پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: کمیته بهداشت و درمان همسان بقیه کمیتههای دیگر تمام تلاش خود را کرد تا هموطنان عزیز بتوانند از سفر معنوی اربعین حسینی بهرهمند شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، میعادفر در برنامه صبح به خیر شبکه یک سیما افزود: پیاده روی اربعین امسال یک تفاوت دیگری با سالهای قبل از کرونا داشت، این که چهار مرز به مرزهایمان اضافه شد، ۲ مرز ورودی، مرزهای شرقی، ریمدان و میرجاوه که مرز ریمدان اولین بار بود که پذیرای مسافران اربعین بود و با تلاش جهادی همه کمیته ها، بحث موکبها، بهداشت و درمان و امداد و نجات در عرض دو ماه بستر برگزاری مراسم پیاده روی اربعین برای این مرز فراهم شد، ولی مرز میرجاوه در سنوات گذشته هم تجربه مراسم پیاده روی اربعین را داشت.
وی گفت: در بخش غربی و جنوب کشور و در قسمت شمال غرب ۲ مرز باز شد به نام مرز باشماق و مرز تمرچین، که برای اولین بار سفر معنوی اربعین را تجربه کرد تا هموطنان از مسیر استانهای بالا دست بتوانند از این مرزها استفاده کنند.
اما بیشترین حرکت زوار در سنوات گذشته نشان میداد که اگر بخواهیم اولویت بندی کنیم بیشترین استقبال از مرز مهران شد و در ثبت نام در سامانه سماح هم بین ۶۰ تا ۶۵ درصد زائرین این مرز را برای سفر اربعین انتخاب کردند و اگر بخواهیم رتبه بندی کنیم مرز شلمچه رتبه دوم را دارد که عزیزانی که از کشورهای خارجی هم هستند باید از آن مرز عبور کنند و مرز سوم چذابه و مرز چهارم خسروی است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: از آنجایی که باید پیش بینیهای لازم در خصوص گرمای هوا و گرمازدگی زائران میشد اورژانس کشور ۴۳ دستگاه اتوبوس آمبولانس را در این مرزها مستقر کرد که بتواند خدمات بدهد که این اتوبوس آمبولانسها سه نقش را ایفا میکنند یک نقش درمانگاهی دارد که مریضها میتوانند ویزیت شوند، نکته دوم این که حدود ۱۰ تخت دارد که اگر لازم باشد بستری موقت انجام شود و سرم درمانی صورت گیرد و نقش سوم این که اگر خدایی نکرده تعداد مصدومین زیاد شد ما با دو یا سه اتوبوس، کار ۳۰ آمبولانس را انجام دهیم تا آمبولانسها برای کارهای مهمتر استفاده شوند.
میعادفر افزود: برای مواقعی که راهها بسته است و حتی آمبولانس هم نمیتواند عبور کند، حدود ۳۸ دستگاه موتور آمبولانس را اعزام کردیم که همکاران ما با موتور لای جمعیت عبور میکردند و اگر مریضی مشکل پیدا کرد و اگر سرم لازم باشد به صورت سرپایی اقدامات درمانی صورت گیرد و فقط نقش انتقال را نداشته باشند.
وی با اشاره به اقدامات هوایی برای خدمات رسانی به مسافران اربعین گفت: اورژانس هوایی در کشور ما بسیار فعال است که ۶ فروند هلیکوپتر در نقطه صفر مرزی و ۶ فروند هم به صورت آماده باش در استانهای مرزی، قرار گرفتند که به صورت پشتیبانی اگر لازم باشد بتوانند کمک کنند.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: با ستاد کل نیروهای مسلح هم تفاهم نامهای منعقد کردیم و سه فروند هواپیما در اختیار اورژانس گذاشته شد تا در صورت نیاز مصدومین و بیماران را منتقل کنیم.
میعادفر در خصوص موج بازگشت مسافران اربعین نیز گفت: در فاز برگشت نیز نگرانی هلال احمر از آنهایی هست که با ماشین شخصی به سمت مرزها حرکت کردند، زیرا بعد از ۷۰-۸۰ کیلومتر پیاده روی و نداشتن خواب مناسب و خستگی و خواب آلودگی ممکن است حادثه ساز باشد و توصیه میکنیم حتما با دوستان خود تقسیم رانندگی داشته باشند یا بعد از استراحت کافی مسیر مرز تا شهر خود را طی کنند.
وی با اشاره به هموطنانی که در بیمارستانها و درمانگاههای کشور عراق بستری هستند نیز گفت: تقریبا تا دیروز ۲۲۹ نفر را از نقطه صفر مرزی تحویل گرفتیم و در بیمارستانهای مرزی بستری کردیم و بخشی دیگر را با سه فروند هواپیما به تهران منتقل کردیم تا اقدامات درمانی انجام شود.