پخش زنده
امروز: -
تلاش برای همزیستی مسالمتآمیز ادیان و مقابله جمعی با تروریسم و افراط گرایی، مهمترین هدف برگزاری هفتمین کنگره جهانی رهبران مذاهب و ادیان سنتی در نورسلطان قزاقستان است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ تلاش برای همزیستی مسالمتآمیز ادیان و مقابله جمعی با تروریسم و افراط گرایی، مهمترین هدف برگزاری هفتمین کنگره جهانی رهبران مذاهب و ادیان سنتی در نورسلطان قزاقستان است.
هفتمین کنگره جهانی رهبران مذاهب و ادیان سنتی در حالی از روز چهارشنبه با هدف دستیابی به جهانی امن و صلحآمیز در سایه زندگی مسالمتآمیز ادیان، در تالار مجلل استقلال نورسلطان آغاز شد.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان و قاسم ژورمات توکایف رئیس جمهور قزاقستان سخنرانان مراسم افتتاحیه این اجلاس بینالمللی بودند.
پاپ فرانسیس در آغاز این کنگره جهانی به ضرورت تلاش رهبران معنوی برای مقابله با افراطگرایی، خشونت و تروریسم اشاره کرد و گفت: رهبران ادیان ابراهیمی و سنتی در دنیای کنونی، نقشی تاریخی برعهده دارند.
پاپ فرانسیس، افراطگرایی در همه ادیان را نتیجه کمتوجهی به دین و قرائتهای تند برشمرد و گفت: مسیحیت، اسلام و دیگر ادیان سنتی، در اصل برای ترویج دوستی، صلح، آرامش و امنیت اجتماعی ظهور کردهاند.
پاپ فرانسیس افزود: اگر خواستار دنیایی آرام هستیم که پیروان همه ادیان و مذاهب بتوانند با آرامش و دوستی در کنار یکدیگر زندگی کنند، باید ریشههای خشونت و افراطگرایی خشکانده شود.
در این کنگره جهانی که هر سه سال یکبار برگزار میشود، رهبران مذاهب و ادیان سنتی ۶۰ کشور جهان، در قالب ۱۳۰ هیات مذهبی، سیاسی و فرهنگی حضور دارند.
حجتالاسلام ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری ادیان جمهوری اسلامی ایران، حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مبلغی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مجید صمدزاده صابر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان به نمایندگی از کشورمان در این اجلاس بینالمللی حضور دارند.
موضوع اصلی هفتمین کنگره جهانی مذاهب و ادیان سنتی، «نقش رهبران مذاهب جهانی و سنتی در رشد معنوی و اجتماعی بشر در دوران پسا کرونا» اعلام شده است.
در نشستهای تخصصی در حاشیه این اجلاس دو روزه، چندین محور اصلی اژ جمله «نقش ادیان در تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی در دنیای مدرن»، «نقش تربیت و روشنگری دینی در تقویت همزیستی محترمانه ادیان و فرهنگها»، «عدالت و صلح»، «کمک رهبران دینی و سیاستمداران به ترویج گفتوگوی بینالمللی و صلح جهانی، «مقابله با افراطگرایی، رادیکالیسم و تروریسم، بهویژه در زمینههای مذهبی»، «کمک زنان به رفاه و توسعه پایدار جامعه»؛ و «نقش جوامع مذهبی در حمایت از موقعیت اجتماعی زنان» برگزار خواهد شد.
رهبران معنوی ادیان جهانی و سنتی از اسلام، مسیحیت، بودیسم، یهودیت، هندوئیسم، تائوئیسم، زرتشتی، شینتوئیسم و همچنین شخصیتهای سیاسی و فرهنگی، نمایندگان سازمانهای بینالمللی کارشناسان مذهبی و علمای دینی حضور دارند.
«پیام آوران صلح و اتحاد»، شعار پاپ فرانسیس در سفر به قزاقستان است.
شیخ احمد الطیب، مفتی اعظم الازهر مصر، شیخ راویل عینالدین مفتی اعظم و رییس اداره دینی مسلمانان روسیه، مفتی اعظم قزاقستان، خاخامهای یهودی، رهبران بودایی از هند، ژاپن، چین، نپال و چند تن از رهبران مذهبی و ادیان سنتی شرکت کننده در این کنگره، سخنرانان نشست عمومی صبح و عصر هستند.
بیش از ۲۰۰ خبرنگار از رسانههای بینالمللی، از جمله خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و دهها تن از نمایندگان رسانههای گروهی کشور میزبان، پوشش این اجلاس را برعهده دارند.
مصاحبهها:
۱- چولیلاو دامباجو، رئیس معبد بودائیان نپال
۲- کمیل سیمیوگولین، مفتی تاتارستان
۳-حجتالاسلام ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
۴- مجید صمدزاده صابر، سفیر ایران در قزاقستان
-------------