پخش زنده
امروز: -
گوجه فرنگی دارای ویتامین ث، پتاسیم، فولات و ویتامین K است و لیکوپن موجود در آن موجب کاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی و انواع سرطانها میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ گوجه فرنگی از نظر تغذیهای اهمیت فراوانی دارد، زیرا منبع غذایی اصلی آنتی اکسیدان لیکوپن به شمار میرود.
گوجه فرنگی رسیده به رنگ قرمز است، اما در رنگهای مختلفی از جمله زرد، نارنجی، سبز و بنفش نیز رشد میکنند.
گوجه فرنگی حدود ۹۵ درصد آب دارد و ۵ درصد دیگر آن را کربوهیدراتها و فیبر تشکیل میدهد و دارای مواد معدنی از جمله پتاسیم، کلر و فسفر است.
فواید گوجه فرنگی برای سلامت بدن
سلامت پوست
مصرف منظم گوجه فرنگی به زیبایی پوست کمک میکند. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به محافظت از پوست در برابر آسیبهای خورشید یاری میرساند.
خاصیت آنتی اکسیدانی
گوجه فرنگی حاوی ویتامینهای آ و ث است که هر دو آنتی اکسیدانهای قوی به شمار میروند و به خنثی سازی اثرات مخرب رادیکالهای آزاد بر بدن کمک میکنند. ویتامین ث در جلوگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی ایفا میکند و ویتامین آ نیز برای حفظ سلامت چشم ضروری است.
کاهش قند خون
گوجه فرنگی یک ماده غذایی برای بیماران دیابتیها به منظور کاهش قند خون است. این گیاه حاوی کربوهیدرات بسیار محدودی است و میتواند به کنترل سطح گلوکز ادرار کمک کند. گوجه فرنگی همچنین منبع بسیار خوبی از کروم است که در راستای تنظیم قند خون و در عین حال فیبر موثر است.
منبع ویتامین B ۳
ویتامین B ۳ به بهبود گردش خون از طریق شریانها و عروق کمک میکند. در حال حاضر ویتامینهای خانواده ب به عنوان ویتامینهای انرژی زا شناخته میشوند.
هضم بهتر
مصرف روزانه آب گوجه فرنگی کبد را سالم نگه میدارد، به هضم بهتر غذا کمک، حرکات منظم روده را تضمین و از یبوست جلوگیری میکند.
سم زدایی کبد
آب گوجه فرنگی در دفع ترکیبات مضر و سمی از بدن به واسطه حفظ سلامت کبد معجزه میکند.
سلامت مو
نوشیدن آب گوجه فرنگی به صورت منظم سلامت مو را بهبود میبخشد. محتوای ویتامین K در گوجه فرنگی نه تنها بینایی چشم را تقویت میکند، بلکه باعث رشد موهای سالم نیز میشود.