پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان غذا و دارو گفت: تلاش می کنیم افزایش هزینه داروی بیماران صعبالعلاج، خاص و مزمن را جبران کنیم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ دکتر دیناروند در حاشیه مراسم معارفه خود افزود: برای این کار باید اعتبارات لازم فراهم شود و می خواهیم در چارچوب اعتبارات بودجه، دولت سرعت ترخیص دارو را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: در حوزه جبران هزینه های دارویی به 2 هزار و 400 میلیارد تومان اعتبار در ردیف بودجه نیاز است که یک میلیارد و 800 میلیون تومان آن مربوط به افزایش قیمت دارو به عنوان مابهالتفاوت دارو و 450 میلیارد تومان آن به یارانه دارو برمیگردد و همینطور کمکی به بیماران صعب العلاج در ردیف دیگری نیاز است.
وی از توافق با سازمان های بیمه گر خبر داد و گفت: توافقات خوبی با بیمه در بخش اعتباری در حال انجام است تا افزایش قیمت دارو که ناشی از افزایش نرخ ارز بود جبران کند و آنها هم تعهدات خود را انجام دهند.
وی با اشاره به این که تاکنون حدود700میلیارد از اعتبارات تخصیص یافته اماده هزینه کردن است افزود : درخواست ما از دولت این است که اعتبارات زودتر از زمان بندی سالیانه به وزارت بهداشت داده شود ضمن این که قول هایی هم در این زمینه گرفتیم.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان این که مافیای غذا و دارو با اعمال سلیقه و عدم شفافیت ایجاد می شود؛ افزود: این شائبه ها زمانی ایجادمی شود که عملکرد سازمانی شفاف نباشد، اگر شفاف باشیم و طبق قانون و ضابطه کار کنیم مشکلی نخواهیم داشت، مشکل ما از عدم شفافیت و اعمال سلیقه است که متاسفانه در سازمان غذا و دارو وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مابه التفاوت دارویی که به بیماران داده و سپس قطع شد گفت: پرداخت قیمت دارو به بیماران عملی نیست بهمین دلیل نتوانستند انجام دهند.
دکتر دیناروند افزود: قیمت دارو را حمایت قانونی می کنیم تا قیمت دارو در بازار برای همه بیماران به همان شیوه قبلی، پایین بیاید ضمن اینکه قیمت داروهای بیماران خاص و صعب العلاج را به قبل از افزایش قیمت برمی گردانیم.
وی افزود: مقداری از افزایش قیمت دارو ناشی از نرخ ارز بوده است که به طور کامل ان را جبران می کنیم و برخی نیز مربوط به سایر هزینه هاست اما باید گفت بیمار همیشه بخشی از قیمت دارو را می پردازد ما نیز مابه التفاوت را حتما پرداخت و سهم پرداختی بیمار را کم می کنیم.
رییس سازمان غذا و دارو درباره مدت زمان اجرایی کردن وعده هایش گفت :در اسرع وقت حتی اگر بتوانیم در مدت ده روز این کارها را انجام می دهیم اما کار دولتی است و با دستگاههای مختلف و بیمه ها باید کارهای لازم انجام شود.
هدف کوتاه مدت ؛ بازگشت آرامش در حوزه دارو
رییس سازمان غذا و دارو در تشریح برنامه هایش گفت: هدف کوتاه مدت بازگشت آرامش تا پایان سال به حوزه داروست چرا که مردم نباید نگران تهیه دارو و قیمت آن باشند.
دکتر دیناروند در مراسم معارفه اش با حضور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از تخصیص2400میلیارد تومان اعتبار برای حوزه دارو خبر داد و افزود:700میلیارد آن در حال پرداخت است و پیش بینی می شود برای دریافت بقیه آن نیز مشکلی نباشد.
وی از بازگشت قیمت دارو به قبل از افزایش ها اشاره و اضافه کرد: پرداخت یارانه دارو به بیمار، شدنی نیست و تصمیم داریم همان سیاست های قبلی را دوباره سرلوحه کارهای خود قرار دهیم تا بیمار هیچ دغدغه ای برای تهیه دارو نداشته باشد.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان این که شفاف سازی در دستور کار قرار دارد و ثبات را بر سازمان غذا و دارو حاکم می کنیم از تصمیم گیری های سلیقه ای انتقاد کرد و گفت: هیچ کسی نمی تواند با سلیقه اعمال مدیریت کند.
دکتر دیناروند افزود: متاسفانه وزارت بهداشت با این که وزارتخانه بزرگی است که کاستی های بزرگی نیز دارد از نگاه اعتباری و منابع در سختی بوده است.
وی با بیان این که بخش عمده ای از کارها برای حل مشکلات در حوزه غذا و دارو انجام شده است افزود: در حوزه سلامت غذا وضع مناسبی نداریم، در حالی که ایمنی و سلامت مواد و فرآورده های غذایی چون اثر فوری آنها دیده نمی شود ممکن است در سلامت آنها غفلت بشود.
وی همچنین به تامین تجهیزات پزشکی به عنوان ابزار تامین سلامت مردم و درمان اشاره کرد و افزود: نگاه اقتصادی در سازمان غذا و دارو نداریم و هدف اول ما سلامت محوری است و هیچ کاری که سلامت مردم را به خطر بیاندازد انجام نمی دهیم.
دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در دوران وزارت دکتر کامران باقری لنکرانی نیز مسئولیت معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت را برعهده داشت و در دولت دهم نیز رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
پیش از این دکتر عباس حاجی آخوندی رییس سازمان غذا و دارو بود.