پخش زنده
امروز: -
اربعین حسینی برای اکثر مردم مازندران تداعیگر حضور و عزاداری در جوار آستان امامزادگان است و این رسم کهن هنوز در دیار علویان هم پابرجاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سالهاست که عاشقان مانده از زیارت اباعبدالله الحسین (ع) در روز اربعین، برای درک ذرهای از عشق امام حسین (ع)، با پای پیاده مسیر بین ۲ امامزاده را در مازندران طی میکنند.
امسال نیز که کرونا فروکش کرده و در بسیار از نقاط رنگ باخته است، این مراسم پرشورتر از همیشه با حضور دلباختگان به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و در جوار بیش از ۳۰۰ امامزاده شاخص و سایر بقاع متبرکه برگزار شده است.
حاضران در این مسیر با شعارهای لبیک یا حسین و لبیک یا زینب عشق و ارادت خود را به سید الشهدا (ع) و اهل بیت وی را ابراز کرده و به سینه زنی و عزاداری پرداختند.
در دیار علویان با سابقه دینی و مذهبی، همواره اماکنی همچون مرقد امامزادگان کانون مهم حضور دلدادگان و عاشقان امامان است، مردم از هر فرصتی برای ابراز ارادت خود به این بزرگواران بهره میگیرند تا بتوانند در این اماکن حضور یابند.
امامزادگانی که در گوشه گوشه این استان سخاوتمند آرمیدهاند و بیمناسبت و با مناسبت همواره مردم دیار علویان به آنها رجوع میکنند و ساعتهایی را در این اماکن بیتوته دارند.
مازندران که به واسطه تشکیل نخستین حکومت شیعی ایران به دیار 'علویان' شهرت یافته است، مدفن یک هزار و ۲۷۶ امامزاده است و از این لحاظ که نشانگر سخاوتمندی مازندرانی هاست، رتبه دوم کشور را دارد.
علوی بودن مازندران در عین حال از آمار جمعیت سادات این استان هم قابل اثبات است. بر اساس دادههای رسمی مرکز آمار ایران ۲۰درصد معادل ۶۲۰ هزار نفر از سه میلیون و ۳۰۰ نفر جمعیت مازندران، سید هستند.
وجود بارگاه امامزدگان متعدد در مازندران، این استان را به کانونی برای فعالیتهای دینی و مذهبی مبدل کرده و امروز در اربعین حسینی بقاع امامزدگان به حلقه جمع دوستداران به اهل بیت (ع) مبدل شده است.
حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران نیز به اجرای برنامه جاماندگان اربعین حسینی با محوریت بقاع متبرکه در استان اشاره کرد و گفت: برای این منظور بیش از ۳۰۰ بقعه امامزاده شاخص استان در نظر گرفته شد که پیاده روی مسیر ۲ امامزاده در یک فاصله درحال انجام است.