برگزاری پویش شوق زیارت ویژه مددجویان کمیته امداد
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص برگزاری پویش مشترک شوق زیارت با معاونت صدای صدا و سیما ویژه مددجویان گفت: این پویش موفق بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی در برنامه صف اول، گفت: پویش شوق زیارت برای مددجویان و نیازمندانی که هزینه سفر زیارت اربعین را ندارند، آغاز شده است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات ویژه و کمک هزینه بلاعوض به متقاضیان طرح پویش شوق زیارت، خاطرنشان کرد: در این راستا برای یک نفر از خانواده مددجو یک میلیون و ۵۰۰ و برای ۲ نفر از هر خانوار ۲ میلیون تومان کمک هزینه پرداخت شد.
بختیاری گفت: افزون بر کمک هزینه، پنج میلیون تومان تسهیلات ویژه به زائران اربعین پویش شوق زیارت پرداخت شده است.
رییس کمیته امداد حضرت امام (ره) افزود:هموطنان میتوانند با وارد کردن کد دستوری #۱* در طرح شوق زیارت (ویژه ایام اربعین) , شور نیکوکاری، احسان و اطعام حسینی مشارکت کنند و هر کمکی که میخواهند انجام دهند.
آقای بختیاری افزود: در بحث زیارت برای عزیزان مددجوی کمیته امداد تقاضا زیاد و بودجه ما در این بخش محدود است. کمکهای مردم واقعاً ارزشمند است و با همین کمکها تا اواسط شهریور ماه ۱۴۰۱ بیش از پنج هزار نفر از مددجویان عازم زیارت آقا امام حسین (ع) شدند.
وی ادامه داد: البته یک بخش کمکها باید نقدی به مددجویان داده شود تا هزینههای ایاب و ذهاب و اقساط وام زیارت عزیزان پرداخت شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری , توانمند سازی و ایجاد درآمد با ثبات برای تهیدستان با رعایت حرمت و تکریم و اشتغالزایی است .
آقای بختیاری در برنامه صف اول افزود : یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری , توانمند سازی و ایجاد درآمد با ثبات برای تهیدستان با رعایت حرمت و تکریم و اشتغالزایی است که این موارد را در صدر برنامه های کمیته امداد دانسته اند. می خواهم یادی کنم از موسسین کمیته امداد , بعد از سال 1357 مرحوم آقای عسگر اولادی، حاج ابوالفضل حیدری، والی، نیری و بعد هم آقای الواری و مهندس فتاح زحمت های زیادی کشیدند و در حال حاضر ما باید در صدر برنامه هایمان بحث توانمند سازی باشد، در این جهت که ما همه امداد را بسیج کردیم تا از حوزه حمایت خارج شویم نه اینکه حمایت را رها کنیم، سالمندان و عزیزان صعب العلاج را تا اخر عمر حمایت خواهیم کرد اما بقیه باید در چرخه اشتغال و توانمندسازی قرار گیرند.
وی ادامه داد :برای توانمند سازی سه رکن تعریف می کنیم . اشتغال، مسکن، فرهنگ ، خودباوری و خوداتکایی و به میدان آمدن و جهادی عمل کردن . در این دو سه ساله اشتغال خیلی خوب جلو رفت مخصوصاً در برنامه پنج ساله ششم که در زمان آقای فتاح کارهای ارزشمندی انجام گرفت، ما در سال 1400، 301 هزار اشتغال با 9 هزارو 870 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ایجاد شد.
آقای بختیاری گفت: این اشتغالی که ایجاد شد در 14 اسفند با حضور حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به کمیته امداد آمدند برای رونمایی سامانه امداد هوشمند، 57 هزار جشن خودکفایی هم گرفتیم یعنی اینجور نیست که ما اشتغاال ایجاد کنیم و بعد رها کنیم نه اینها که اشتغال برایشان ایجاد شود بعد مدتی که دیدیم درآمدشان به نقطه ای می رسد که می توانند زندگی خود را هدایت کنند از تحت پوشش مستمری قطع می شوند اما بقیه حمایت ها را ما داریم.
وی افزود : الحمد الله در بحث اشتغال که تاکید مقام معظم رهبری هست که در صدر برنامه های کمیته امداد باشد، واقعاً خوشحالیم که کمیته امداد به عنوان نهاد و دستگاه برتر در تسهیل و ایجاد اشتغال ازآقای رئیسی لوح گرفت.
