پخش زنده
امروز: -
دانشمندان استرالیایی در حال ساخت دستگاه کوچکی هستند که میتواند با تشخیص تغییرات فیزیکی کوچک در خون، به بیماران در صورت افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی هشدار دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان استرالیایی در حال ساخت دستگاه کوچکی هستند که میتواند با تشخیص تغییرات فیزیکی کوچک در خون، به بیماران در صورت افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی هشدار دهد.
هدف آن است که از قبل، به بیماران هشدار داده شود. سازمان بهداشت جهانی میگوید علت اصلی مرگ و میر در سطح جهان، سکته مغزی و حمله قلبی است. به گفته سازنده استرالیایی، این دستگاه میتواند زندگی افرادِ در معرض خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در استرالیا و سراسر جهان متحول کند. برخی افراد پیر یا جوان به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا هستند که تحت درمان دارویی قرار دارند. دستگاهی که دانشمندان استرالیایی ساختهاند میتواند به این افراد هشدار دهد که خطر حمله قلبی یا سکته مغزی برایشان، رو به افزایش است؛ قبل از آنکه در معرض خطر حمله قرار گیرند.
محققان آزمایشگاه مهندسی زیست پزشکی دانشگاه میگویند گرچه حملات قلبی، غیرقابل پیش بینی و تصادفی به نظر میرسد، اما اغلب، علائم هشدار دهندهای وجود دارد. به گفته آنها میتوان تغییرات کوچکی را در خون که مدتها قبل از وقوع سکته یا حمله قلبی رخ میدهد، شناسایی کرد. آنها میتوانند تشخیص دهند که آیا جریان خون، مختل شده است یا خیر که به لخته شدن خون و التهاب منجر میشود و میتواند رگهای خونی را مسدود کند. لخته شدن، جریان خون به سرخرگها و سیاهرگها را مسدود میکند و زمانی که این جریانِ قطع شد بر اندامهای حیاتی مانند قلب و مغز تأثیر میگذارد، در آن زمان، سکته مغزی و حمله قلبی رخ میدهد.
دستگاه Ju اختلالات در جریان خون و تغییرات کوچک در پلاکتها یا عناصر موجود در خون ما که تشکیل لخته و جلوگیری یا توقف خونریزی را در خون فرد برعهده دارند، تشخیص میدهد. این دستگاه از چیزی به نام «تراشه میکرو سیال» استفاده میکند که میتواند تمایلات انعقاد خون افراد را بخواند. در سال ۲۰۱۹ میلادی، سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۱۸ میلیون مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی (CVD) را در سراسر جهان ثبت کرد. بسیاری از افرادی که از چنین رویداد تهدیدکنندهای جان سالم به در میبرند باید با ناتوانیها و مراقبتهای پزشکی مداوم دست و پنجه نرم کنند. برخی از عوامل خطر مانند دیابت، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، سیگار کشیدن و کم تحرکی، افراد خاصی را مستعد ابتلا به CVD میکنند.
در استرالیا، وزارت بهداشت، بیماریهای قلبی عروقی را عامل ۲۷ درصد از کل مرگ و میرها در سال فهرست میکند و میگوید ۱.۲ میلیون استرالیایی به بیماری قلبی یا عروقی مبتلا هستند. روش کار این دستگاه، شبیه انجام آزمایشهای آنتی ژن سریع بیماری COVID-۱۹ است که برای همه در سراسر جهان، آشنا است. دانشمندان استرالیایی با استفاده از شبیهسازهای پیشرفته رایانه ای، اکنون تحقیقات خود را بر درک بهتر نیروهای مکانیکی که به لخته شدن خون منجر میشوند متمرکز کردهاند. در نهایت، ایده ایجاد پروفایل خون شخصی برای هر بیمار مطرح است. برای متخصصان قلب که باید هر روز با بیماران CVD سر و کار داشته باشند، این دستگاه میتواند کار را متحول کند.