار کشیدن شما در امان نیستند.
میدانم میپرسید منظور ما از عواقب سیگار کشیدن چیست. اول از همه باید به مشکلات طولانی مدت ناشی از سیگار اشاره کنیم حتی بیماری آسم.
بر اساس این مطالعه احتمال ابتلای یک کودک به آسم غیرآلرژیک در صورتی که پدرش در کودکی در معرض دود دست دوم (دود سیگار دیگران) بوده ۱۵.۹ درصد بیشتر از دیگر کودکان است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا دود دست دوم را به عنوان ترکیبی از دود برخاسته از سیگار روشن و بازدم تنفس افراد سیگاری تعریف کرده است. در واقع استنشاق دود دست دوم نوعی سیگارکشی غیرفعال است. این ۱۵.۹ درصد در صورتی که پدرشان در کودکی در معرض دود دست دوم بوده باشد در خطر ابتلا به آسم غیرآلرژیک هستند. اگر هم پدرش سیگاری باشد احتمال ابتلای کودک به آسم غیرآلرژیک تا ۷۲ درصد افزایش مییابد. توجه داشته باشید که ما داریم درباره تاثیرات قرار گرفتن پدر کودک در معرض دود سیگار در دوران کودکی او سخن میگوییم یعنی وقتی ۱۵ ساله یا جوانتر بوده است. در غالب موارد این دود از سیگار دیگران میباشد. یعنی پدربزرگ سیگار میکشد و پدر در معرض دود او قرار میگیرد و کودکان او دچار عواقب آن میشوند. این مطالعه در چند کلمه میگوید اگر پدربزرگ شما سیگاری باشد شما به آسم غیرآلرژیک مبتلا خواهید شد. شما همچنین در صورتی که پدرتان سیگاری باشد به آسم غیرآلرژیک مبتلا خواهید شد. درباره این مساله فکر کنید.
توجه داشته باشید که ما فقط درباره یک جنسیت خاص صحبت نمیکنیم و فقط پدر منظورمان نیست. یک چیز دیگر در این مطالعه که میخواهم درباره اش حرف بزنم این است که این تاثیرات فرانسلی صرفا درباره مردان صدق میکند یعنی کودک صرفا آثار و عواقب سیگار کشیدن پدر یا پدربزرگش را متحمل میشود نه مادر یا مادربزرگش. اما آیا این بدین معناست که زنان اجازه دارند سیگار بکشند؟ اصلا و ابدا به این معنا نیست.
زنان به نوبه خود دچار عوارض سیگار کشیدن میشوند. مطالعهای که درباره اش با شما صحبت کردم در مجله مطالعات تنفسی اروپا منتشر شده است. ببینیم درباره این مساله چه میگوید. اول این که مادران سیگاری ممکن است نوزادان خود را زودتر از موعد به دنیا بیاورند. یعنی دچار حاملگی زودرس شوند. گفته اند سیگار کشیدن ممکن است موجب معلولیت و حتی مرگ نوزاد شود. دوم نکته این که مادرانی که در معرض دود سیگار و بازدم دهان افراد سیگاری هستند بیشتر از دیگران احتمال دارد که کودکان کم وزن به دنیا بیاورند. مادرانی هم که در طول بارداری سیگار میکشند ۲۰ درصد احتمال دارد که کودکانشان کم وزن شوند. مساله سوم هم این که بر اساس این تحقیق، در صورتی که مادری در طول بارداری سیگار بکشد یا در معرض دود دیگران باشد کودک او ممکن است دچار سندرم مرگ ناگهانی کودکان (SIDS) شود. مساله چهارم این است که کودکان مادران سیگاری ممکن است دچار ضعف ریه شوند.
این واقعیات به شما میگوید که سیگار کشیدن شما نه تنها به شما لطمه میزند بلکه هزینهای را هم بر نسل آتی شما تحمیل میکند فارغ از این که شما مرد باشید یا زن؛ و اگر مرد باشید این هزینه حتی بر نوههای شما هم تحمیل خواهد شد. این یعنی یک تهدید فرانسلی. درواقع مثل یک بیماری واگیردار است که از یک نسل به نسل دیگر منتقل میشود.
۰۴:۰۹
اکنون اجازه دهید برخی ارقام را در این باره نشان شما دهم. تنباکو موجب مرگ ۸ میلیون نفر در سال میشود. از این تعداد ۷ میلیون نفر در اثر سیگار کشیدن و بقیه آنها در اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران میمیرند. پس اگر شما سیگاری هستید و میپرسید مشکل سیگار کشیدن چیست ما پاسخش را به شما گفتیم. کشیدن سیگار را متوقف کنید. اگر به خاطر خودتان نیست به خاطر خانواده خود سیگار را ترک کنید. به این که گفتیم فکر کنید.