آقای بختیاری گفت : برنامه تکلیفی است که سالانه 70 هزار شغل ایجاد شود . در برنامه پنج ساله ششم ما باید 350 هزار اشتغال ایجاد کنیم ولی بر اساس تلاشی که شد چه در زمان آقای فتاح و چه در زمان بنده حقیر بیش از 900 هزار اشتغال ایجاد شد . در طول پنج سال کمیته امداد در عرصه اشتغال انصافا کارهای خوبی انجام دادهاست مخصوصاً اینکه ما در بحث اشتغال نظارت چهار جانبه داریم، امسال هم در بحث اشتغال که اولین جلسه شورای عالی اشتغال در محضر آقای رئیسی بود ایجاد 500 هزار اشتغال بر عهده کمیته امداد گذاشته شد ، 250 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد و 250 هزار نفر هم از عزیزان دهک های یک تا پنج که تحت پوشش هم نیستند . ما نسبت به آنها هم امسال ماموریت داریم که برای آنها هم اشتغال ایجاد کنیم.
وی افزود : هم دولت و هم مجلس یازدهم در سهم تسهیلات قرض الحسنه اشتغال خیلی به ما کمک کردند . در بودجه 1401 ما 25 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه از محل بند ب تبصره 16 داریم، مبلغی از تبصره 18 داریم و مبلغی هم باز بر می گردد به خود کمیته امداد، ما حدود 27 هزار میلیارد تومان امسال تسهیلات قرض الحسنه برای اشتغال می دهیم.
رئیس کمیته امداد ادامه داد : درسال گذشته برای 57 هزار نفر جشن خودکفایی گرفتیم ، مثلا اگر امسال برای تعدادی جشن خودکفایی بگیریم،امکان دارد صد هزار باشد و کمتر یا بیشتر ، اگر اینها را ما جشن می گیریم برمی گردد به اشتغالی که دو سال قبل ایجاد کردیم . باز هم امسال اشتغالی که انجام می دهیم دو سال دیگر یا سه سال دیگر جواب دهد و از تحت پوشش کمیته امداد خارج می شوند.
آقای بختیاری افزود: بین سه تا پنج سال زمان می برد تا مددجو خودکفا شود، بعضی از اشتغال ها در همان دو سال اول جواب می دهد مانند استفاده از پهپاد ها برای سم پاشی که 900 نفر معرفی شدند با کمک بخش خصوصی و هم وزارت جهاد دوره خلبانی را دیدند و مشغول کار شدند. اینها فکر می کنم سال سوم صددرصد بدهی هایشان را می توانند بدهند و یک درآمد خوبی هم دارند.
وی اضافه کرد: بعضی از مشاغل چهار سال ممکن است طول بکشد که حداکثر این زمان پنج سال است.
آقای بختیاری گفت: برنامه ما این است که در برنامه پنج ساله هفتم خود کمیته امداد، سقفش را سه سال کنیم یعنی تلاش را بالا ببریم، درآمد با ثبات و اشتغال تامین کنیم که بعد از سه سال بتوانند از خودکفایی بهره مند و از تحت پوشش خارج شود.
وی ادامه داد: روش های اشتغالمان یکی کارفرمایی یا بحث فرصت های شغلی است که می خواهیم ایجاد کنیم . راهنمای شغلی، راهبر شغلی و یکی بحث هدایت شغلی ، کاریابی و آزاد کاری داریم. این چهار روش اشتغال است که در بحث اشتغال انجام می دهیم ، در بحث هدایت شغل همان خود اشتغالی است، طرف می گوید من آمادگی دارم در داخل خانه قالی بافی کنم که به آن تسهیلات می دهیم، در داخل خانه دام سبک بگیرم، بعد راهبر شغلی ما وام تسهیلات را به مددجو می دهیم اما راهبر شغلی از صفر تا صد کنترل می کند یعنی اقدامات اولیه فرضاً دار قالی بافی می زند، نخ تهیه می کند، کیفیت را بالا می برد، بازاریابی هم می کند، مثلا در هفته قبل در خرم آباد بودم نمایشگاهی بود با 150 دار قالی که دو راهبر شغلی داشتند که خانم بودند، اینهایی که بافنده بودند آنها هم خانم بودند، قالیچه ای بود من پرسیدم این قالیچه برای این خواهر که می بافت چقدر درآمد ماهانه دارد، گفتند این قالیچه 15 میلیون تومان مواد اولیه آن است، 6ماه زمان می برد تا بافته شود 70 میلیون تومان قیمت بازار آن است ، ماهانه 6 و نیم میلیون تومان، اگر وقت بیشتری بگذارد 6 ماه را به 4 ماه کاهش دهد درآمدش بیشتر می شود.
آقای بختیاری گفت: نکته مهم تر این است که در راهبر شغلی اکثر اشتغال های ما خانگی است، چون 55 درصد خانواده های ما تحت پوشش کمیته امداد هستند که سرپرست خانوار خانم هستند، اینها که سرپرستشان خانم هستند اگر بیرون بیایند برای اشتغال بچه های یتیم داخل خانه تنها می مانند، اگر شغل داخل خانه باشد شغل مادر بودن حفظ می شود که در کنار آن شغل خودش هم است.
وی اضافه کرد : در خیلی از خانه ها یک خواهر مهربان که مادر دو سه بچه است اشتغال دارد با قالیبافی، صنایع دستی، دامداری، در بعضی از جاها دام سنگین هم داریم و ... در خیلی از بخش ها توانستند کار کنند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: 11 و نیم درصد نوغان(پیله کرم ابریشم) کشور را کمیته امداد تامین می کند.
آقای بختیاری در برنامه صف اول گفت : در قسمت تامین نوغان با تاکید و همکاری وزارت جهاد در زنجیره اشتغال توفیق خوبی داشتیم . در شیلات هم با تفاهم نامه هایی که با دانشگاه ها و معاونت علمی ریاست جمهوری داریم ، تعدادی از پارک های علم و فناوری در استان ها و شرکت های دانش بنیان داریم .
وی ادامه داد : تحول خوبی را در آینده در بحث کمیته امداد می بینم. مخصوصاً سال 1401 که 250 هزار نفر از عزیزانی ما برایشان اشتغال ایجاد کردیم تحت پوشش نیستند اما نیازمند هستند.
آقای بختیاری گفت: امسال از 500 هزار نفر در بحث ایجاد اشتغال, 250 هزار نفر تحت پوشش هستند و بقیه را هم باید تا پایان سال انجام دهیم، تا الان یعنی شهریور 1401 ما حدود 123 هزار اشتغال ایجاد کردیم . ضمن تشکر از بانک های عامل از بانک مرکزی و بانک های استان ها تقاضای ویژه دارم بعد از تسهیلات مربوط به ازدواج که اولویت دولت است ما تسهیلات را به اشتغال دهیم چون واقعاً در بحث خودکفایی خیلی کمک می کند.
وی اضافه کرد : ما سال 1400, 301 هزار اشتغال ایجاد کردیم که این موضوع مرهون همکاری بانک ها است یعنی واقعا بانک های عامل خیلی می توانند کمک کنند، همین جا از طریق برنامه شبکه صف اول درخواست دارم که ما این 500 هزار اشتغال را ایجاد کنیم که سند افتخاری برای کشور است، یکی از برنامه های آقای رئیسی ایجاد سالانه یک میلیون اشتغال و یک میلیون مسکن است و این خیلی مهم است که تحول ایجاد می کند، نکته مهم این است که بخش قابل توجه اینها در روستاست.
آقای بختیاری گفت:طبق گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی , پیش بینی یک میلیون و 100 هزار اشتغال را در سال 1401 داریم . یعنی 500 هزار کمیته امداد و 600 هزار سازمان بهزیستی،بسیج سازندگی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی،بنیاد مسکن انجام میدهند، ماموریت ما توانمند سازی است، وقتی توانمند سازی شد ما یک رکن توانمند سازی را اشتغال در نظر می گیریم.
رئیس کمیته امداد افزود: وزارت کار مقدمات امر را فراهم و نظارت و برنامه ریزی می کند و موانع را از سر راه بر می دارد، اما وارد اجرا نمی شود . کمیته امداد وارد اجرا می شود . بنابراین ما هم نیاز به پشتیبانی وزارت کار داریم در بحث حرفه آموزی و تفاهم نامه مبادله کردیم که 500 هزار حرفه آموزی سازمان فنی و حرفه ای طی پنج سال به ما کمک کندو الحمدالله امسال عدد قابل توجهی در بحث حرفه آموری داریم . 67 هزار مورد در شش ماه اول امسال پشت سر گذاشته ایم، کمیته امداد در این قسمت با تجربیاتی که در بحث اشتغال دارد، در اشتغال خرد موفق بوده است و تجربیات خیلی خوبی هم داریم.